۲۷ مرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۳۰
کد خبرنگار: 2256
کد خبر: 83423552
T T
۰ نفر

توقف جنگ بی پایان تجاری

۲۷ مرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۳۰
کد خبر: 83423552
توقف جنگ بی پایان تجاری

پکن- ایرنا- با شکست دوازدهمین دور گفت و گوهای تجاری آمریکا و چین و تصمیم واشنگتن برای اعمال تعرفه 10 درصدی بر روی 300 میلیارد دلار از کالاهای صادراتی چین، راهبرد توقف مذاکره با آمریکا از سوی چین بیش از هر زمان دیگری در نظر گرفته شده است.

با وجود به تعویق انداختن تعرفه 10 درصدی بر روی 300 میلیارد دلار از کالاهای چینی به مدت 105 روز از سوی واشنگتن، نه تنها مقام های مسئول در چین بلکه مردم و رسانه های گروهی این کشور هم خواستار آن شده اند که در موضوع گفت و گوهای تجاری با آمریکا تجدید نظر شود.

آمریکا تا کنون به دستور دونالد ترامپ رییس جمهوری آن کشور بر روی 550 میلیارد دلار از کالاهای چینی صادراتی به آمریکا تعرفه بسته است اعمال این تعرفه ها نه تنها رشد اقتصادی چین را کند کرده بلکه باعث تعطیلی بسیاری از مراکز تولیدی و تعدیل نیرو در بسیاری از کارخانه ها شده است چین می گوید این اقدام اخیر آمریکا را نیز همچون گذشته تلافی خواهد کرد.

در همین حال مردم در پایگاه های اینترنتی و رسانه های گروهی این کشور به طور یکپارچه خواستار توقف گفت و گوهای بی ثمر با آمریکا شده اند به نظر می رسد که بر خلاف گذشته این بار واشنگتن از حربه گفت و گو برای سرگرم کردن چینی ها استفاده کرده و همزمان طرح های تعرفه ای را به پیش برده است.

این در شرایطی است که در دوران ریاست جمهوری ترامپ در کنار فشارهای فزاینده اقتصادی بر چین؛ روابط واشنگتن با تایوان هم گرمتر شده و این کشور توانسته است میلیاردها دلار اسلحه به تایوان بفروشد و در قلمرو سیاسی هم چین را در فشار قرارداده است.

بسیاری از رسانه های چین از اینکه ترامپ از تعرفه های ویرانگر برای این کشور سخن به میان آورده ابراز نگرانی کرده اند و از دولت چین خواسته اند که در چنین شرایطی به گفت و گوها با آمریکا پایان داده شود.

ترامپ در ادعای تازه ای می گوید واردات ماده دارویی فنتالین از چین، باعث مرگ هزاران آمریکایی شده است به همین دلیل تعرفه های ویرانگری در دستور کار قرار گرفته ، ادعایی که دولت چین تکذیب کرده است.

روزنامه اقتصاد چین در تحلیلی با اشاره به ویژگی های رییس جمهوری آمریکا آورده است ترامپ فردی نیست که روی قول هایش بایستند از تعرفه و تهدیدهای مخرب سخن می گوید و می خواهد در امور داخلی چین مداخله کند و پای دیگران را هم به این مسایل باز کند.

نشریه می نویسد بدبینی زیادی نسبت به آمریکا وجود دارد ترامپ بارها زیر قول خود زده و هر بار نیز تعرفه های فزاینده ای علیه چین اعمال کرده است و در این شرایط اصلا به نظر نمی رسد که باید در آینده با این دولت گفت و گو شود.

البته فعلا طرفین برای یک دور دیگر از گفت و گوها در ماه سپتامبر به توافق رسیده اند اما دولت چین صراحتا اعمال تعرفه های جدید آمریکا را از ابتدای ماه آینده میلادی محکوم کرده و وزارت بازرگانی این کشور بیانیه ای منتشر و تاکید کرده است چین تلافی خواهد کرد.

«لیو یو جین» از مسئولان ارشد بخش کنترل دارو در چین می گوید اتهامات بی اساس آمریکا باعث بدبینی گسترده ای در چین شده است اصلا نمی توان به این کشور اطمینان داشت.

وی می افزاید آنهامی گویند فنتالین از چین به آمریکا صادر شده و باعث تلفات شده در صورتی که سختگیری های چین در صادرات این دارو به مراتب بیشتر از خود آمریکا است.

«پانگ جونگ اینگ» کارشناس دانشگاه خلق در پکن بر این باور است تهدید به تعرفه و اعمال آنها از جمله موضوعاتی است که ظاهرا در دستور کار راهبردی دولت آمریکا قرار دارد.

وی خاطر نشان کرد که گفت و گوها به رغم اختلافات بسیار فراوان ادامه می یابد البته باید دید که آمریکا تا چه زمانی به طور واقعی تعرفه ها را اجرایی می کند.

او افزود بسیاری از مردم چین حالا خواستار متوقف شدن گفت و گوها با آمریکا هستند بدبینی های زیادی وجود دارد و تعرفه های آمریکا نیز هر روز اعمال می شود.

رسانه های چین از جمله تلویزیون مرکزی این کشور و خبرگزاری شینهوا نیز در کنار وزارت خارجه چین در گزارش ها و بیانیه هایی، بشدت از آمریکا انتقاد کرده اند و این راهبردها را اشتباه دانسته و تصریح کرده اند پکن تسلیم نخواهد شد.

به نظر می رسد راه دشوار پایان دادن به گفت و گوهای تجاری هر روز ناهموارتر می شود و پکن با تعرفه های سرسختانه آمریکا روبروست و می کوشد تا با استمرار گفت و گوها به این شرایط پایان دهد اما افکار عمومی و رسانه ها در حال افزودن بر فشارها بر دولت هستند مبنی بر اینکه دولت ترامپ قابل اعتماد نیست و امتیاز نخواهد داد و فشارها هر روز بر پکن بیشتر خواهد شد.

آنچه مسلم به نظر می رسد این است که راهبرد دولت ترامپ نبرد اقتصادی با کشورهای مختلف بخصوص قدرت های اقتصادی و تجاری بزرگ دنیا و در راس آنها چین است در چنین شرایطی پکن راهی جز تقویت ابزارهای اقتصادی و اصلاحاتی برای مقابله با تهاجم اقتصادی و تجاری آمریکا ندارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha