به گزارش ایرنا ،محمدرضا شایقی روز یکشنبه در جلسه ستاد تسهیل خدمات سفر خلخال افزود: در حالی این حجم از گردشگر به این شهرستان سفر میکنند که بدلیل ضفف و فقدان زیرساختهای لازم گردشگری منطقه تنها بخش اندکی از این حجم از مسافر در خلخال ماندگار میشوند.
او با بیان اینکه در سال جاری هیچ گونه اعتباری برای ایجاد زیرساختهای گردشگری مورد نیاز منطقه در جهت ایجاد فضای لازم برای افزایش زمان ماندگاری مسافر از سوی مرکز استان تخصیص نیافته ، گفت: در کنار این مشکل تاخیر بیش از اندازه در ارائه طرح جامع گردشگری خلخال از سوی اداره کل میراث فرهگی ،صنایع دستی و گردشگری استان سد راهی برای سرمایهگذاریهای اقتصادی این شهرستان در بخش گردشگری و رونق این صنعت شده است .
او اظهار داشت: در حالی که ۳۱ مرداد ماه امسال همایش توسعه خلخال با محوریت گردشگری در دانشگاه آزاد اسلامی این شهرستان برگزار خواهد شد، تاکنون هیچ گونه برنامهای از طرف مرکز استان برای ارائه در این همایش به شهرستان ارسال نشده است.
شایقی گفت: در کنار مشکلات مربوط به زیرساختهای گردشگری که موجب نارضایتی سرمایهگذاران در بخش صنعت گردشگری منطقه شده ، اداره کل میراث فرهنگی اعتباری برای پروژههای احیای بناهای تاریخی این شهرستان در سال جاری منظور نکرده و حتی عملیات اجرایی احیای مقبره کشفالدین روستای دایوکندی خلخال از سال گذشته بدلیل نبود اعتبار نیمه کاره رها شده و اهالی این روستا بشدت به این موضوع معترض هستند.
او با بیان اینکه در سال جاری ۴۰۰ میلیون ریال اعتبار از محل اعتبارات استانی کمیته برنامهریزی شهرستان برای احیای ساختمان تاریخی نصیری در خلخال تخصیص داده شده تشریح کرد: هیچ اعتباری از محل اعتبارات ملی در اختیار اداره کل میراث فرهنگی استان برای تملک این خانه که به ثبت آثار تاریخی شهرستان رسیده ، منظور نشده است.
او اظهار کرد: بیتوجهی به اعتبارات ملی از سوی مرکز استان موجب شده تا در روستای هدف گردشگری خمس مردم این روستا دست بکار شده و برای احیا و مرمت مسجد تاریخی روستا هفت میلیارد ریال از محل کمکهای مردمی اختصاص دهند.
وی همچنین از اقدام برای ثبت ۱۰ اثر تاریخی در ۱۰ منطقه این شهرستان برای ثبت در لیست آثار تاریخی ملی کشور خبر داد و گفت: توسعه خلخال در سه محور میراث فرهنگی ،صنایع دستی و گردشگری نیازمند توجه ویژه مرکز استان به نیازهای اعتباری این منطقه است.
شهرستان خلخال با ۹۵ هزار نفر جمعیت در جنوبیترین منطقه استان اردبیل در همسایگی استانهای آذربایجان شرقی ، زنجان و گیلان واقع شده است.
وجود ۱۲ کیلومتر مرز مشترک با استان سرسبز گیلان ، جاده زیبا و جنگلی خلخال به اسالم ، مناطق نمونه گردشگری الماس ، چشمه ازناو ، چشمه میرعادل بولاغی اندبیل ، امامزاده عبدالله کلور ، جاده زیبای خلخال به شاهرود ، آبشار نرهگر روستای هدف گردشگری اسبو ، آبشار سفیداب روستای لرد ، آبشار سجن بخش شاهرود ، آبگرم روستای تیل ، روستاهای هدف گردشگری کزج ، نمهیل ، برندق و خمس ، قلعه کیلوان ، کاروانسرای چنارلق ، کاروانسرای شاهعباسی ، پل تاریخی پردیس و بنای چهار گوش همراه با جاذبههای طبیعی و تاریخی خلخال را به یکی از شهرستان های گردشگرپذیر استان اردبیل و کشور تبدیل کرده است.
شهرستان خلخال ، استان اردبیل را به استان گیلان متصل می کند، جاده خلخال - اسالم و خلخال - پونل ۲ راه ارتباطی استانهای اردبیل و گیلان میباشد.
۷۱۱۹/۶۰۱۸
نظر شما