۱۶ مرداد ۱۳۹۸، ۷:۴۲
کد خبرنگار: 1225
کد خبر: 83427304
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

خبرنگاران دهه ۴۰ فاروج امروز کجا هستند؟

۱۶ مرداد ۱۳۹۸، ۷:۴۲
کد خبر: 83427304
خبرنگاران دهه ۴۰ فاروج امروز کجا هستند؟

بجنورد - ایرنا - «تیر داماد، پدرزنش را کشت» از عناوین خبری برجسته ۴۰ سال پیش فاروج بود که هنوز در ذهن برخی از روزنامه خوانان آن زمان این شهر می چرخد، اما خبرنگار آن خبر و خبرنگاران آن روزگار فاروج، اکنون کجا هستند؟

به گزارش ایرنا خبرنگاران جزو آن دسته از افرادی هستند که کارشان بیشتر از خودشان دیده می شوند، به بهانه ۱۷ مرداد، روزی که به نام آنهاست، تاریخ فاروج، در دروازه شرقی خراسان شمالی را ورق زدیم تا حالی از قدیمی ترین خبرنگاران این شهرستان بپرسیم.

در صدر این اسم ها، حاج عبدالرحمان امین زاده، محمد زارعی، مرحوم علی بوستانی، مرحوم صمد سعیدیان، مهدی حسین پوران، غلامرضا مینا فاروجی و غلامرضا امین زاده هستند که البته به جز غلامرضا مینا فاروجی که همچنان در کسوت خبرنگار در شهرستان شیروان فعالیت دارد، دیگران فعالیت در این عرصه را رها کرده اند.

عبدالرحمن امین زاده، قدیمی ترین خبرنگار شهرستان فاروج با روی باز ما را پذیرفت و به رغم کهولت سن، با هوشمندی و ذهنی حاضر، صفحاتی از کتاب خاطرات دوران فعالیتش را برای ما ورق شد.

عبدالرحمن امین زاده 

این پیشکسوت عرصه خبری گفت: یادم نیست چه سالی کار خبر را شروع کردم ولی ماجرا به ۵۰ تا ۵۵ سال قبل برمی گردد.

وی که فعالیت خبریش را از سال ۴۸ آغاز کرده است، افزود: دوستی به نام ابراهیم بهپور که قوچانی بود و ساکن در مشهد از ما خواست خبرنگار شویم و این مقدمه کارمان در روزنامه اطلاعات و کیهان شد.

وی گفت: وقتی خبری از بروز حادثه، درگیری و یا ... در نقطه ای می شنیدیم، با وسیله شخصی و یا هر وسیله ای که امکانش بود خود را به محل رسانیده و با پرس وجو از مردم خبر را تهیه می کردیم.

وی افزود: «تیر داماد، پدرزنش را کشت» یکی از همین خبرها بود که بعد از اطلاع از جدال داماد و پدرزنش و هفت تیرکشی داماد، به روستای مورد نظر رفتم و خبری با این عنوان تهیه و به روزنامه های کیهان و اطلاعات ارسال کردم. آن زمان کار ما افتخاری بود اما بابت این خبر با پرداخت مبلغی پول هم تشویق شدم.

او که عضو انجمن شهر و مدتی هم شهردار فاروج بوده، بیان داشت: مسئول پست و تلگرافخانه هم بودم و خبرها را در پاکت می گذاشتم؛ ماشین پست هر ۲۴ ساعت یکبار می آمد و با توجه به اینکه خودرو زیادی در فاروج نبود، اخبار ما را هم با کیسه های پست به مشهد می رساند و خبرها بعد از چند روز در روزنامه ها چاپ می شد.

امین زاده گفت: همان ماشین پست هم، ۳۰ تا ۴۰ نسخه از روزنامه ها را برای من که دکه ای در دور میدان اصلی فاروج داشتم می آورد تا در بین علاقه مندان توزیع کنم.

این خبرنگار پیشکسوت افزود: بضاعت مالی خوبی داشتم و همه کارهای خبری ام افتخاری بود تا اینکه تلگرافخانه از من خواست مدارکم را بدهم برای استخدام، اما با توجه به همکاری یکی از بستگانم در تلگرافخانه و نیز امور خبری با من، او را معرفی کردم که حالا پس از سال ها، بازنشسته اداره پست شده است.

امین زاده گفت: بعد از بالا رفتن سنم، کار خبر را به وی (محمد زارعی) سپردم و او هم ۱۰ تا ۱۵ سال کار خبر را ادامه داد.

وی افزود: بعد از وی، مرحوم علی بوستانی در حوزه خبر فعال شد، مدتی در شهر فاروج، بعد هم شیروان در این حوزه کار کرد و بسیار فعال بود و تا آخر عمر هم در روزنامه کیهان قلم زد.

امین زاده گفت: دختر مرحوم بوستانی هم به شغل پدر روی آورد و امروز در مشهد و در روزنامه کیهان فعالیت می کند.

سراغ کلثومه بوستانی، فرزند مرحوم بوستانی را در مشهد گرفتیم.

وی گفت: پدرم که متولد سال ۱۳۲۳ بود از ۲۰ سالگی کار با روزنامه های قدیمی از جمله اطلاعات، کیهان و خراسان را شروع کرده بود و حرفه اصلی اش کار خبر بود و در سال های پایانی عمر نیز در حوزه ویژه نامه ها در کیهان فعالیت می کرد.

مرحوم صمد سعیدیان، یکی دیگر از خبرنگاران قدیمی فاروج بود که در رادیو فعالیت داشت.

مجید، برادر مرحوم سعیدیان، گفت: صمد، در جهاد کشاورزی شهرستان قوچان فعالیت می کرد که به خاطر گیرایی کلام و توانی که در عرصه ادبیات داشت از سوی مسئولان شهرستان قوچان برای کار در رادیو معرفی شد.

وی افزود: وی سال ها اخبار مختلف بویژه خبر نماز جمعه را برای رادیو کار می کرد.

وی گفت: کارت خبرنگاریشان هنوز هست و تا پیش از سال ۶۸ که فوت کرد، در این حرفه فعال بود.

غلامرضا امین زاده فاروجی دیگر فعال این عرصه نیز گفت: حوزه فعالیت ما محدود به یک رسانه نبود و اخبار شهرستان را برای خبرگزاری ها، صدا و سیما و روزنامه های محلی استان ارسال می کردیم.

وی اظهار داشت: بدون امکانات ناگزیر به فعالیت بودیم و تنها نمابر شهرستان مربوط به اتاق بخشدار وقت بود که باید برای ارسال یک خبر پشت در ساعت ها منتظر می ماندیم تا جلسه یا نشست های بخشدار تمام شود.

وی که ۵ سال در کسوت خبرنگار صدا وسیما فعالیت کرده، افزود: در همین مدت فعالیت، ۵۰۰ خبر تصویری ارسال شد و خبرهایی هم بود که در سطح کشور مورد توجه قرار گرفت.

امین زاده گفت: هجوم میلیون ها مگس به یکی از روستاهای شهرستان از جمله این خبرها بود که پخش آن زمینه ساز حضور یک تیم پزشکی از تهران برای بررسی موضوع شد تا هجوم این مقدار مگس که حتی منبع آب روستا هم از آن بی نصیب نبود، زمینه ساز شیوع بیماری نشود.

وی با اشاره به اینکه برای تهیه خبر ناگزیر به استفاده از هر وسیله حمل و نقلی می شدیم، بیان داشت: برای گرفتن تصویر از وقوع سیل، چون خودروی حاضر به رفتن به مسیر نبود ناچار به استفاده از موتور بودیم که یکبار در حین تصویربرداری برایمان سانحه ای رخ داد، هرچند خسارت زیادی نداشت.

امین زاده افزود: در زمان فعالیتم هنوز خراسان تفکیک نشده بود و در آن زمان ۳۳ خبرنگار، اخبار استان را پوشش می دادند که از این تعداد، ۳ نفر از شهرستان فاروج بودند که یکی شهرستان شیروان، یکی اخبار طرقبه و شاندیز مشهد، و بنده هم اخبار فاروج را پوشش می دادم.

وی گفت: بعد از ۲ تا ۳ سال فعالیت از واحد خبر خواستم، درخواست ما را به گوش مدیرکل وقت صدا وسیمای خراسان در خصوص دیده شدن و بها دادن به خبرنگاران شهرستانی برساند که آن سال، ۳۳ خبرنگار شهرستان های استان به جلسه دعوت شدند.

وی افزود: در این نشست مشقات خبرنگاران شهرستان در تهیه یک خبر را مطرح کرده و یک جلد از کتاب شعرم را به مدیرکل اهدا کردم و از آن سال به بعد، هر سال یک لوح تقدیر از سوی مدیرکل دریافت می کردم.

امین زاده گفت: در یکی از روستاها، معلم ورزش مسابقه الاغ سواری برگزار کرده بود که خبرش را برای صداوسیما ارسال کردم و خیلی هم مورد توجه قرار گرفت و بعدها این دبیر مدتی، رئیس اداره تربیت بدنی آن زمان شد.

اکنون با گذشت سال ها، ۳ خبرنگار بانو در فاروج اخبار و رویدادهای این شهرستان را در ایرنا، روزنامه خراسان شمالی و صداو سیمای استان بازتاب می دهند.

شهرستان ۵۰ هزار نفری فاروج در ۹۰ کیلومتری شرق بجنورد واقع است.  

۷۱۸۷/۵۱۳۲

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha