شاخص تجارت فرامرزی فضای کسب و کار ایران ۴۵ رتبه ارتقا یافت

تبریز- ایرنا- رئیس سازمان ملی استاندارد ایران گفت: در دو سال اخیر و به دلیل ایجاد هماهنگی و تسهیلات بین سازمان ملی استاندارد و سایر دستگاه‌ها، شاخص تجارت فرامرزی که از جمله شاخص‌های پایش سهولت کسب و کار است با ۴۵ رتبه ارتقا از ۱۶۱ به ۱۱۶ کاهش یافت.

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، «نیره پیروزبخت»  امروز شنبه در جریان بازدید از برخی کارخانجات تولیدی استان آذربایجان شرقی در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: در تجارت فرامرزی سه موضوع کاهش تعداد اسناد مبادله‌ای بین صادرکنندگان، واردکنندگان و نهاد دولتی، کاهش زمان ترخیص کالا و میزان هزینه‌ای که تا زمان ترخیص کالا انجام می‌شود تاثیرگذارند که در دو سال گذشته در همه این موارد بهبود داشتیم.
وی توضیح داد: در این زمینه ۳۲ دستگاه از جمله وزارت صنعت، گمرک، سازمان ملی استاندارد، وزارت بهداشت، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و غیره با ارتقای سطح همکاری‌ها و بویژه اتصال از طریق سامانه‌ها و یکپارچه کردن فعالیت‌ها، تسهیلاتی در شرایط کار ایجاد کردند.
این مقام مسئول با اشاره به تحریم‌ها و تاکید رهبر معظم انقلاب بر حمایت از کالای ایرانی، خاطر نشان کرد: در این زمینه پارسال سه بسته در حمایت از صادرات، واردات و تولید در سازمان ملی استاندارد تدوین شد و برای واحدهای مختلف تولیدی، وارداتی و صادراتی، تسهیلاتی در نظر گرفته شد.
پیروزبخت ادامه داد: از جمله، این سازمان در بسیاری از واحدهای تولیدی با هزینه خود به نمونه گیری و آزمایش پرداخته و انعطاف پذیری درخصوص تامین نیازهای اساسی مردم ایجاد کرده‌ایم و در خصوص واحدهای تولیدی باکیفیت، ضمن اینکه نگاه پلیسی نداریم، بلکه مشاور آنها بوده و در کنارشان هستیم.
وی بیان داشت: این سازمان با امضای تفاهم نامه‌ای با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، این امکان را فراهم کرده تا حتی الامکان در بنادر نمونه‌های لازم از کالاهای اساسی گرفته شود و نتایج آزمایش برای دستگاه ها قابل قبول باشد؛ به این ترتیب فرآیند صدور گواهی استاندارد کوتاه می‌شود.
پیروزبخت در پاسخ به ایرنا درباره تسهیلات در نظر گرفته شده برای خودروسازان و قطعه سازان نیز گفت: برای برخی قطعه سازان که واردکننده مواد اولیه‌اند، همان تسهیلاتی که برای واحدهای تولیدی در نظر گرفته شده را قائل شده‌ایم، اما نظارت‌های استاندارد همچون گذشته وجود دارد.
وی اضافه کرد: اکنون وزارت صنعت بر همکاری واحدهای قطعه ساز با شرکت‌های دانش بنیان تاکید دارد تا بجای تمرکز بر واردات، خود به تولید بپردازند.
رئیس سازمان ملی استاندارد ایران تاکید کرد: امروز و با تغییر شرایط جامعه، باید نگاه سنتی به استاندارد کنار گذاشته شود و به همین دلیل، قانون جدید استاندارد مطابق رویکرد جدید استاندارد سازی در جهان تدوین شده که زمینه را برای رقابت پذیری بنگاه‌ها در داخل و خارج کشور فراهم می‌کند.
وی خاطرنشان کرد: در این پیوند برخی دستورالعمل‌ها و آیین نامه‌ها بر مبنای قانون جدید استاندارد عوض شده که یکی از آنها آیین نامه هماهنگی سازمان ملی استاندارد و وزارت بهداشت بود که برای کنترل تجهیزات پزشکی مصوب شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha