این نشریه آمریکایی در ادامه نوشت، زمانی که به تروریسم فکر می کنیم، برای بیشتر ما، یک افراط گرای مسلمان و اتفاقی شبیه به حادثه ۱۱ سپتامبر که هزاران کشته برجای گذاشت، تداعی می شود نه یک جوان ۲۱ ساله سفیدپوست از حومه منطقه مرفه نشین دالاس در آمریکا.
اما مدت ها پیش از حمله مسلحانه مرد جوان ۲۱ ساله ای به منطقه "ال پاسو" تگزاس که روز سوم آگوست ( ۱۲ مرداد) رخ داد و ۲۲ کشته و ده ها زخمی بر جای گذاشت، موضوع تبدیل شدن ملی گرایی و نژادپرستی سفید پوستان به چهره تروریسم در آمریکا برای همه روشن شده بود.
بر اساس گزارش دولت آمریکا، از زمان حملات روز یازدهم سپتامبر سال ۲۰۰۱ میلادی که ۱۹ تن از اعضای القاعده، چهار هواپیمای تجاری - مسافربری را ربودند و دو هواپیما را در فاصلههای زمانی گوناگون تعمدا به برجهای دوقلوی مرکز تجارت جهانی در شهر نیویورک زدند، نژاد پرستان و افراط گرایان سفید پوست آمریکا سه برابر بیشتر از افراط گرایان مسلمان مسئول انجام حملات تروریستی در ایالات متحده بوده اند.
علاوه بر سه کشتار مهم ۱۰ روز گذشته در شهرهای "ال پاسو"، "دیتون" و "گیلروی" آمریکا، طی هشت سال گذشته دست کم ۱۶ حمله تروریستی با انگیزه های نژادپرستی و اعتقاد به برتری سفیدپوستان، در جهان اتفاق افتاده که بیش از ۱۷۵ کشته بر جای گذاشته اند.
دو حمله مسلحانه طی چند روز گذشته در دو شهر ال پاسو و دیتون دست کم ۲۹ کشته بر جای گذاشتند. این دو تیراندازی مرتبط با افراط گرایان حامی برتری سفیدپوستان بودند. ابتدا روز شنبه حمله مسلحانه شهر ال پاسو در تگزاس رخ داد که ۲۰ کشته و بیش از ۱۲ زخمی بر جای گذاشت و پس از آن تیراندازی در شهر دیتون در ایالت اوهایو اتفاق افتاد که ۹ کشته بر جای گذاشت.
تحقیقات نشان می دهد که از ژوئیه ۲۰۱۱ تا آوریل ۲۰۱۹ میلادی حدود ۷۳ درصد از تلفات ناشی از حملات مسلحانه توسط نژادپرستان حامی برتری سفیدپوستان در نقاط مختلف آمریکا علیه مهاجران، رنگین پوستان و یا اقلیت های دینی و مذهبی رخ داده است که نشانه ترویج تروریسم راست گرا در ایالات متحده است.
اداره تحقیقات فدرال آمریکا (اف بی آی) سال ها است که درباره افزایش تهدیدات داخلی هشدار می دهد، اما گوش شنوایی در کاخ سفید نداشته است؛ در نتیجه رئیس این اداره خشونت نژادپرستان حامی سفیدپوستان را حتی در زمینه خشونت های داخلی در اولویت قرار نداده است.
مقامات آمریکا می گویند که نژادپرستی همانند سرطان در حال گسترش و شیوع در رسانه های اجتماعی و بخش های تاریک اینترنت است که باعث ایجاد تروریست هایی از این دست می شود. تروریست ال پاسو دست کم یکی از سه نفری بود که پیش از آغاز حمله خود بیانیه ای نژادپرستانه در شبکه های اجتماعی منتشر کرد.
«دیوید هیکتون» وکیل و رئیس موسسه قوانین امنیت، سیاست و سایبری دانشکده پیتزبورگ در این باره می گوید: «در حال حاضر موضوع برتری سفیدپوستان به تهدیدی بزرگتر از تروریسم بین المللی تبدیل شده است؛ در واقع ما از دورن در حال فروپاشی هستیم.»
براساس تحقیقات تحلیلگران شبکه خبری سی ان ان، بیانیه ای که توسط تروریست ال پاسو در مورد هجوم اسپانیایی ها منتشر شده بود انعکاس سخنرانی های مبارزات انتخاباتی ترامپ مبنی بر هجوم از طریق مرزها بود.
رئیس جمهوری آمریکا در سخنرانی انتخابات میان دوره ای سال گذشته میلادی بارها هشدار داد که آمریکا از طریق مرزها مورد هجوم مهاجران قرار گرفته است. نامزدهای حزب دموکرات ریاست جمهوری آمریکا نیز، ترامپ را مقصر افزایش خشونت های مسلحانه بر علیه مهاجران و گسترش افراط گرایی می دانند. برخی از آنها با اعلام اینکه ترامپ نقش پر رنگی در حمله ال پاسو دارد و با سخنان نژادپرستانه خود مسئول چنین اتفاقاتی است خواستار توقف این گونه سخنرانی ها و نگرش های نژادپرستانه از سوی ترامپ شدند
به نوشته تایم، انفجار ساختمان فدرال شهر"اکلاهماسیتی" آمریکا در روز ۱۹ آوریل ۱۹۹۵ میلادی، ۱۸۰ کشته که تعداد زیادی از آنان کودکان یک مهدکودک بودند، بر جای گذاشت.
با تحقیقات پلیس مشخص شد که «تیموتی مکوی» عامل این انفجار بوده است. در بازجوییها وی علت این اقدام را انتقام جویی از مرگ ۸۰ تن از اعضای "داویدیان "در حادثه "واکو" اعلام کرد. تا قبل از وقوع حادثه ۱۱ سپتامبر انفجار اوکلاهماسیتی بزرگ ترین حادثه تروریستی تاریخ ایالات متحده آمریکا به شمار میآمد.
حادثه "واکو" محاصره نظامی محوطهای متعلق به فرقه مذهبی فرقه داودیه از سوی مأموران فدرال آمریکا و ایالتی اجرای قانون در تگزاس و ارتش آمریکا بین ۲۸ فوریه و ۱۹ آوریل ۱۹۹۳ بود.
این حادثه باعث شد که اداره تحقیقات فدرال آمریکا بیش تر بر روی تروریسم داخلی تمرکز کند اما وقوع حادثه ۱۱ سپتامبر سیستم امنیت ملی آمریکا را به سمت مبارزه با تروریسم اسلامی سوق داد و موضوع نژادپرستی و تروریسم داخلی را به حاشیه کشاند.
اگر چه بسیاری از رهبران و روسای جمهور سراسر دنیا نسبت به امنیت مرزها و مهاجرت غیرقانونی ابراز نگرانی کرده اند اما ترامپ ذهن عموم مردم را در سخنرانی های عمومی و توئیتر خود با سخنان اشتباه و شوکه کننده مسموم کرده است.
«ناتان کالموی» استادیار دانشگاه ایالتی لوئیزیانا در مصاحبه با تارنمای نیویورک تایمز در این باره گفت: «افرادی که اینگونه فعالیت ها را انجام می دهند عموما افرادی خشونت طلب و نفرت انگیز هستند؛ اما رهبران و چهره های سیاسی کشورها با ارائه ایدئولوژی های نژادپرستانه و برتری سفیدپوستان افراط گرایی را ترویج و اینگونه افراد را تشویق می کنند. حضور یکی از قدرتمندترین افراد دنیا در حکومت یک کشور ممکن است به افراد گناهکار حس مصونیت از گناه و مجازات را نیز القا کند.»
«مارک پیتکاوج»، محقق ارشد مرکز افراط گرایی "ای دی ال" می گوید: «تا زمانی که وجود تروریسم داخلی را نپذیریم نمی توانیم چنین مشکلی را حل کنیم؛ ما باید به توافقی عمومی دست یابیم و صرف نظر از عقاید حزبی و یا هر عقیده دیگری با همراهی یکدیگر برای مواجهه با این مشکل تلاش کنیم.»
نظر شما