به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمدعلی طهماسبی» روز سه شنبه در چهارمین جشنواره ملی ارقام جدید زراعی و باغی در تهران افزود: استقلال بخش تحقیقات و باغبانی از دستاوردهای وزیر جهاد کشاورزی است که تشکیل موسسه تحقیقات باغبانی ارتقای این بخش را به دنبال خواهد داشت.
وی اضافه کرد: برای تحول در بخش باغبانی، تحقیقات و بخش خصوصی می توانند با یکدیگر همکاری های خوبی داشته باشند.
به گفته طهماسبی، باغبانی کشور در سالهای گذشته فراز و نشیب های زیادی داشته، امروز از لحاظ تقسیمات اقلیمی، فنی و علمی از ۱۲۲ میلیون تن تولیدات کشاورزی حدود ۵۰ میلیون تن مربوط به محصولات سبزی و صیفی، باغبانی و گلخانه ای است.
به گفته وی، اکنون تولید بخش باغی و گلخانه ای به ۲۳ میلیون تن رسیده و ۲۸ تا ۲۹ میلیون تن تولید سبزی و صیفی در ۸۰۰ هزار هکتار است.
معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی، تولید بذر هیبرید در کشور را مهم ارزیابی کرد و افزود: یکی از عوامل گلخانه ای تولید بذر هیبرید است به طوری که در ابتدای دهه ۸۰ یک شرکت خارجی با گردش مالی ۳۶ میلیارد دلار در ۹۰ کشور دنیا تولید بذر هیبرید را داشت که همین امر نشان دهنده اهمیت این بخش است.
وی اضافه کرد:بررسی ها نشان می دهد در سالهای گذشته خریدو فروش در بخش انتقال دانش بخش کشاورزی از جمله گیاهان زینتی و دارویی صورت گرفته و بیانگر آن است که تحقیقات به بخش خصوصی راه یافته است.
طهماسبی با بیان اینکه پژوهشکده سبزی و صیفی نیازمند توجه بیشتر است، افزود: امیدواریم با تلاش بخش دولتی و خصوصی موسسه تحقیقات علوم باغبانی و بخش های دیگر بتوانیم شاهد دستاوردهای زیادی در زمینه ارقام پایه، رقم و بذر جدید باشیم این درحالیست که طی سالهای گذشته تولید نهال در کشور ساماندهی شده است.
نظر شما