۱۳ مرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۳۶
کد خبرنگار: 2285
کد خبر: 83424690
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

طالبان افراد خود را برای پذیرفتن صلح آماده می کند

۱۳ مرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۳۶
کد خبر: 83424690
احمد جعفری چمازکتی
طالبان افراد خود را برای پذیرفتن صلح آماده می کند

کابل- ایرنا- طی هفته جاری، هشتمین دور مذاکرات صلح میان هیات سیاسی طالبان و نمایندگان آمریکا در دوحه قطر آغاز شد.

مذاکرات صلح در دوحه نه تنها بر انتخابات چهارمین دوره ریاست جمهوری افغانستان سایه افکنده ، بلکه سئوالاتی را نزد افکار عمومی این کشور و جنگجویان طالب ایجاد کرده است.

خلیلزاد وقتی از پاکستان به دوحه رفت، اعلام کرد به توافق نهایی نزدیک شده ایم. منابع دیپلماتیک طالبان نیز رسیدن به توافقنامه صلح در پایان دور هشتم مذاکرات را، دور از دسترس ندانستند.

طی روزهای گذشته، رهبران طالبان که با سئوالات بیشمار جنگجویان خود روبرو شده اند، تلاش دارند با درج تحلیل و مصاحبه با رهبران این گروه در رسانه های وابسته به خود، نیروهایشان را برای پذیرفتن نتیجه مذاکرات آماده کنند.

پایبندی طالبان به اصول اساسی همچون خروج همه نیروهای خارجی، ایجاد امارت اسلامی، برقراری قوانین بر اساس شریعت و به رسمیت نشناختن دولت کابل، از اهم مواردی است که رهبران این گروه در رسانه های خود بر آن تاکید دارند.

اما دغدغه های افکار عمومی در افغانستان متفاوت است. مردم از خود می پرسند بعد از نهایی شدن صلح طالبان با آمریکایی ها ، تکلیف دولت و جمهوریت چه می شود؟

ترس از پیوستن نیروهای طالبان بعد از معاهده صلح به داعش و استقرار امارت اسلامی در کشور با توجه به اعلام طالبان مبنی بر به رسمیت نشناختن نتیجه انتخابات ریاست جمهوری، فضای ذهنی مردم افغانستان را آشفته کرده است.

موضوع دیگری که موجب نگرانی مردم افغانستان است، ادامه جنگ بعد از امضای توافق نامه صلح است.

طالبان اعلام کرده است که تا خروج آخرین نفر از نیروهای خارجی، به جنگ ادامه می دهد. حالا اگر زمانبندی خروج نیروهای ناتو از افغانستان بلند مدت باشد، جنگ نیز به همین مدت، به درازا خواهد کشید.

اما این نمی تواند پایان کار باشد. مردم کوچه بازار از خود می پرسند چه تضمینی است که بعد از خروج نیروهای خارجی، طالبان به فکر تصاحب حکومت از راه زور نباشد؟

از منظر افغانها، معاهده صلح آمریکا با طالبان تبلیغاتی است و نتیجه آن را ترامپ در انتخابات 2020 خواهد دید و منافع ملت افغانستان در آن نادیده انگاشته شده است.

تشدید تحرکات نظامی و جنگ روانی طالبان و نیروهای دولتی طی هفته های گذشته، بی رمق شدن تبلیغات انتخاباتی در کابل و استانهای دیگر و تاکید مجدد ترامپ بر نابودی افغانستان طی چند روز، فضای عمومی این کشور را ملتهب کرده است.   

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha