به گفته رضا قاضی، محقق اصلی پروژه، این دستگاه که مجهز به مخزنهای قابل تعویض دارو بوده و از فناوری بلوتوث بهره میبرد، قادر است نورونهای موردنظر را با استفاده از دارو و نور برای مدت طولانی هدفگیری کند. مخزنهای داروی این دستگاه با استفاده از یک پویشگر (پروب) نرم بسیار نازک به قطر تار موی انسان متشکل از کانالهای میکرو فلوییدی و لامپهای الایدی کوچکتر از دانههای نمک، روی ایمپلنت نصب میشود و دسترسی نا محدود به دارو و نور را فراهم میکند.
برای کنترل این دستگاه از یک رابط کاربر ساده روی گوشی هوشمند استفاده میشود و متخصصان عصبشناس میتوانند هر ترکیبی از دارو و نور را بدون نیاز به حضور فیزیکی بیمار در آزمایشگاه انتخاب کرده و نورونهای مغز وی را با آن تحت درمان و کنترل قرار دهند.
اکنون محققان این دستگاه را روی مغز موشها با موفقیت مورد آزمایش قرار دادند و در تلاشند تا با توسعه آن بتوانند آزمایشات بالینی انسانی را آغاز کنند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Biomedical Engineering منتشر شده است.
تهران- ایرنا- محققان انستیتوی علوم و فناوری پیشرفته کره جنوبی با همکاری محققان دانشگاه کلرادو بودلر دستگاهی را اختراع کردند که قادر است مدارهای عصبی مغز را با استفاده از یک ایمپلنت کوچک کنترل کند.
اخبار مرتبط
-
بازسازي سلول هاي مغز
تهران– ايرنا- محققان دانشگاه ايالتي پنسيلوانيا با استفاده از تركيبي متشكل از چهار مولكول كوچك…
-
فعال سازی سلول های مغز با امواج صوتی
تهران-ایرنا-محققان برای اولین بار با استفاده از امواج صوتی، موفق به كنترل مستقیم سلول های مغزی…
نظر شما