۲.۵ میلیارد دلار صرفه جویی ارزی با بومی سازی صنعت فولاد

تهران- ایرنا- رئیس هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی (ایمیدرو) گفت: از سال ۱۳۹۹ تاکنون با ساخت داخل قطعات و تجهیزات، نزدیک به ۲.۵ میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی انجام شده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «محمد آقاجانلو» امروز (سه شنبه) در همایش و افتتاحیه ششمین نمایشگاه ملی فولاد ایران در محل برج میلاد تهران اظهار داشت: بومی سازی در صنعت فولاد منجر به تولید قطعات با استفاده از تکنولوژی شده است برای امسال نیز برنامه‌ریزی شده تا با بومی‌سازی قطعات و تجهیزات، ۸۰۰ میلیون دلار دیگر صرفه‌جویی انجام شود.

معاون وزیر صمت افزود:‌ سامانه‌ای جامع در حوزه فولاد با همکاری یک‌هزار و ۴۳۰ شرکت بومی سازی راه اندازی شده و اطلاعات بر روی آن قرار گرفته است. بر این اساس ۲۷ هزار قطعه بومی‌سازی و ۳۰۰ نیازمندی استراتژیک برای ساخت داخل شناسایی و اولویت‌گذاری شده است.

وی ادامه داد: این سامانه نقش مهمی در تسهیل ارتباط بین تولیدکنندگان فولاد و سازندگان تجهیزات ایفا کرده است که دستاورد آن ورود دانش بنیان‌ها به صنعت فولاد شده بوده است که نقش مهمی در کاهش هزینه‌ها و افزایش ارزآوری صنعت فولاد دارند.

آقاجانلو بر سرمایه‌گذاری در حوزه دانش مهندسی، فناوری و ساخت داخل در صنعت فولاد تاکید و گفت: برای توسعه پایدار و ارتقای جایگاه ایران در صنعت فولاد جهان، باید از ظرفیت دانش بنیانی و فناوری ها بهره برد.

وی اضافه‌کرد: باید به سمت توسعه فناوری‌های فولاد سبز در راستای کاهش آلایندگی و هماهنگی با استانداردهای جهانی حرکت کنیم از این رو بهینه‌سازی مصرف انرژی از مهمترین اولویت‌هایی است که صنعت فولاد باید به آن توجه ویژه ای کند.

رئیس هیات عامل ایمیدرو به ارتباط سازنده بین تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان قطعات و تجهیزات اشاره و تأکید کرد : باید گلوگاه‌های صنعت شناسایی و برطرف شوند.

وی خاطرنشان‌کرد: تفاهم‌نامه‌ای برای ارتقای استانداردها در حوزه فولاد امضا شده و پروژه‌های بزرگی در حال اجراست که از جمله آنها بهره‌برداری از انرژی خروجی واحدهای احیاست که به کاهش واردات در این عرصه کمک می کند.

امضای تفاهم‌نامه 5 جانبه همکاری برای بومی‌سازی و توسعه ساخت داخل در زنجیره معدن و فولاد کشور

به گزارش ایرنا، در حاشیه این رویداد معدنی تفاهم‌نامه چند جانبه همکاری در حوزه‌های بومی‌سازی و توسعه ساخت داخل، توسعه تکنولوژی و زنجیره معدن و فولاد کشور میان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، وزارت عتف، سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، ایمیدرو و انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران منعقد شد و به امضای «تورج امرائی» معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، «رضا انصاری» معاون وزیر و رئیس سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، «محمد آقاجانلو» ریاست هیات عامل سازمان ایمیدرو، «محمد نبی شهیکی» معاون فناوری و نوآوری وزارت عتف و «بهرام سبحانی» رئیس هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران رسید.

برای اجرایی شدن این تفاهم‌نامه در گام اول به‌منظور سازماندهی و بهره‌گیری حداکثری از ظرفیت‌ها و توانمندی‌های تولید کنندگان داخلی، سازندگان داخلی، صنایع کوچک مستقر در شهرک‌های صنعتی، پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان تفاهم شد 6 استان اصفهان، خوزستان، خراسان، کرمان،یزد و هرمزگان که بیشترین فراوانی شرکت‌های معدنی و فولادی را در خود جای داده است به‌صورت تخصصی بر رفع نیازمندی‌های زنجیره آهن و فولاد توسط متولیان امر در حوزه‌های تخصصی سازماندهی و متمرکز شوند.

این حوزه‌ها شامل مواد اولیه و مصرفی، قطعات و تجهیزات (مکانیکی، هیدرولیکی، پنوماتیکی، برقی، الکترونیکی، اتوماسیونی، ابزار دقیقی و ...) و انتقال دانش فنی و توسعه تکنولوژی می باشد.

در گام دوم با توجه به فراهم شدن شرایط لازم و به همرسانی نیازها و فرصت‌ها در 6 استان معین، توسعه تفاهمات به‌صورت تخصصی در استان‌های آذربایجان، فارس و سمنان مورد توافق قرار گرفت.

از جمله وظایف و تعهدات سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران در این تفاهم‌نامه همکاری در شناسایی و رفع مسائل و نیازهای فناورانه صنایع فولاد و همچنین شناسایی و به همرسانی عرضه و تقاضای بنگاه‌های کوچک و متوسط صنایع فولاد مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی است.

حمایت از استقرار واحدهای فناور و دانش‌بنیان تخصصی زنجیره صنایع فولاد در شهرک‌های صنعتی متناسب در منطقه و حمایت از گسترش فرهنگ و سازوکارهای نوآوری باز در صنایع فولاد با استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری، پارک‌های علم و فناوری و ایجاد مراکز نوآوری در مراکز خدمات فناوری و کسب و کار منتخب از دیگر تعهدات سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران است.

سازمان باید همکاری جهت شناسایی ایده‌ها و استارتاپ‌های زنجیره صنایع فولاد و هماهنگی در خصوص تجاری سازی آنها با به‌کارگیری ظرفیت صنایع فولاد در استان‌های منتخب، هماهنگی و همکاری در خصوص برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی برای زنجیره صنایع فولاد، حمایت از انجام مطالعات پژوهشی و پایان‌نامه‌های دانشجویی در حوزه‌های مورد نیاز در خصوص توسعه صنعت فولاد را در دستور کار خود قرار دهد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha