محسن صالحی نیا شامگاه یکشنبه در آیین گرامیداشت دهه تولید ملی خراسان جنوبی همراه با تجلیل از فعالان نمونه صنعت، معدن و اصناف افزود: امروز اگر واحدهای تولیدی براساس تامین نقدینگی و ایجاد زیرساختها اقدام کنند مسلما مشکلی در بازار فروش نخواهیم داشت که این مهم برگرفته از ممنوعیت واردات برخی محصولاتی است که در کشور تولید میشود.
وی اظهار داشت: استانهایی مانند سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی شاید صنعتی نباشند اما دارای محصولاتی صادرات محور هستند که از این فرصت برای پویایی تولید باید بهره جست.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران معرفی ظرفیتهای تولید در نمایشگاههای تخصصی را یکی از مهمترین راهکارهای توسعه و رونق تولید عنوان کرد و گفت: امیدواریم با همراهی در مسیر توسعه، پویایی اقتصادی را در منطقه شاهد باشیم.
وی تصریح کرد: حرکت توسعه را نمی توان متوقف کرد و اتاق بازرگانی و سازمان صمت نسبت به جذب بخش خصوصی با ارایه طرحهای توجیهی فنی و اقتصادی اقدام کنند.
صالحی نیا گفت: با توجه به ظرفیت شهرکهای صنعتی اگر این روند قوت بگیرد با برگزاری کارگروههای تسهیل و رفع موانع تولید در سراسر کشور اطمینان داریم بسیاری از مشکلات مرتفع خواهد شد.
وی ادامه داد: هرچند برخی محدودیتهای قانونی برای شرکتهایی نظیر ایدرو و ایمیدرو برداشته شده اما این شرکتها از لحاظ قانونی با مشکلاتی روبه رو هستند که با ورود بخش خصوصی میتوان بسیاری از مشکلات تولید را حل و فصل کرد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به بسته تولیدمحور ارایه شده توسط وزیر صمت اشاره و اظهار داشت: نکاتی همچون تامین مالی با تاکید بر سرمایه در گردش، منابع مالی برای نوسازی، اصلاح و بهبود بخشهای مختلف تولید، تکمیل طرحهای در حال پیشرفت و اختصاص منابع ۴۰ درصدی از مهمترین این محورها هستند.
وی یادآور شد: رفع موانع اولیه برای اخذ تسهیلات از محل منابع ۴۰ درصدی زمینه ساز پویایی بخش تولید خواهد شد.
صالحی نیا گفت: قطعا با توجه به نرخ ارز و هزینههای مورد نیاز تولید نیازمند طرحهای اقتصادی قوی براساس معیارهای مورد نظر هستیم تا شرایط لازم برای تولیدکنندگان فراهم شود.
شناخت ظرفیتهای معدنی راهی به سوی توسعه
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی هم گفت: شناخت ظرفیت های معدنی یکی از مهمترین مسیرهای توسعه استان است که ۶۰ میلیارد تومان برای شناسایی این ظرفیتها در استان هزینه شده است.
داود شهرکی افزود: توسعه معدن سبب ارزش افزوده در مناطق کمتر توسعه یافته استان خواهد شد که امیدواریم با توجه به روند حمایتی دولت از واحدهای تولیدی و جذب یارانههای چهار و پنج درصدی بتوانیم رونق اقتصادی را در استان شاهد باشیم.
وی گفت: با توجه به تحریمهای ظالمانه، تولیدکنندگان سال بسیار سختی را پشت سر گذاشتند و به عنوان افسران جنگ اقتصادی ایستادند تا شاهد عقب نشیتی پله پله دشمن باشیم.
شهرکی توجه به رفع مشکلات واحدهای تولیدی و حمایت از آنها را از مهمترین رویکردها در سال رونق تولید عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه بازار فروش از مهمترین مشکلات واحدهای تولیدی در خراسان جنوبی است امیدواریم با برگزاری نمایشگاه جمهوری اسلامی ایران در مزار شریف افغانستان با محوریت محصولات استان بتوانیم بخشی از مشکلات را مرتفع کنیم.
وی اظهار داشت: تولیدکنندگان با تمام توان در این نمایشگاه شرکت کنند و با توجه به تامین اعتبار از اتاق بازرگانی و سازمان صمت تولیدکنندگان با کمترین هزینه در این نمایشگاه شرکت خواهند کرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی با اشاره به اینکه با تکیه بر محدوده خودمان نمی توانیم صنعت را حفظ کنیم گفت: بازار افغانستان به عنوان کشوری مصرف کننده موقعیت خوبی برای صادرات محصولات تولیدی استان است.
وی از توافق نامههای اقتصادی با شرکتهای ایدرو و ایمیدرو در استان خبر داد گفت و افزود: در بحث سرمایه گذاریهای جدید هم با ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و شرکتهای وابسته به تامین اجتماعی توافقنامههایی بسته شده که هرکدام حداقل با سرمایهگذاری ۲۰۰ میلیارد تومانی نقشی در توسعه استان خواهند داشت.
یکم تیر روز اصناف تا دهم تیر روز صنعت و معدن دهه تولید ملی نام دارد.
در این آیین که معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نهاد ریاست جمهوری و استاندار خراسان جنوبی نیز حضور داشتند، از ۲۵ صنعتگر و تولیدکننده برتر خراسان جنوبی تقدیر شد.
۳۲۱۵*۳۰۲۸
نظر شما