حجت الاسلام محمد بیرانوند روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار داشت: هرگاه انسان بر سر ۲ راهی غریزه و وظیفه قرار گرفت و غریزه را انتخاب کرد، به سوی حیوانات گرویده، بلکه از حیوانات هم پستتر شده ، چون از عقل و فکر و رهنمودهای انبیا استفاده ننموده است.
وی ادامه داد: اما همین که انسان در این دو راهی خطرناک وظیفه را انتخاب نمود و در خط ملائکه و پاکان قرار گرفت آن را عید میگیرد، به همین دلیل عید قربان، روز پیروزی عقل و وحی بر هوی و هوس است.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: قربان عبارت از کارهای نیکی است که انسان به وسیله آن بخواهد خود را به رحمت خداوند نزدیک کند، بنابراین عمل نیکی که انسان انجام دهد تا بدان وسیله خویشتن را به رحمت حق تعالی نزدیک سازد، آن کار را قربان گویند؛ مانند فرمایش رسول اکرم(ص) که فرمود: نماز موجب تقرب و نزدیکی هر پرهیزکار به رحمت پروردگار است.
حجت الاسلام بیرانوند بیان کرد: بدیهی است که مراد از تقرب به خدای تعالی، قرابت زمانی و مکانی نیست، چه بین خالق و مخلوق هیچگونه خویشاوندی وجود ندارد بلکه منظور آن است که از راه طاعت و انجام کارهای شایسته میتوان مشمول الطاف الهی قرار گرفت و به رحمت او نزدیک گردید.
وی گفت: از جمله اعمالی که حجاج در روز دهم ذیالحجه در سرزمین منا بعد از رمی جمره عقبه انجام میدهند، کشتن شتر یا گاو و یا گوسفند و انفاق آن به مستحقین است تا به وسیله این عمل نیک به رحمت پروردگار نزدیک شوند که آن را قربان گویند و در زبان فارسی (یاء نسبت) به آن ملحق شده و نامش را قربانی گذارده اند.
وی ادامه داد: بنابراین قربانی برای امتثال امر خداوند متعال و تقرب به سوی اوست.
/۶۰۶۰/۳۲۱۰
نظر شما