وزارت کشور یمن با صدور اطلاعیه ای در ارتباط با این ترور اعلام کرد که ابراهیم بدرالدین توسط دستان خیانتکار وابسته به تجاوزگران آمریکایی - اسراییلی - سعودی به شهادت رسیده و عوامل این جنایت را تحت تعقیب قرار داده و آنها را به سزای اعمالشان خواهد رسانید.
در همین ارتباط نیز دستگاه اطلاعاتی یمن موفق شده تا ۸۰ درصد از اعضای تیم ترور برادر عبدالملک بدرالدین را شناسایی و دستگیر کند و بازجویی از افراد دستگیر شده برای شناسایی سایر عوامل این اقدام تروریستی و ابعاد آن آغاز شده است.
اطلاعات اولیه منتشر شده از سوی دستگاه اطلاعاتی "دولت نجات ملی" یمن حاکی است که این تیم ترور وابسته به دستگاه اطلاعاتی عربستان و زیر نظر یکی از سرکردگان شبه نظامیان وابسته به حکومت پیشین یمن به ریاست "علی عبدالله صالح" رئیس جمهوری مخلوع این کشور قرار داشته است.
در ارتباط با ترور ابراهیم بدرالدین دو خبر مختلف منتشر شده است که بر اساس یکی از این اخبار، وی دو روز پیش و پس از آن ترور شد که کاروان حامل وی در شمال شهر صنعا پایتخت یمن هدف حمله افراد مسلح ناشناس قرار گرفت.
خبرگزاری "رویترز" نیز به نقل از منابع امنیتی اعلام کرد که جسد ابراهیم بدرالدین در خانه او در شهر صنعا پیدا شده و در پی این حادثه حوثیها نیروهای بیشتری در پایتخت یمن مستقر کرده اند.
یمن از فروردین سال ۱۳۹۴ (مه ۲۰۱۵ میلادی) شاهد حملات ائتلاف آمریکایی - عربی با استفاده از آخرین سلاح های پیشرفته ساخت کشورهای غربی است و تاکنون درگیری ها در این کشور به شهادت و یا زخمی شدن بیش از ۱۰۰ هزار شهروند این کشور منجر شده است. در همین مدت بسیاری از زیرساخت های یمن بر اثر بمباران از بین رفته و بنادر و فرودگاه های این کشور نیز به خاطر حملات نظامی آسیب دیده و بسته شده است.
از زمان آغاز حملات نظامی به یمن از سوی برخی کشورهای عربی مبارزان یمنی نیز به رهبری جنبش انصارالله اقدام به مقابله با متجاوزان به کشور خود و دفاع از سرزمین شان کرده و تاکنون با وجود محاصره شدید دریایی و زمینی و بسته بودن فرودگاه های این کشور، موفق شده اند تا با دستان خالی و بدون حمایت نظامی در برابر نیروهای متجاوز ایستادگی کرده و آنان را وادار به عقب نشینی و یا پذیرش شکست های زیادی در جبهه های مختلف کنند.
دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن هم جمعه شب در بیانیه ای با تاکید بر این که خون ابراهیم بدرالدین عزم ما را در مقابله با متجاوزان، راسخ تر خواهد کرد، از وی به عنوان مجاهدی صادق و مؤمنی پاک یاد کرد که زندگی خود را در راه دفاع از مستضعفان و برای خداوند فدا کرد و توسط ایادی وابسته به متجاوزان به مقام شهادت نایل آمد.
در ادامه این بیانیه آمده است که ترور مقام های ارتش انصارالله توسط سعودی و مزدوران این کشور تاکنون نه تنها مانع از تضعیف قدرت این گروه در مقابله با متجاوزان نشده، بلکه عزم و اراده آنان برای مقابله با بیگانگان را افزایش داده است.
در طول ۴ سال گذشته پاسخ های نیروهای نظامی یمن و مردمی این کشور به متجاوزان منجر به از هم پاشیدن ائتلاف ایجاد شده برای اعزام نیروی نظامی به یمن شده و اکنون از این ائتلاف که تا ماه گذشته ۲ کشور عمده عربستان و امارات در آن باقی مانده بودند، اکنون با خروج امارات فقط عربستان باقی مانده و از همین رو برخی با تمسخر از آن به عنوان ائتلاف یک کشور یاد می کنند.
البته این روزها زمزمه هایی نیز در ارتباط با احتمال پایان جنگ در یمن و خروج همه نیروهای نظامی از این کشور به دنبال تحولات اخیر منتشر شده است و در کنار آن نیز با توجه به ۴ سال جنگ بی حاصل دشمنان یمن، بار دیگر اخباری نیز از شکل گیری اجماع جهانی برای پایان جنگ در این کشور با راهکار گفت و گوی یمنی – یمنی منتشر شده است.
ترور ابراهیم بدرالدین به خاطر ایفای مسئولیت های جهادی متعددی از سوی وی در جریان رویارویی ۴ ساله با متجاوزان و دفاع از کشور صورت گرفت که موجب شکست دشمنان یمن و متجاوزان به این کشور شد. وی فعالیت های خود را به صورت موثر از زمان شهادت "حسین بدرالدین الحوثی" برادر بزرگ تر خود آغاز شد.
حسین، یحیی، عبدالملک و ابراهیم فرزندان علامه بدرالدین الحوثی عالم برجسته یمنی هستند که این خانواده منشاء تحولات سال های اخیر در این کشور هستند و اکنون ثمرات مبارزات مردم یمن به رهبری عبدالملک می رود که ورقی درخشان از مبارزات در برابر بیگانگان را در تاریخ کهن این کشور ثبت کند.
حسین برادر بزرگ تر این خانواده در دوران حیات خود فعالیت های اجتماعی بسیاری را با تاسیس و راه اندازی موسسه های خیریه، مدارس دینی و اقدامات عام المنفعه نظیر آبرسانی، احداث مراکز بهداشتی، نیروگاه های برق و اعزام دانشجویان برای تحصیل در رشته های پزشکی با هدف خدمت رسانی به مردم نیازمند یمن، پایه گذاری کرد.
وی در ادامه فعالیت های سیاسی به تنها حزب نخبگان و برجستگان زیدی به نام "الحق" پیوست که پدر وی نیز در آن حضور داشت و در ادامه نیز در سال ۱۹۹۳ به عنوان نماینده مردم وارد پارلمان شد و یکی از دو کرسی حزب مزبور را از آن خود کرد.
حسین بدرالدین از سال ۱۹۹۷ به خاطر برخی اختلافات از این حزب جدا و "سازمان جوانان مومن" را با هدف فعالیت های فرهنگی و تربیتی پایه گذاری کرد و پس از حادثه ۱۱ سپتامبر و حمله آمریکا به افغانستان، حسین الحوثی به صورت گسترده رویکرد ضد آمریکایی در پیش گرفت و نقطه شروع اعلام این موضع وی نیز در رمضان ۱۴۲۲ هجری قمری و روز جهانی قدس بود که برای نخستین بار برای مردم سخنرانی و اطلاعیه امام خمینی (ره) را به طور کامل قرائت کرد و در جریان این سخنرانی نیز تصویر کاملی را از "جنبش انصارالله" ارائه کرد.
از دیدگاه وی مبارزه با آمریکا و اسرائیل به عنوان یک فریضه دینی بوده و با توجه به خطرات این طرف ها برای اسلام و مسلمانان باید در برابر فعالیت های آنان علیه اسلام ایستاد و مبارزه کرد و حتی در این ارتباط تاکید کرد که نمازی که همراه با اعلام برائت از صهیونیست ها و دشمنان مسلمانان نباشد، قبول نیست و به همین خاطر شعارهای مرگ بر آمریکا و اسراییل از یمن رفته رفته جای خود را باز کرد و به عنوان نماد شاگردان حسین بدرالدین الحوثی تبدیل شد و در نهایت به ایجاد زاویه با دولت یمن و "علی عبدالله صالح" رئیس جمهوری وقت این کشور به خاطر نزدیکی به واشنگتن تبدیل شد.
در جریان درگیری های تابستان سال ۲۰۰۴ میلادی در صنعا پایتخت یمن بین ارتش و طرفداران سازمان مزبور و حسین بدرالدین بین ۵۰۰ تا ۷۰۰ نفر از این افراد به شهادت رسیدند و حتی حکومت یمن از تحویل جنازه وی به خانواده خودداری کرد و حسین را در زندان به خاک سپرد و در زمان برکناری صالح جنازه حسین بدرالدین از زندان خارج و طی مراسمی گسترده در صعده خاستگاه خانوادگی آنان به خاک سپرده شد.
در جریان آغاز اعتراض ها در برخی کشورهای عربی از سال ۱۳۸۹ ( ۲۰۱۱ میلادی) و شکل گیری "بیداری اسلامی" در آنها، یمن یکی از کشورهایی بود که با توجه به سوابق قبلی مبارزات حوثی ها با دولت این کشور و افزایش اختلافات میان آنها و به شهادت رساندن بیش از ۵۰۰ نفر از طرفداران آن در مخالفت با افزایش قیمت سوخت و گسترش فساد در دولت یمن شاهد جنبش مردمی بود که منجر به برکناری علی عبدالله صالح شد.
با سقوط وی گروه های زیادی در یمن اقدام به رقابت و تلاش برای رسیدن به قدرت کردند، اما با توجه به سوابق مبارزاتی سازمان جوانان مومن که اکنون به انصار الله تغییر نام داده بود و برای فعالیت های سیاسی خود در یمن دارای منشوری مشخص و شعارهایی اعلام شده نظیر خودمختاری محلی، احترام به تنوع جمعیتی و گسترش حقوق مردم بود، این گروه موفق شد تا از دیگر رقبا در نزد افکار عمومی پیشی گرفته و وارد صنعا شوند.
در ادامه این روند نیز حوثی ها با پیش نویس قانون اساسی دولت "عبدربه منصور هادی" که مورد حمایت برخی کشورهای منطقه بود، مخالفت کرده و با توجه به برخی نارضایتی ها از اقدامات این دولت در نهایت وی مجبور به استعفا شد که در ماه های گذشته منصور هادی منجر به فرار از یمن برای دومین بار و این بار اقامت به همراه خانواده در آمریکا شد.
وی اولین بار در ۱۷ بهمن سال ۱۳۹۳ به دنبال منحل شدن پارلمان یمن و تشکیل شورای ۵ نفره برای ریاست جمهوری به نام "کمیته عالی انقلاب" به عربستان فرار کرده بود و فشارها و حمایت های ریاض از وی نیز نتوانست بار دیگر وی را به یمن بازگرداند و به بهانه بیماری و کنار گذاشتن فعالیت های سیاسی به آمریکا فرار کرد.
با قدرت گرفتن حوثی ها در یمن و شهرهای مختلف آن برخی کشورهای منطقه نتوانستند این تحولات مردمی در این کشور را تحمل کنند و به همین خاطر به صورت نظامی وارد این کشور شدند و اکنون نیز به خاطر شکست های پی در پی از نیروهای یمنی و مبارزان این کشور در مناطق مختلف و کشته شدن علی عبدالله صالح در سال ۲۰۱۷ میلادی و دیگر حوادث روی داده، مجبور خواهند شد بزودی پایان جنگ در یمن را اعلام کنند.
در چنین شرایطی بی دلیل نیست که دستگاه اطلاعاتی در یمن انگشت اتهام خود را به سوی برخی طرف های خارجی در ترور ابراهیم بدرالدین الحوثی نشانه رفته اند و بزودی باید شاهد بود که چنین ترورهایی که ناشی از شکست طرف های خارجی در جبهه های جنگ در یمن است، افزایش یابد و به این شکل از مبارزان یمنی انتقام بگیرند.
سخن آخر این که اکنون کارشناسان سیاسی منطقه ارتکاب به چنین تروری را به دنبال شکست های در صحنه های نظامی با وجود حمایت های گسترده نظامی و تسلیحاتی و دیپلماتیک طرف های غربی از جنگ افروزان در یمن نشانه ای نزدیک شدن انصارالله در این کشور به پیروزی می دانند و باید دیر یا زود همگان بر این پیروزی اعتراف کنند.
نظر شما