مجید جوادیان زاده در نشست نقد و بررسی اولین دوره گالری شهر یزد، افزود: طراحی پارچه و منسوجات منطقه به عنوان سازه اصلی هویت یزدیها به شمار میرود و فرهنگ یزد، بر دوش منسوجات بوده که توانسته مرزهای جغرافیایی را بشکافد.
وی با بیان ینکه نخستین مرحله جشنواره در بعد ملی نصیب یزد شد خاطرنشان کرد : این استان از گذشته دور از تولید تا طراحی پارچه مطرح بوده است.
به گزارش روز یکشنبه اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد جوادیان زاده گفت: در گام اول با همکاری دیگر دستگاههای اجرایی در ٤٠ نقطه شهر منسوجات نصب و در معرض دید علاقه مندان گذاشته شد.
وی اظهار امیدواری کرد که این ضیافتی که در ستودن رنگ و نقش و اندیشه صنعتگران پارچه بافی در این روزها برپا شده است گام موثری در راستای رونق بیشتر این هنر قدیمی یزد باشد.
هدف از برگزاری جشنواره یادشده معرفی پیشینه یزد در صنعت پارچه و لباس، شناسایی طراحان هنری و صنعتگران، تجلیل از پیشکسوتان طراحی پارچه، گردآوری طرحهای پرفروش و ابداعی، معرفی پارچههای سنتی، فرهنگ سازی، ایجاد گفتمان در زمینه پارچههای بومی و ایرانی - اسلامی از دیگر اهداف این رویداد فرهنگی و هنری اعلام شد.
این جشنواره در سه گام برگزار میشود که مرحله اول آن رویداد گالری شهری با هدف هویت دادن به منسوجات معاصر و سنتی یزد و همچنین ارتقاء زیباسازی شهر است که بر روی تعدادی از دیوارهای شهر، تابلوهای پارچهای بر روی دیوارهای سطح شهر (چیدمان) شده است.
اختتامیه جشنواره ششم تا هشتم آذر ماه در یزد برگزار می شود.
بر پایه اعلام اداره کل تأمین اجتماعی یزد، ۱۶۰ واحد نساجی در استان فعال است که حدود ۲۳ هزار نفر در این واحدها مشغول کارند و در واقع ۲۷ درصد سهم اشتغال یزد مربوط به این صنعت است و ۱۰۰ درصد روفرشی و ترمه و ۸۰ درصد رومبلی ایران در استان تولید می شود.
۲۰۸۸/ ۲۰۴۷/
نظر شما