حجتالله مهدیان روز دوشنبه در نشست خبری که در محل بانک توسعه تعاون برگزار شد، افزود: سال گذشته ٩ هزار ۵٣٠ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شد و امسال نیز ١٣ هزار میلیارد تومان پرداخت میشود.
وی گفت: سرمایه بانک یک هزار میلیارد تومان بود و در بودجه امسال با رایزنیهای انجام شده یک هزار میلیارد تومان نیز افزایش سرمایه داشتیم که در مجلس شورای اسلامی تصویب شده و در مرحله واگذاری به بانک است.
مدیر عامل بانک توسعه تعاون اضافه کرد: سرمایه این بانک امسال به ٢ هزار میلیارد تومان میرسد که درصدد هستیم این مبلغ را سال آینده نیز افزایش دهیم.
وی درباره جذب سرمایه مردمی گفت: بانک توسعه تعاون، بانکی توسعهای است و قرار نیست متکی به منابع مردمی باشد اما با این وجود از مجموع ١۴ هزار میلیارد تومان منابع بانک ٩٠ درصد مردمی و ١٠ درصد دولتی است.
مهدیان درخصوص پرداخت تسهیلات به تعاونیها گفت: همواره درباره سهم تعاونیها در اقتصاد کشور اختلاف نظر است و براساس آمار پنج تا هفت درصد اعلام میشود که با رقم ۲۵ درصد پیشبینی شده در قانون فاصله زیادی داریم.
وی افزود: ۹۲ هزار تعاونی فعال در کشور داریم که بخش اعظمی از آنها مشتری ما هستند و برای اینکه سهم آنها در اقتصاد افزایش یابد باید باور عمومی نسبت به بخش تعاون تغییر کند و اعتماد به این بخش بیشتر شود.
مهدیان تصریح کرد: یکی از راهکارهای افزایش حجم بخش تعاون، حمایت بیشتر از تعاون و افزایش سرمایه این بانک است.
معوقات بانک توسعه تعاون پنج واحد از متوسط کشور پایین است
مدیرعامل بانک توسعه تعاون با اشاره به تسهیلات در حوزه سیل گفت: ۲۵۰ میلیارد تومان در موضوع سیل تسهیلات پرداخت کردیم. ۱۶۰ میلیارد تومان در بخش مسکن و ۹۰میلیارد تومان در حوزه کشاورزی تعهد داشتیم.
وی ادامه داد: از ابتدا سال ۹۸ تاکنون حدود ۹۲ میلیارد تومان تسهیلات در این بخش ها پرداخت شده است.
مهدیان در ادامه درباره معوقات بانک توسعه تعاون گفت: معوقات بانکی تحت کنترل است به گونهای که نسبت معوقه و تسهیلات ۸.۲ درصد (معادل ۹۰۰ میلیارد تومان) است که از متوسط بانکی کشور که ۱۳ درصد است پنج واحد کمتر است.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون افزود: این مدیریت و کنترل با وجود افزایش شدید حجم تسهیلات اعتباری بوده است که در سه سال اخیر پرداخت شد.
وی اظهارداشت: در ۱۰ سال اخیر که از تاسیس بانک توسعه تعاون میگذرد بیش از ۳۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات پرداخت کردیم که دو سوم آن در سه سال اخیر پرداخت شده است و با توجه به این افزایش، مطالبات غیر جاری تحت کنترل بوده است.
حفظ اشتغال موجود در اولویت پرداخت تسهیلات است
مهدیان در پاسخ به خبرنگار ایرنا درباره اولویت پرداخت تسهیلات در شرایط موجود، گفت: اولویت ما اعطای تسهیلات سرمایه در گردش است و این اولویت نظام بانکی کشور، خواسته بانک مرکزی، وزارت اقتصاد و امور دارایی و وزارت کار است.
وی افزود: توصیه دستگاهها این است که سرمایه در گردش به واحدهای تولیدی فعال برای حفظ اشتغال موجود و ایجاد اشتغال جدید پرداخت شود و در درجه بعد تکمیل طرحهایی است که پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد است و میتوانند با مبلغ تسهیلات به بهره برداری برسند.
مدیرعامل بانک توسعه تعاون ادامه داد: آمارها نشان میدهد که دو بخش صنعت و کشاورزی در اولویت پرداخت تسهیلات است، زیرا سرمایهبری کمتر و اشتغالزایی بیشتری دارد.
۱۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال روستایی پرداخت شد
مدیرعامل بانک توسعه تعاون درخصوص پرداخت تسهیلات بانک توسعه تعاون در بحث اشتغال روستایی، گفت: سهم بانک توسعه تعاون از ۱۸ هزار میلیارد تومان تسهیلات اشتغال روستایی ۲ هزار و ۴۷۶ میلیارد تومان است که یک هزار و ۷۲۶ میلیارد تومان تصویب شده است.
مهدیان افزود: یک هزار و ۵۸۸ میلیارد تومان قرارداد منعقد شده و ۱۵۰۰ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده و ۹۵۰ میلیارد تومان دیگر باید تا پایان سال پرداخت شود.
وی بیان کرد: سهم ۵۰ درصدی صندوق توسعه ملی به حساب بانکی پرداخت نشده است، متناسب با آورده صندوق، آورده بانک نیز از بقیه منابع تفکیک میشود و تسهیلات اعطا میکنیم.
حساب بانک توسعه تعاون، هرگز قرمز نشده است
مدیرعامل بانک توسعه تعاون در ادامه اظهارداشت: در پنج سال گذشته هیچگاه اضافه برداشت از بانک مرکزی نداشتیم و جزو بانکهایی هستیم که تعادل بین منابع و مصارف را مدیریت کردیم و زمانی که مازاد داشتیم در بازار غیربانکی به سایر بانکها تسهیلات اعطا کردیم و گاهی هم کسری داشتیم که از مازاد تامین کردیم
مهدیان تاکید کرد: هیچگاه حساب بانک توسعه تعاون نزد بانک مرکزی قرمز نشده است.
وی افزود: ۸۵۰ میلیارد تومان مجموع خطوط اعتباری در سه سال گذشته از بانک مرکزی دریافت کردیم که در راستای تامین مالی تعاونیها و طرحهای ملی استفاده شده و به توان نقدینگی بانک کمک کرده است.
مهدیان در ارتباط با فروش اموال و املاک بانک گفت: حجم اموال و املاک مازاد در مقایسه با شبکه بانکی کشور ناچیز است و تا پایان امسال ۱۰۰ درصد واگذاریها اتفاق نمیافتد و دلیل آن نیز رکود حاکم بر اقتصاد است.
نظر شما