به گزارش ایرنا؛ در این همایش که با عنوان با عنوان «همکاری های ایران و چین برای ساخت مشترک یک کمربند - یک جاده» برگزار شد «محمد کشاورز زاده» سفیر ایران در چین، «احد محمدی» رییس انجمن دوستی ایران و چین و خانم «لین یی» معاون انجمن دوستی چین و کشورهای خارجی حضور داشتند.
عضو هیات موسس و نماینده انجمن دوستی ایران و چین در چین گفت: این انجمن متشکل از مجموعه افراد دانشگاهی و ایرانیان مقیم چین و آشنا به چین، به عنوان یکی از قدیمی ترین های انجمن های دوستی ایران از حدود ۲۱ سال پیش راه اندازی شده است.
«حسن توانا» افزود: این انجمن به عنوان یک نهاد مردم نهاد و بال وزارت خارجه تاثیر زیادی در توسعه روابط دو کشور ایران و چین در زمینه های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، جوانان و زنان دارد و به عنوان تسهیل گر و کمک کننده ایفای نقش می کند.
وی از انجمن دوستی ایران و چین به عنوان فعالترین انجمن دوستی ایران با کشورهای دیگر نام برد و گفت: این انجمن هر سال فعالیت های متعددی در قالب ارتباطات مردمی برگزار می کند.
نماینده انجمن دوستی ایران و چین افزود: این انجمن علاوه بر همایش های سالانه، در طول سال نیز برنامه های مختلفی برگزار می کند و توانسته است عرصه کاری را گسترش دهد به طوری که انجمن اکنون دارای کمیته های اقتصادی، جوانان، ارتباطات، بین الملل و فرهنگی است و هر کمیته نیز فعالیت های خاصی را پیگیری می کند.
او گفت: علاوه بر توسعه روابط سیاسی و اقتصادی، انجام اقدامات فرهنگی از جمله خواهر خواندگی بین شهرهای مختلف از دیگر فعالیت های انجمن در چند سال گذشته بوده است.
توانا با تاکید بر توسعه روابط انجمن با استان های چین نیز تاکید کرد انجمن دوستی ایران و چین سالانه دستکم پذیرای ۵ هیات از استان های مختلف چین است.
وی با بیان اینکه معرفی جاذبه های گردشگری و میراث فرهنگی دو کشور به همدیگر از دیگر فعالیت های انجمن دوستی ایران و چین است گفت: گردشگری پایه و اساس روابط دو کشور است و یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در بحث معرفی ایران به عنوان یکی از کشورهای هدف گردشگری چین، انجمن دوستی ایران و چین بود.
عضو هیات موسس انجمن دوستی ایران و چین یکی از محورهای فعالیت این انجمن را تمرکز بر روی بحث «کمربند-جاده» عنوان کرد و گفت: این طرح زمینه ساز تقویت و توسعه روابط ایران و چین است.
توانا از این انجمن به عنوان فرصت و ظرفیتی برای توسعه روابط سیاسی، اقتصادی و فرهنگی دو کشور، خارج از ارتباطات رسمی یاد کرد و گفت: انجمن به عنوان بال دیپلماسی رسمی و همچنین لازمه عصر جدید روابط ایران و چین، تسهیلگر روابط دو کشور است.
وی همچنین برنامه شب موسیقی ایران را که شب گذشته در پکن برگزار شد یکی دیگر از برنامه های انجمن دوستی عنوان کرد که با کمک سفارت ایران در چین اجرا شد.
غلامی عضو انجمن دوستی ایران و چین نیز در این اجلاس پیشنهاد کرد دفتر «یک کمربند - یک جاده» در ایران راه اندازی شود تا فعالیت های این طرح بزرگ به صورت متمرکز در ایران پیگیری شود.
او با اشاره به اینکه شرایط برای سرمایه گذاری در ایران فراهم است از سرمایه گذاران چینی دعوت کرد بدون توجه به فشارهای آمریکا به روابط خوب خود با ایران ادامه دهند.
غلامی که خود یک پزشک متخصص جراحی قلب است پیشنهاد کرد بیمارستان دوستی ایران و چین در تهران راه اندازی شود.
محمدی دیگر عضو انجمن دوستی ایران و چین و از اساتید دانشگاه نیز پیشنهاد کرد با هدف آشنایی بیشتر جوانان دو کشور، برنامه های مشترکی برای جوانان برگزار شود.
«یو گویلی» استاد دانشگاه مطالعات زبان های خارجی پکن هم در این همایش خواهان برگزاری دوره های آموزشی مشترک برای دانشجویان دو کشور شد.
انجمن دوستی ایران و چین به عنوان یک موسسه غیر دولتی در سال ۱۳۷۸ و با هدف کمک و تسهیل روابط دوستی میان دو کشور متمدن ایران و چین توسط جمعی از فرهیختگان و اندیشمندان ایرانی آشنا به روابط دو کشور تاسیس شد.
این انجمن در طی حدود ۲ دهه فعالیت ضمن هماهنگی با نهادها و ارگان های ذیربط در ایران به ویژه وزارت خارجه و سفارت ایران در چین، به برقراری روابط دوستانه با نهادها و سازمان های غیر دولتی چین از جمله انجمن دوستی چین با خارج اقدام کرده است و نقش سازنده ای در تحکیم روابط میان ۲ کشور داشته است.
انجمن دوستی چین و ایران نیز در سال ۱۳۸۷ از سوی چینی ها تاسیس شد.
نظر شما