۲۰ مرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۵۱
کد خبر: 83433794
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

۲ کوهنورد حادثه دیده در کوه سبلان نجات یافتند

۲۰ مرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۵۱
کد خبر: 83433794
۲ کوهنورد حادثه دیده در کوه سبلان نجات یافتند

اردبیل - ایرنا - رئیس جمعیت هلال احمر مشگین‌شهر از نجات ۲ کوهنورد حادثه دیده در کوه سبلان خبر داد.

فرشاد ابراهیمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: دیروز بر اساس گزارش‌های رسیده مبنی بر حادثه دیدن ۲ کوهنورد زنجانی در یخچال شمالی سبلان بلافاصله اقدامات اولیه آغاز شد.

فرشاد ابراهیمی اظهار داشت: برغم انجام ۲ پرواز توسط بالگرد امدادی هلال متاسفانه به دلیل شرایط خاص منطقه امدادرسانی هوایی میسر نشد.

وی گفت: گروه امداد کوهستان با اعزام به منطقه مورد نظر توانستند با پشتیبانی ۲ تیم  کوهنوردی مشگین‌شهر و اردبیل پس از ۱۱ ساعت مصدومان را به شابیل و سپس به بیمارستان ولیعصر (عج) مشگین‌شهر منتقل کردند.

او بیان کرد: یکی از مصدومان از ناحیه سر ، گردن و گونه د چار شکستگی شدید شده و یکی از چشم‌های این کوهنورد آسیب دیده است.

وی دلیل آسیب‌دیدگی این ۲ کوهنورد را ریزش یخچال و سقوط سنگ بیان کرد.

به گفته عقیل برمکی ، رئیس هیات کوهنوردی مشگین‌شهر ، یخچال شمالی سبلان در این فصل برای صعود اصلا مناسب نیست و برنامه تمرینی فدراسیون کوهنوردی در این قسمت از سبلان تا اطلاع ثانوی لغو شد. 

کوه ۴۸۱۱ متری سبلان که در غرب شهر اردبیل واقع شده، در دامن خود موجب تشکیل شهرهایی مثل اردبیل، نیر، سرعین، سراب و مشگین‌شهر شده است. 

دامنه‌های سبلان که سومین کوه مرتفع ایران بعد از دماوند و علم کوه محسوب می شود، در طول قرن ها همواره محل زیست جامعه شهری ، روستایی بویژه عشایر منطقه بوده است. 

همچنین دامنه‌های شمالی، شرقی و جنوبی کوه سبلان که در زمان‌های دور آتشفشانی بوده، دارای بیش از صد چشمه آبگرم است و همین جاذبه در کنار برف نشسته بر یال‌ها ، همواره جاذبه‌ای برای ورزش های زمستانی و کوهنوردی در کوه سبلان بشمار می‌رود. 

سبلان به خاطر آبگرم‌های طبیعی دامنه کوه ، طبیعت تابستانی زیبا و پیست اسکی آلوارس مورد توجه گردشگران است. 

همچنین برخی کوه سبلان را محل ظهور و زیست زرتشت می‌دانند و از این نظر مکانی مقدس و مورد احترام است که حتی در میان بومیان و عشایر منطقه به نام آن قسم یاد شود. 

برای این کوه عظیم ۶۰ کیلومتر طول و ۴۵ کیلومتر پهنا تخمین می‌زنند و وسعت تقریبی آن نزدیک به ۶ هزار کیلومتر مربع است. 

کوهستان سبلان سه قله معروف دارد که قله بزرگ آن به سلطان مشهور است و ۲ قله دیگر آن به هرم و کسری معروف هستند. 

امتداد کوه سبلان شرقی ـ غربی است و از شرق و شمال و جنوب کوهی به نام قوشه داغ آن را به رشته کوه ارسباران متصل می‌کند. 

در بالاترین نقطه کوه سبلان دریاچه‌ای در حد یک هکتار در نوک قله و در محل فوران گدازه شکل گرفته که تنها سه ماه از فصل تابستان آب آن ذوب شده و در مابقی ایام سال یخ می‌بندد. 

۷۱۷/۶۰۱۸

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha