به گزارش خبرگزاری شینهوا، فرمالدهید (CH۲O) یک ماده سرطان زاست که میتواند از راه تنفس، خوردن و آشامیدن وارد بدن شود و به عنوان یکی از مشکلسازترین آلایندههای داخلی شناخته میشود.
از آن جایی که فرمالدهید ماده اولیه در تولید چسب است در صنایعی چون چوب بری، تولید کاغذ، پارچه بافی و کارخانجاتی از این دست به وفور یافت میشود. این ماده در آب حاصل از فرآیندهای تولید در کارخانجات، انباشته میشود.
با توجه به این که از طرفی هدایت فاضلاب فرمالدهید به زمین یا ذخایر آبی ممنوع بوده و از طرف دیگر حذف آن از آب فرآیند هزینهبری است، بنابراین محققان مدت هاست که به دنبال راهی برای تجزیه این ماده بودهاند.
حال پژوهشگران دستگاهی جدید بر مبنای ماده معدنی طبیعی «رس مونت موریلونیت» که سطح بسیار بزرگی دارد، ساختهاند. سطح بزرگ این ماده خاصیت جذب فوقالعادهای به آن میبخشد.
از دیگر عناصر اصلی این تکنولوژی یک نوع باکتری مقاوم به فرمالدهید است که میتواند این ماده خطرناک را تجزیه کند. با این وجود، سطوح بالای فرمالدهید در فاضلابهای صنعتی این باکتریها را از بین میبرند. بنابراین باید یک سیستم محافظتی ساخته میشد تا قابلیت بقا و تجزیه این ماده نامطلوب را به این باکتریها میداد.
این دستگاه جدید برپایه رس پردازش شده با جریان الکتریکی مثبت ساخته شده که فرمالدهید را جذب میکند و غلظت آن را کاهش میدهد. این واحد از قبل به باکتری های تجزیه کننده فرمالدهید مجهز شده و پس از هر دور تجزیه خود را برای دور بعد تمیز و آماده میکند.
پژوهشگران میگویند از این تکنولوژی همچنین میتوان در جذب و تجزیه آفتهایی که با باران شسته شده و ممکن است آبهای زیرزمینی را آلوده کنند، نیز استفاده کرد.
شرح کامل این پژوهش در مجله Chemical Engineering منتشر شده است.
نظر شما