دولت با اصلاح قانون حفظ کاربری اراضی زراعی موافقت نکرد

تهران- ایرنا- کمیسیون لوایح هیات دولت با پیشنهادات مربوط به اصلاح آیین‌نامه اجرایی قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و نیز قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها مخالفت کرد و این قانون از دستور کار کمیسیون خارج شد.

به گزارش روز سه شنبه پایگاه اطلاع رسانی دفتر هیات دولت، در جلسه اصلی کمیسیون لوایح، درخصوص پیشنهادات سازمان برنامه و بودجه کشور و وزارتخانه‌های تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و صنعت، معدن و تجارت تصمیم‌گیری شد.

بر همین اساس پیشنهاد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی درخصوص اصلاح ماده (۶) آیین‌نامه اجرایی ماده (۲۷) قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز درخصوص مواد و فرآورده‌های قاچاق خوراکی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، بررسی و با توجه به اینکه اصلاحیه موردنظر بر مبنای تبصره (۲) ماده (۲۷) قانون مذکور با هماهنگی وزارت صنعت، معدن و تجارت و ستاد مرکزی مبارزه با قاچاق کالا و ارز ارائه نشده است، از دستور کار خارج شد.

وزارت صنعت، معدن و تجارت بر اساس مطالعات و بررسی‏ های انجام شده پیرامون شناسایی قوانین مخل تولید، اهم قوانین مخل را که نیازمند اصلاح است به همراه دلایل توجیهی برای سیر مراحل قانونی تصویب ارائه کرده که از جمله آن ها، ماده (۲) قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها است.

همچنین مطابق ماده (۲۹) قانون ‌معادن، کلیه قوانین، تصویب‌‏نامه ‏ها و بخشنامه‏ هایی که به هر نحوی از انحا، اخذ مبالغی غیر از مالیات و حقوق دولتی را از استخراج‏‌کنندگان مواد معدنی پیش‌بینی می‏ کند، لغو می ‏شود. از طرفی، به موجب ماده (۲) قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها پرداخت عوارض برای فعالیت‏ های معدنی تجویز شده که مطابق حکم ماده (۲۹) قانون معادن لغو شده، لذا در جهت رفع این اشکال قانونی، وزارت صنعت پیشنهاد اصلاح ماده (۲) مذکور را به دولت ارائه کرد.

بر همین اساس، موضوع در کمیسیون بررسی و با توجه به مغایرت آن با سیاست‏ های کلی نظام در بخش کشاورزی و روح حاکم بر قانون مذکور مبنی بر حفظ اراضی زراعی و باغی و جلوگیری از تخریب بی رویه اراضی کشاورزی و همچنین ضرورت بهینه‌کردن بخش کشاورزی، مورد موافقت قرار نگرفت، لذا از دستور کار خارج و بایگانی شد.

در این جلسه، ضمن موافقت با صدور مجوز فروش ساختمان مرکزی سازمان مدیریت استان آذربایجان غربی، واگذاری حق استفاده مدت‌دار از یک پلاک ثبتی از وزارت بهداشت به وزارت تعاون در استان خراسان جنوبی نیز تصویب شد.

همچنین با پیشنهادات مربوط به اصلاح آیین‌نامه اجرایی قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز و نیز قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغ ها مخالفت و از دستور کار کمیسیون خارج شد.

موافقت با فروش ساختمان مرکزی سازمان مدیریت آذربایجان غربی

بر اساس این گزارش و از آنجایی‌که ساختمان مرکزی سازمان مدیریت و برنامه‏ ریزی استان آذربایجان غربی در موقعیتی محصور بین ساختمان‏ های مسکونی و تجاری در انتهای کوچه ای بن بست در شهرستان ارومیه قرار گرفته و بافت تجاری و مسکونی منطقه و شروع عملیات بلند مرتبه‏ سازی در ساختمان ‏های مجاور آن، مشکلاتی را برای مراجعان و همکاران سازمان ایجاد کرده است، سازمان برنامه و بودجه کشور درخواست صدور مجوز فروش این ساختمان را به دولت ارائه کرد. این موضوع در جلسه اصلی کمیسیون، مطرح و مورد موافقت قرار گرفت.

تصویب واگذاری حق استفاده مدت‌دار از یک پلاک ثبتی در فردوس 

همچنین در این جلسه، درخواست وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی (سازمان بهزیستی) درخصوص صدور مجوز واگذاری حق استفاده از یک پلاک ثبتی مربوط به محل مرکز بهداشتی درمانی باغستان علیا، واقع در بخش یک شهرستان فردوس استان خراسان جنوبی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند) به این وزارت که تحت بهره‌برداری مؤسسه خیریه فجر امید است، بررسی و با لحاظ نیاز مبرم این مؤسسه به این ملک برای نگهداری سالمندان، با واگذاری حق استفاده از ملک مذکور برای مدت پنج سال به سازمان بهزیستی (مؤسسه فجر امید) موافقت شد.

بر اساس این گزارش، جلسه اصلی کمیسیون لوایح به ریاست لعیا جنیدی، معاون حقوقی رئیس جمهوری و با حضور جمشید انصاری، معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور و معصومه ابتکار، معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهوری و دیگر نمایندگان وزارتخانه های صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی، نفت، کشور، راه و شهرسازی، امور اقتصادی و دارایی، سازمان های برنامه و بودجه کشور، تعزیرات حکومتی، بهزیستی کشور و استانداری های مازندران و آذربایجان غربی روز شنبه ۱۲ مرداد ماه ۱۳۹۸ به میزبانی دفتر هیات دولت نهاد ریاست جمهوری تشکیل شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha