وزارت امور خارجه پاکستان روز دوشنبه با صدور بیانیه ای اعلام کرد: کشمیر یک منطقه تحت مناقشه بوده که در سطح بین الملل مطرح است و تصمیم یکجانبه دهلی نو هرگز ماهیت اصلی این مناقشه را تغییر نخواهد داد.
در این بیانیه آمده است: تصمیم هند درباره کشمیر مغایر با قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل است و چنین چیزی هرگز از سوی مردم کشمیر و پاکستان پذیرفتنی نیست.
وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه خود افزوده است: این کشور به عنوان یکی از طرف های اصلی مناقشه کشمیر از هیچ اقدامی برای مقابله با تصمیم اخیر دولت دهلی نو دریغ نخواهد کرد.
اوضاع متشنج در کشمیر بار دیگر باعث صف آرایی دو رقیب سنتی ھسته ای در جنوب آسیا مقابل یکدیگر شده است.
استقرار نظامیان بیشتر از سوی هند در مناطقی از کشمیر باعث ترس و نگرانی شدید ساکنان این منطقه و همچنین دولت پاکستان شده است.
دولت هند هفته گذشته اعلام کرد: با توجه به در خطر بودن جان زائران هندو در کشمیر، توریست ها باید هر چه سریع تر این منطقه را ترک کنند.
دولت نارندرا مودی یک هفته پس از اعزام ۱۰ هزار نیروی نظامی اضافه به کشمیر پنجشنبه گذشته در اقدامی جدید ۲۵ هزار سرباز دیگر را در این منطقه مستقر کرد که این مهم موجب بروز هراس در میان مردم محلی و افزایش گمانه زنی ها در مورد تصمیم دولت هند برای لغو امتیازات خاص ایالت جامو و کشمیر شده است.
اختلافات بر سر کشمیر را می توان دلیل عمده تنش در روابط نه چندان گرم پاکستان و هند و شعله ور شدن آتش اختلافات در روزهای اخیر دانست. تعاملات دو کشور ھسته ای در جنوب آسیا از زمان استقلال پاکستان در سال ۱۳۲۶ شمسی رقابتی و به نوعی دارای سوءظن نسبت به یکدیگر بوده است.
مسائل مختلفی در تقسیم دو کشور تاثیر داشته، ولی یکی از مهمترین و حساس ترین آنها پس از استقلال هند و پاکستان، وضعیت منطقه بزرگ کشمیر تحت مناقشه دو کشور عنوان می شود.
نظر شما