۱۵ مرداد ۱۳۹۸، ۸:۴۹
کد خبر: 83426514
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سهم یک میلیارد دلاری خراسان رضوی از صندوق توسعه ملی

مشهد- ایرنا- از سال ۱۳۹۰ تا پایان خرداد ماه امسال در مجموع یک میلیارد و ۱۵۷ میلیون و ۱۳۹ هزار دلار از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای ۲۱ طرح مهم اقتصادی خراسان رضوی تخصیص یافته است.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی روز سه شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: این طرح ها در حوزه تولید فولاد، کاشی و سرامیک، شیشه، نساجی، دارو، فرش، قطعه سازی، برق و انرژی های تجدیدپذیر هستند که از کل مبلغ تخصیص یافته، ۳۹۱ میلیون و ۶۸۳ هزار دلار برای اجرای آنها پرداخت شده است.

علی رسولیان با اشاره به سهم خراسان رضوی از تسهیلات ریالی صندوق توسعه ملی افزود: از محل قراردادهای عاملیت ریالی منعقد شده بین صندوق توسعه ملی و بانکها از سال ۱۳۹۰ تا پایان خرداد ماه امسال، برای اجرای ۶۹ پروژه اقتصادی خراسان رضوی به ارزش ۲۰ میلیارد ریال یا بالاتر از آن، هزار و ۵۲ میلیارد و ۲۳۰ میلیون ریال تامین شده است.

وی اظهار داشت: همچنین از محل قراردادهای عاملیت ریالی منعقد شده بین صندوق توسعه ملی و بانکها در این مدت برای پروژه های اقتصادی با ارزش کمتر از ۲۰ میلیارد ریال استان، ۶ هزار و ۴۵۳ میلیارد و ۲۷۰ میلیون ریال تامین مالی در قالب تسهیلات انجام گرفته است.

وی گفت: از محل قراردادهای سرمایه گذاری منعقد شده بین صندوق توسعه ملی و بانکها از سال ۱۳۹۰ تا پایان خرداد ماه امسال به ۱۵۷ پروژه اقتصادی خراسان رضوی که ارزش ریالی آنها بیش از ۲۰ میلیارد ریال بود، ۱۲ هزار و ۵۷۵ میلیارد و ۳۱۰ میلیون ریال تسهیلات اختصاص یافته است.

رسولیان افزود: کل طرحهایی که از سال ۱۳۹۰ تاکنون از محل صندوق توسعه ملی تامین مالی به صورت ارزی یا ریالی شده، طرحهای خاص و بزرگ اقتصادی خراسان رضوی هستند.

به گزارش ایرنا، صندوق توسعه ملی ایران یک نهاد حکومتی است که نقش صندوق ثروت ملی ایران را دارد، این صندوق بر اساس ماده ۸۴ قانون برنامه پنجم توسعه با هدف تبدیل بخشی از عواید ناشی از فروش نفت و گاز و میعانات گازی و فراورده‌ های نفتی به ثروتهای ماندگار، مولد و سرمایه‌ های زاینده اقتصادی و نیز حفظ سهم نسل‌های آینده از منابع نفت و گاز و فراورده‌ های نفتی تأسیس گردید.

هدف دیگر شکل‌ گیری این صندوق بیشتر در راستای تعدیل فشارهای ناشی از نوسان قیمت نفت بر اقتصاد ملی است.

بر اساس قوانین برنامه سوم و چهارم توسعه، دولت در صورتی مجاز به برداشت از این حساب است که درآمد ارزی حاصل از صادرات نفت خام نسبت به ارقام پیش‌ بینی شده کاهش پیدا کند و برداشت از حساب ذخیره ارزی برای تأمین کسری ناشی از عواید غیرنفتی ممنوع است.

در قانون پنج ساله چهارم توسعه مقرر شده‌ است به منظور سرمایه‌ گذاری و تأمین بخشی از اعتبارات مورد نیاز طرح‌ های تولیدی و کارآفرینی بخش غیردولتی که توجیه فنی و اقتصادی آن‌ ها به تأیید وزارتخانه‌ های تخصصی ذیربط رسیده باشد، تا ۵۰ درصد حساب ذخیره ارزی، از طریق شبکه بانکی داخلی و بانک‌ های ایرانی خارج از کشور، به صورت تسهیلات با تضمین کافی تخصیص یابد.

۷۴۸۹/۶۰۵۳

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha