در بخشی از پیام تبریک «منصور غلامی» آمده است: جهان امروز جهان ارتباطات و رسانههاست و زندگی در عصر حاضر بدون رسانه و خبر قابل تصور نیست. در چنین زمانهای، خبرنگاران و اصحاب رسانه بهمثابه سفیران عرصه دانایی و روایتگران صادق و امین مردم نقشی بیبدیل در افزایش سطح آگاهی و تقویت امید، نشاط و بالندگی در جامعه ایفا میکنند.
به گزارش روز چهارشنبه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، غلامی در این پیام نوشت: بر این باورم اطلاعرسانی دقیق، شفاف و مناسب دستاوردهای مجموعه بزرگ آموزش عالی و انعکاس بهنگام روند رشد شتابان فعالیتهای پژوهشی و فناورانه به جامعه علمی و دانشگاهی و ملت شریف ایران، مرهونِ خدمات ارزشمند و تلاشهای صادقانه خبرنگارانی است که با رعایت اصول و اخلاق حرفهای در آگاهیبخشی، روشنگری، تقویت امید اجتماعی در میان نخبگان و آحاد جامعه به ایفای نقش میپردازند.
وزیر علوم اظهار امیدواری کرد که با همکاری اصحاب رسانه بتوان بیش از پیش در مسیر توسعه و تعالی ایران اسلامی و کمک به حل مشکلات و مسائل اساسی جامعه و مردم گامهای مؤثرتری برداشت.
** دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی روز خبرنگار را تبریک گفت
سعید رضا عاملی در پیامی به مناسب روز خبرنگار، بر رسالت خطیر خبرنگاران و فعالان رسانهای کشور، بر لزوم شناخت بیشتر فضای رسانه و بهویژه رسانههای مجازی و تقویت و ارتقاء مبانی علمی و نظری در این زمینه بهمنظور انجام هر چه بهتر وظایف رسانهای و خبری تأکید کرد.
به گزارش شورای عالی انقلاب فرهنگی، در ادامه پیام عاملی به مناسبت روز خبرنگار آمده است: در برخی از روزهای سال، برگهای تقویم، معانی بلندی را فریاد میزنند که درک آن جز به بلندای اندیشه و ژرفای ایمان میسر نمی شود.
وی افزود: ١٧مرداد که خاطره شهادت مظلومانه محمود صارمی یکی از فرزندان ایران اسلامی سرافراز را در ذهن و تلخی نقشههای شوم دشمنان این مرز و بوم را در ذائقه زنده نگه داشته، یکی از این ایام است. این روز مهم و تاریخی را که روز احترام و تکریم خبرنگاران است به جامعه رسانهای جمهوری اسلامی ایران تبریک عرض میکنم.
عاملی ادامه داد: اگر خبرنگاری روزگاری محلی یا منطقهای بود، اگر فقط یک حرفهوفن بود و یا اگر فقط یک منزلت محدود بود؛ امروز با توجه به پیشرفت چشمگیر و حیرتانگیز فناوریهای ارتباطی، جهانی و برخوردار از دایره اثرگذاری فراگیر است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: گسترش ابزارهای مختلف ارتباطات فراملی از جمله شبکههای اجتماعی تغییراتی در عرصه ارتباط مردم با مردم و رسانه با مردم ایجاد کرده و مخاطب را به کنشگر و کاربر هوشمند و فعال تبدیل کرده است.
وی گفت: مردمی که تا پیش از این فقط شنونده و خواننده مطالب تولیدی رسانههای خبری بودند، گوینده و نویسنده شده و ما را با جامعه رسانهای گسترده مواجه کرده است.
عاملی افزود: این تحول وضعیت حرفهای و مسئولیت اجتماعی خبرنگاری را با چالش روبرو کرده که جز از طریق تقویت خبر رسانی خیرخواهانه و تقویت موقعیت آگاهانه نمیتوان بر آن فائق آمد.
عاملی اظهار داشت: در سطح وسیعتر انحصار در تولید فناوریهای ارتباطی که موجب انحصار در تولید و پخش تولیدات و فرآوردههای ارتباطی و رسانهای شده است، کشورهای دارای فناوری ارتباطی برتر عملاً در تولید و توزیع تولیدات خبری و رسانهای هم دارای برتری هستند و میتوانند با ایجاد صدها شبکه ماهوارهای و تسلط بر محیط اینترنت، نوعی سلطه رسانهای ایجاد کنند.
به گفته دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در این سلطه رسانهای آنچه که شنیده و دیده میشود مطابق با خواسته حکمرانان بر فناوریهای ارتباطی است و دیگران نباید چندان دیده و شنیده شوند.
استاد ارتباطات دانشگاه تهران تاکید کرد: اکنون که در مقطع گام دوم انقلاب اسلامی قرار گرفتهایم و هجمههای گسترده و حساب شده رسانهای هم در کنار غلبه دگر روایتها بر روایتهای رسمی مشاهده میکنیم، مقابله با دشمنی که بارها و آشکارا بغض و کینه خود را به ملت ایران نشان داده است تنها از طریق قدرت رسانهای برتر امکانپذیر است.
نظر شما