به گزارش سه شنبه شب شبکه نیوز ۱۸، عمران خان از رهبران جهان خواسته است که مانع لغو اختیارات ویژه ایالت کشمیر توسط هند شوند. نخست وزیر پاکستان می گوید برای جلوگیری از این اقدام قصد دارد به شورای امنیت سازمان ملل و دیوان بین المللی دادگستری مراجعه کند.
بعد از تلاش های هند برای لغو اختیارات ویژه ایالت کشمیر، عمران خان خواستار دخالت رهبران کشورهای بین الملل در این موضوع شد.
نخست وزیر پاکستان در جلسه اضطراری پارلمان ملی گفت: من از حقوق پاکستان در هر جلسه ای از جمله شورای امنیت سازمان ملل حمایت خواهم کرد.
وی تاکید کرد که پاکستان حاضر است در مورد مساله کشمیر در دادگاه های بین المللی از حقوق خود دفاع کند.
تنش های سیاسی میان پاکستان و هند پس از اعلام تصمیم دولت دهلی نو برای لغو امتیازات ویژه منطقه جامو و کشمیر بالا گرفت و دولت اسلام آباد آن را محکوم کرد.
وزارت امور خارجه پاکستان روز گذشته در اعتراض به اقدام دولت دهلی نو، سفیر هند در اسلام آباد را احضار کرد.
دولت نارندرا مودی یک هفته پس از اعزام ۱۰ هزار نیروی نظامی اضافه به کشمیر پنجشنبه گذشته در اقدامی جدید ۲۵ هزار سرباز دیگر را در این منطقه مستقر کرد که این امر موجب بروز هراس در میان مردم محلی و افزایش گمانه زنی ها در مورد تصمیم دولت هند برای لغو امتیازات ویژه ایالت جامو و کشمیر شده است.
کشمیر هند در زمان ضمیمه شدن به خاک هند از این اختیارات ویژه برخوردار شده بود اما دهلی روز دوشنبه اعلام کرد که قدرت قانونگذاری داخلی را از کشمیر گرفته است.
هند همچنین از این روز منع خرید ملک توسط افراد غیرمقیم در جامو و کشمیر را لغو کرده و با این کار راه ورود گسترده و سرمایهگذاری هندیها از دیگر مناطق به کشمیر را هموار کرده است.
کشمیر پس از سال ۱۹۴۷ میلادی، میان هند و پاکستان تقسیم شده است ولی هر دو کشور مدعی حاکمیت بر کل این منطقه هستند. دو جنگ از سه نبردی که از زمان استقلال میان هند و پاکستان رخ داده، دربارهٔ کشمیر بوده است.
ماده ۳۷۰ در قانون اساسی هند «وضعیت ویژه» این ایالت را که دارای اکثریت مسلمان است، به رسمیت شناخته و خودمختاری آن را تضمین کرده بود.
خبرگزاریها ،ملغی شدن «وضعیت ویژه» را جسورانهترین تصمیم هند پس از حدود هفتاد سال نزاع با پاکستان بر سر این منطقه توصیف کردهاند.
نظر شما