شبکه خبری "ان دی تی وی" اعلام کرد: وزیر دفاع هند همچنین تاکید کرد که نیروهای نظامی این کشور برای حمله به هیچ کشوری آموزش ندیده اند.
وی با اشاره به پاکستان گفت: اسلام آباد موشک های خود را بر اساس شخصیت های متجاوز نام گذاری می کند که این نشان دهنده هدف این کشور در توسعه برنامه موشکی خود است.
سینگ با توضیح این مساله که بسیاری از کشورها در حال توسعه برنامه موشکی خود هستند، گفت هند نیز باید اقدام به تولید موشک های مافوق صوت کرده و توانایی های موشکی خود را گسترش دهد.
طبق گزارش های رسانه ای ، برنامه موشکی هند بیشتر برای مقابله با تهدیدات پاکستان و چین طراحی شده که با توجه اطلاعات کنونی سیستمی دولایه شامل دو نوع موشک ضدبالیستیک برای ارتفاع زیاد و ارتفاع کم است. این سیستم باید بتواند هر موشکی که از مسافت ۵ هزار کیلومتری پرتاب شده نابود کند.
هند با استفاده از سیستم دفاع ضد موشکی خود و آزمایش های موفق آن در سال ۲۰۰۶ ، به چهارمین کشوری تبدیل شده که سامانه دفاع ضد موشکی کامل دارد (بعد از رژیم صهیونیستی ، آمریکا و روسیه). هند این سامانه نظامی را در سال ۲۰۰۹ نیز مورد آزمایش موفقیت آمیزی قرار داد و درجریان آن ، موشکی که از ۷۵ کیلومتری پرتاب شده بود ، نابود ساخت.
دهلی نو اکنون به دنبال خرید سیستم های دفاع موشکی از کشورهایی مانند آمریکا و روسیه است . این قدرت آسیایی پس از به عضویت درآمدن در رژیم کنترل تکنولوژی موشکی در سال گذشته ، برنامه های موشکی خود را توسعه داده است.
سازمان تحقیق و توسعه صنایع دفاعی هند مسوولیت برنامه موشکی این کشور را بر عهده دارد.
نیروهای مسلح هند اکنون از موشک های بالستیکی و هسته ای آگنی 1 با برد 700 کیلومتر، آگنی 2 با برد دو هزار کیلومتر و آگنی 3 و 4 با برد سه هزار و 500 کیلومتر برخوردار هستند.
دهلی نو با برخورداری از ۱۱۰ بمب هسته ای و با اختلاف اندکی در مقایسه با ۱۲۰ کلاهک هسته ای پاکستان توازنی را با مقدار پلوتونیوم غنی شده خود ایجاد کرده است.
این کشور همچنین همگام با چین، آمریکا و روسیه دارای توانمندی های کامل سه گانه هسته ای در دریا، هوا و زمین است. جنگنده های قادر به حمل کلاهک هسته ای شامل سوخو ۳۰ ام کی آی، میگ ۲۹ و جنگنده چند منظوره میراژ ۲۰۰۰ تنها نمونه هایی از این تسلیحات محسوب می شوند.
برد موشک های هند و سیستم توان حمل تسلیحات آنها در مقایسه با توانمندی های مشابه در پاکستان بسیار بالاتر است و لذا برنامه هسته ای هند بیشتر دربرابر تهدیدات چین مد نظر می باشد.
نظر شما