این سخنگوی وزارت خارجه آلمان به خبرگزاری آلمانی «د.پ.آ» افزود: این کشور در حال متقاعد کردن شرکای اروپایی خود برای تشکیل یک ائتلاف دریایی برای شناسایی و اطلاع رسانی در خلیج فارس است.
وی با بیان اینکه در برهه زمانی کنونی تاکید بر وسایل و ابزارهای تشکیل این ائتلاف درست نیست، اعلام کرد که این مذاکرات ممکن است زمان بر باشد.
در همین حال شبکه دویچه وله از توانایی محدود نیروی دریایی آلمان برای مشارکت در ائتلاف دریایی پیشنهادی انگلیس و آمریکا خبر داد.
بر این اساس موضوع شرکت و یا عدم مشارکت این کشور در چنین ائتلافی، بار دیگر ضعف های ارتش آلمان بویژه در زمینه دریایی را نمایان کرده است.
در همین رابطه «هانس پتر بارتلز» نماینده پارلمان در وزارت دفاع آلمان به گروه «فونکه مدین» گفته است که این امر فرای توان نظامی آلمان است و «نیروی دریایی آلمان هرگز این قدر ضعیف نبوده است.»
به گفته وی، نیروی دریایی آلمان باید ۱۵ ناو داشته باشد اما اکنون از این رقم بسیار فاصله دارد.
این در حالیست که به گفته مقامات آلمانی، هفت ناو جنگی این کشور از رده خارج شدهاند.
دولت آلمان پس از آنکه به پیشنهاد پیوستن به نیروهای نظامی آمریکا برای حفاظت از تردد کشتیها در آبهای خلیج فارس پاسخ منفی داد، خود با یک طرح جدید وارد صحنه شده است.
روز دوشنبه ۱۴ مرداد همزمان با خبر پیوستن بریتانیا به طرح نظامی آمریکا برای برقراری کنترل امنیت کشتیرانی در تنگه هرمز، «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان از «یک ماموریت اروپایی» در این منطقه سخن گفت که با آنچه آمریکا و بریتانیا در پی آن هستند، تفاوت دارد.
طرح آلمان این است که «اتحادیه اروپا نهایتا اطلاعاتی درباره میزان خطراتی که برای تردد کشتیها وجود دارد را جمعآوری کند و به این کشتی ها ارائه دهد.»
به نظر وزیر خارجه آلمان، این کار میتواند «تا حدودی باعث بازدارندگی طرف مقابل شود اما در صورت حمله نظامی، پاسخ متقابل داده نخواهد شد.»
به نوشته دویچه وله، اکنون آلمان می خواهد میزان حمایت کشورهای اتحادیه اروپا از چنین ماموریتی را برآورد کند.
در همین رابطه وزارت خارجه آلمان از شروع گفتوگوهایی با فرانسه در هفته جاری خبر داده با این توضیح که رسیدن به توافق بر سر چنین اقدامی زمان خواهد برد.
نظر شما