۱۹ مرداد ۱۳۹۸، ۱۱:۵۸
کد خبرنگار: 754
کد خبر: 83431440
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

26 درصد جمعیت کشور در روستاها ساکن هستند

تهران-ایرنا- معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در چهارمین نمایشگاه توانمندی‌های روستاییان و عشایر گفت: 26 درصد جمعیت کشور در روستاها ساکن هستند یعنی جمعیتی معادل 21 میلیون نفر که خوشبختانه با اجرای طرح اشتغال پایدار در روستاها شاهد کاهش 2 درصدی نرخ بیکاری در روستاها بودیم یعنی نرخ بیکاری از 8.9 درصد تقریبا به 7 درصد کاهش یافته است.

«محمد امید» روز شنبه در نشست خبری با اشاره به برپایی چهارمین نمایشگاه توانمندی‌های روستایی و عشایر و اهداف آن گفت: معرفی استعدادها، قابلیت ها و ظرفیت های موجود در مناطق روستایی و عشایر در تولید محصولات متنوع به ویژه در زمینه صنایع کوچک، روستایی و صنایع دستی، معرفی طرح ها و پروژه‌های موفق در عرصه های روستایی و عشایری دریافت کننده تسهیلات صندوق توسعه ملی، معرفی روستاها و مناطق عشایری نمونه به عنوان الگوی توسعه برای سایر روستاها با موقعیت و وضعیت مشابه از جمله اهداف این نمایشگاه است.

وی افزود:‌ معرفی جاذبه‌های فرهنگی و میراث ناملموس مناطق از جمله آداب و رسوم بازی های بومی، پوشش‌های محلی، غذا، جاذبه های طبیعی و گردشگری، معرفی مشاهیر و استعدادهای نخبه و جوان روستایی و عشایری، معرفی کارآفرینان، استارتاپ ها، تقویت روحیه خودباوری و توانمندی و برقراری ارتباط تجاری بین تولیدکنندگان و مصرف کنندگان با ایجاد تقاضاهای جدید شناسایی بازارهای مصرف برای خرید محصولات و تولیدات این مناطق در راستای تکمیل زنجیره ارزش تولیدات روستایی از دیگر اهداف برگزاری چهارمین نمایشگاه توانمندی های روستاییان و عشایر است.
‌معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم در ادامه با بیان اینکه‌ این نمایشگاه شامل ۱۴ بخش است، بیان کرد:‌ نمایشگاه استانی با رویکرد طرح ها و پروژه های موفق تولیدی و اشتغالزا، بازاریابی و تجاری سازی تولیدات روستایی، سالن کسب و کارهای آینده روستا، ایل نمادین، موسسات مالی و نهادهای عمومی غیردولتی، مدیریت بحران و پدافند غیرعامل، خیرین، خیریه ها و گروه‌های جهادی، معرفی اجرای زنده بازی های بومی و محلی، دهکده جهانی، کودک و روستا، سالن اجرای مراسم، سفره خانه و چایخانه سنتی، از بخش های این نمایشگاه است.
وی با بیان اینکه شعار نمایشگاه، روستای ایرانی- کالای ایرانی است، تصریح کرد:‌ محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران شامل ۱۰ سالن به ترتیب سالن های ۷، ۹، ۱۰ و ۱۱ و ۱۲ ، ۱۳، ۱۴، ۲۵ و ۲۷ به مساحت ۲۶ هزار متر مربع به همراه فضاهای بیرونی جمعا به مساحت ۴۰ هزار متر مربع می‌باشد.
امید یادآور شد: نمایشگاه طرح های تولیدی و اشتغالزا، کسب و کارهای آینده روستا، بخش های خانه های روستایی و سبک زندگی روستاییان و عشایر، مراسم آیینی و بازی های بومی و محلی از بخش‌های مهم این نمایشگاه است.
وی در ادامه با بیان این که پس از انقلاب در حوزه زیرساخت‌ها در روستاها اتفاقات بسیار خوبی رخ داده است گفت:  از 38 هزار روستای بالای 20 خانوار جمعیت بیش از 90 درصد آنها از نعمت آب و برق، راه، آموزش و بهداشت برخوردار شده‌اند. در حوزه ارائه گاز نیز بالای 80 درصد روستاها از این نعمت برخوردار شدند و حدود 70 درصد روستاها نیز از اینترنت بهره مند شدند.
معاون توسعه و روستایی مناطق محروم کشور ادامه داد: در کنار زیرساخت‌ها، دولت دوازدهم توجه ویژه‌ای به اشتغال روستاییان داشته است که برگزاری نمایشگاه توانمندی‌های روستاییان و عشایر نیز در جهت تحقق اشتغال پایدار روستایی انجام می‌شود. 
وی درباره آخرین وضعیت بهره مندی از تسهیلات اشتغال پایدار روستایی یادآور شد: یک و نیم میلیارد دلار منابع مالی برای اشتغال پایدار روستایی با تلفیق منابع حمایتی بانک‌های عامل حدود 18 هزار میلیارد تومان است که از این رقم تاکنون 8900 میلیارد تومان جذب شده است. 3500 هزار میلیارد تومان مربوط به نهادهای حمایتی  و 13300 میلیارد تومان از محل توسعه صندوق ملی بوده است. 
امید افزود: طرح‌هایی که تاکنون مصوب و آماده پرداخت تسهیلات شدند جمعا 18 هزار میلیارد تومان است که تاکنون حدود 10 هزار میلیارد تومان از این طرح‌ها از منابع مالی موجود پرداخت شده است. مجموعا تاکنون 106 هزار طرح از محل این منابع مصوب شده و سرانه هر طرح حدود 88 میلیون تومان است که تعداد شغل‌هایی که از این محل ایجاد شده حدود 150 هزار فرصت شغلی همراه با بیمه است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم در ادامه گفت: از محل تسهیلات اشتغال روستایی نرخ بیکاری در روستاها حدود 2 درصد کاهش پیدا کرده است. اتفاق قابل توجه دیگر این است که در سال 97 سهم اشتغال روستایی در سبد اشتغال کشور نسبت به سال قبل حدود 23 درصد افزایش پیدا کرده است که این موارد از تبعات اجرای طرح اشتغال پایدار روستاییان بوده است.
وی در ادامه به آمار مهاجرت معکوس اشاره کرد و افزود: در حال حاضر 26 درصد جمعیت کشور در روستاها ساکن هستند یعنی جمعیتی معادل 21 میلیون نفر که خوشبختانه با اجرای طرح اشتغال پایدار در روستاها شاهد کاهش 2 درصدی نرخ بیکاری در روستاها بودیم یعنی نرخ بیکاری از 8.9 درصد تقریبا به 7 درصد کاهش یافته است.
امید در ادامه به بیمه روستاییان اشاره کرد و گفت: درباره بیمه روستاییان و عشایر، سازمان مستقلی وجود دارد اما ما هم به این موضوع توجه ویژه‌ای داریم و با صندوق بیمه عشایر و روستاییان همکاری‌های جدی داریم. 
معاون توسعه و روستایی مناطق محروم کشور افزود: بخشی از منابع بیمه روستاییان باید از محل یارانه‌ها پرداخت می‌شد که تاکنون این کار انجام شده اما باید برای بیمه‌ها منابع پایداری تعریف کنیم که این کار با برگزاری جلسات مشترک با صندوق بیمه عشایر و روستاییان در حال انجام است.
وی در ادامه گفت: بی تردید یکی از اهداف انقلاب ایجاد عدالت و توسعه پایدار در همه کشور بوده است. به طور قطع اگر امکانات و اشتغال پایدار در اختیار روستاییان قرار می‌گرفت مهاجرت به سمت شهرها به این نحوه اتفاق نمی‌افتد.
امید افزود: اگر امکانات و اشتغال پایدار در روستاها محقق شود شاهد مهاجرت معکوس به سمت روستاها خواهیم بود البته باید بگویم کشورهای مشابهی همچون چین هم شاهد کاهش جمعیتی روستایی بوده است بنابراین موضوع تنها مختص کشور ما نیست و حتی در برخی کشورها شدت بیشتری دارد و در کشورهای اروپایی نیز این موضوع مشاهده می‌شود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با تاکید بر اینکه به دنبال اشتغال زایی و ثروت آفرینی در روستاها هستیم، افزود: روستاها باید تبدیل به محل تولید و کار شوند.

وی درباره اقدامات دولت و معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور برای کمک به آسیب دیدگان سیل اخیر، گفت: دولت ۳ هزار میلیارد تومان برای بازسازی ابنیه آسیب دیده در مناطق سیل زده پیش بینی کرده است.

تاکنون سه دوره نمایشگاه توانمندی های روستاییان و عشایر برگزار شده است و چهارمین دوره آن از ۲۴ تا ۲۷ مرداد در نمایشگاه بین المللی برگزار می‌شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha