وجود ردپایی از وقایع و اعصار تاریخی در شهرها نشان از قدمت و تاریخ و تمدن کهن ایران و ایرانیان دارد. تفاوتهای آشکار در سیمای شهرها نیز خبر از فقدان مساوات در امکانات و رفاه دارد که بافتها و محلهها را با یکدیگر متمایز کرده است.
با شروع انقلابهای صنعتی و فرهنگی در جوامع مختلف و در ایران، کالبد شهرها نیز با دگرگونی قابل توجهی مواجه شدند که در برخی جهات فاقد ارتباط منطقی و منسجمی میان فضاهای جدید با اماکن تاریخی بودند و همچنان دارای این ویژگی ناهمگونی نیز میباشند.
در حالی که شهر سالم و توسعهیافته باید دارای ارتباط منطقی و رشد یکپارچه و همگون فضاهای فیزیکی و بصری با رعایت حفظ هویت تاریخی شهری باشد.
بافتهای شهری استان سمنان مانند بسیاری از شهر نیز با تحولات اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با تغییر شکل و شالوده مواجه شد.
این توسعه و تحول که تغییر و افزایش کمی و کیفی در محدودههای فیزیکی شهر و فضاهای کالبدی آن در جهتهای عمودی و افقی را به دنبال داشته است که باید به سمت ایجاد ترکیب بصری مناسب شهری پیش رود تا ناهمگونی آن ارمغانی برای آلودگی بصری شهر نباشد.
در این میان توسعه و تقویت کمی و کیفی مبلمان و سیمای شهری و همچنین بازگشت نمادهای قدیمی و هویت بخش فرهنگی این نمادها و همگونسازی آنها با نمادها و تغیرات مدرن در راستای زیباسازی فضاهای شهری از ضروریات انکارناپذیر است و در این میان هنرمندان بومی نقش بسزایی در این مقوله دارند.
سرپرست سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری سمنان در این باره به ایرنا میگوید: زیباسازی شهری و آفرینشهای هنری در ارتقاء کیفیت زندگی در محیط شهری نقش بسزایی دارد.
سید محمد قاسمی بیان کرد: هنرمندان بومی در این در زمینه میتوانند فرهنگ، ارزشها و باورهای سنتی شهر را با گرهزدن به کالبد مدرن فرهنگی شهروندان موجب افزایش زیباییهای بصری و بهبود منظر پیش روی افراد و در نتیجه آرامش شده و نشاط شهروندان را فراهم کنند.
وی با تاکید بر زیباسازی و ارتقاء کیفیت محیط و فضاهای عمومی با زیباسازی شهری، گفت: سازمان منظر، سیما و فضای سبز شهری شهرداری سمنان به منظور تحکیم هویت کالبدی شهر و هویت اجتماعی شهروندان، فرآیند زیباسازی، ساماندهی، بهسازی و احیاء اماکن، معابر، میادین و یادمانهای تاریخی و فرهنگی شهر را در دستور کار خود قرار داده است.
ایجاد دبیرخانه دائمی زیباسازی شهری سمنان
سرپرست سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری سمنان با تاکید بر اینکه زیباسازی شهر سمنان نیازمند استفاده از آثار هنری به خصوص آفرینشهای هنرمندان بومی در رشتههای مختلف است بیان کرد: این سازمان با راه اندازی دبیرخانه دائمی زیباسازی شهری به دنبال جذب این ظرفیتها است.
قاسمی از هنرمندان و صاحب نظران در عرصه زیباسازی شهر برای همکاری به منظور زیباسازی شهر سمنان دعوت کرد و گفت: هنرمندان سمنانی با مراجعه به این سازمان در واحد دبیرخانه دائمی زیباسازی میتوانند طرحهای جدید و ویژه خود را به ما منتقل کنند و همکار ما در این زمینه باشند.
زیباسازی بلوار ولایت با طراحی هنرمندان سمنانی
وی گفت: بلوارهای اصلی شهر از مهمترین فضاهای ترافیکی، هر شهر است که از نظر عبور و مرور وسایل نقلیه، و هم از نظر زیبایی منظر شهری اهمیت بسیار زیادی دارد.
قاسمی تاکید کرد: سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری سمنان با تلاش همه جانبه خود به دنبال داشتن شهری زیبا و با نشاط و جلب رضایت حداکثری شهروندان است و در این راستا زیباسازی شهر در اولویتهای کاری این سازمان قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه در این راستا بهسازی بلوار ولایت و استفاده از گزینههای مناسب برای زیباسازی این محدوده در دستور کار این سازمان قرار گرفت، گفت: طرح این بلوار توسط جمعی از هنرمندان و معماران بومی شهر سمنان طراحی و به دبیرخانه دائمی زیباسازی واقع در سازمان ارسال شد.
وی ادامه داد: پس از بررسی این طراحی توسط اعضای کمیتههای تخصصی به منظور اجرا به شهرداری پیشنهاد شد.
وی تاکید کرد: فعالیتهای هنرمندان در این زمینه نشان دهنده ظرفیت بالای موجود در بین هنرمندان و دانشآموختگان و دانشجویان رشتههای مرتبط با موضوعات زیباسازی در شهر سمنان است و سازمان منظر، سیما و فضای سبز شهری شهرداری سمنان به دنبال حمایت از این ظرفیتهای بومی است.
قاسمی با بیان اینکه عملیات زیباسازی بلوار ولایت به طول یک کیلومتر اجرا میشود افزود: طراحی رفیوژ این بلوار با طرحها و موضوعهای مختلف نظیر ترکیب مصالح و شنرنگی، طاقهای پوشیده از انواع گلهای رونده، المانهای حجمی و آرکهای نوری و استفاده از خطوط جدا کننده با امکان نورپردازی در سطح، جهت زیباسازی در دستور کار این سازمان قرار گرفته است.
وی در ادامه افزود: فاز نخست این طرح از حد فاصل میدان امام علی(ع) تا میدان امام حسن(ع) است.
قاسمی تاکید کرد: این طرح با همکاری معاونت توسعه مدیریت و منابع شهرداری و معاونت برنامهریزی و مشارکت معاونت خدمات شهری، شهرداری منطقه ۲ و سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری در دست اقدام است.
۹۸۹۱/۷۴۰۸