۲۲ مرداد ۱۳۹۸، ۱۷:۴۸
کد خبرنگار: 762
کد خبر: 83436003
T T
۰ نفر
سرمایه‌های اجتماعی پلیس با اقدامات حساب شده ارتقاء یابد

تهران - ایرنا - معاون اجتماعی ناجا گفت: سرمایه‌های اجتماعی پلیس را با اقدامات حساب شده و منسجم ارتقاء دهیم و خودمان را به پلیس تراز جمهوری اسلامی نزدیک کنیم که این امر انجام نخواهد شد مگر با یک هدایت درست.

به گزارش روز سه شنبه پایگاه خبری پلیس، سردار "احمد نوریان"در کارگاه آموزشی مشارکت و امنیت اجتماعی که برای اولین بار از طریق ویدئو کنفرانس در استودیو پلیس معاونت اجتماعی ناجا برگزار شد، گفت: 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی میگذرد و بیانیه گام دوم انقلاب نیز توسط مقام معظم رهبری (مدظله العالی) صادر شده است، بنابراین لازم است معانی مشارکت را مجددا بازخوانی کنیم.

وی ادامه داد: دور جدید فعالیت ها را با روزآمدی و با برنامه ریزی دقیق تر و به صورت هدفمند و حساب شده تر و با روحیه و انگیزه جهادی و انقلابی دنبال کنیم تا ان شاءالله نیروی انتظامی در شرایط بهتری نسبت به گذشته بتواند مأموریت ها را در شأن مردم عزیز و خداجو به سرانجام برساند.

معاون اجتماعی ناجا تأکید کرد: باید قدمها را به سمت پلیس تراز جمهوری اسلامی برداریم؛ سرمایههای اجتماعی پلیس را با اقدامات حساب شده و منسجم ارتقاء دهیم این امر انجام نخواهد شد مگر با یک هدایت درست.

نوریان با تأکید بر اینکه اداره کل مشارکت اجتماعی وظیفه سنگینی به عهده دارد، گفت: باید رویکردهای مشارکت از جنبه های مختلف تقویت شود؛ باید سطح دانش و بینش خود را در حوزه مشارکت و ساز وکار مشارکت ارتقاء دهیم که آموزش باید با شیوه های نوین نیز در کنار آن قرار بگیرد.

وی ادامه داد: در درجه اول نگاه ما باید با موضوع مأموریت تنظیم شود تا نقطه شروع جدیدی در فعالیت های نیروی انتظامی رقم زده شود.در نگاه اول امنیت از ریز بدنه هایی تشکیل شده است؛ "امنیت" تولید اجتماعی است بنابراین مشارکت معنادار مردم در تولید، حفظ و ارتقاء امنیت موضوع مورد علاقه ما است. همراهی و همکاری مردم و گروه های اجتماعی  با ناجا بایستی ارتقاء داده و آنها را در کنار خود قرار دهیم و اگر این هنر را نداشته باشیم هر روز بار انتظامی ما افزوده خواهد شد.

سردار نوریان گفت: پلیس مسئولیت بسیار سنگین حفظ و تأمین امنیت عمومی جامعه را به عهده دارد؛ انتظام بخشی به امور، احساس امنیت و حفظ ارزش های نظام بر عهده نیروی انتظامی است.

معاون اجتماعی ناجا با بیان اینکه تعداد نفرات و امکانات برای انجام ماموریت ها به اندازه نیست، گفت: از نظر بنده ویدئو کنفرانس در حوزه آموزش و مشارکت کار بسیار مهمی است؛ سرعت و تغییرات اجتماعی آن قدر گسترده شده که تدابیر ما متناسب با تغییرات اجرا نمی شود. یک فاصله ای بین تدابیر و تغییرات است که اگر بخواهیم فاصله ها را کم کنیم نیازمند گفت و گوی بیشتر در این زمینه با یکدیگر هستیم.

نوریان تأکید کرد: باید بتوانیم ظرفیت های مختلف جامعه را به پلیس اضافه کنیم که اولین کارکرد این اقدامات، مقبولیت، اعتماد به پلیس و رضایت مندی از پلیس که در سطح کلان سرمایه اجتماعی پلیس را ارتقاء می دهد و لازمه محقق شدن آن به کارگیری افراد اجتماعی در امور است. در رابطه با محقق شدن این امر لازم است ذهنیت های منفی موجود را  از بین ببریم.در بحث مشارکت باید قدرت داشته باشیم که نقش و سهم هر کس را در امنیت مشخص کنیم؛ باید به نسبتی که سرمایه ( سرمایه انسانی، مادی، طبیعی، اجتماعی و ... ) داریم دیگر سرمایه ها را نیز فعال کنیم که در رأس آن مشارکت قرار دارد.

سردار نوریان گفت: در نیمه اول دهه 80 با پدیده سازمان های مردم نهاد روبه رو شدیم که یک جنبه واردتی بود البته تشکل های سنتی نیز داشتیم؛ از 84 به بعد موضوع کارآفرینی و در دهه 90 استارت تاپ ها وارد شدند که هر کدام جنبه فرصت و تهدید داشت؛ بنابراین باید بر روی تمام آنها اشراف داشته باشیم. فعالیت در حوزه مشارکت بسیار منسجم و جدی است؛ بنابراین کسانی که در این حوزه هستند باید سایر بخش ها را نیز فعال کنند.

وی نوریان با بیان اینکه ایمان، آگاهی و اعتماد مردم و مشارکت های اجتماعی از سرمایه های اجتماعی است، تأکید کرد: اعتماد بین فردی، گروه های اجتماعی، نظام اجتماعی و حاکمیت مدنظر ما است؛ در مشارکت به عنصر ایمان، آگاهی و اعتماد مردم باید پرداخته شود به گونه ای که بتوانند در تصمیم سازی، تصمیم گیری و اجرا به ما کمک کنند.

معاون اجتماعی ناجا ادامه داد: در واقع مردم باید خود عامل تولید کننده امنیت باشند و رفتارهای قانونمند از خود نشان دهند؛ رفتار های تخریب کننده و وندالیستی هم در حوزه امنیت تأثیرگذار است و بار انتظامی پلیس را افزایش می دهد؛ هر چقدر قدرت همراه سازی جامعه با پلیس محقق شود می توانیم ادعا کنیم سطح امنیت نیز ارتقاء یافته است. 

وی در خصوص نقش دیگر سازمان ها در حوزه عفاف و حجاب، گفت: باید در این راستا برای سایر دستگاه ها مسئولیت سازی شود؛ نیروهای ما در این رابطه بسیار اندک هستند اما با توجه به برنامه ریزی هایی که در این رابطه توسط معاندان صورت گرفته بود بسیاری از نقشه های آنها منفعل شد. نیروی انتظامی وظیفه خود را در حوزه عفاف و حجاب در چارچوب مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی انجام می دهد اما لازم است که سایر دستگاه ها در این حوزه پای کار بیایند و فعال شوند. شهروند منفعل اجتماعی باید به شهروند فعال اجتماعی تبدیل شود؛ باید در این راستا مطالبه گری صورت بگیرد و آگاه سازی شود و در نهایت قوانین را به جامعه منعکس و سپس اعمال کنند. 

معاون اجتماعی ناجا با تأکید بر اینکه ما در چارچوب قانون در خصوص عفاف و حجاب عمل میکنیم، عنوان کرد: امیدواریم انقلاب اسلامی با صلابت و اقتدار به راه خود ادامه دهد؛ موفقیت انقلاب اسلامی در سطح جامعه و منطقه هر روز ممتازتر می شود. عدهای نیز در داخل با ایجاد تضادها قصد دارند که حالت ناپایداری در نظام را القاء کنند؛ بنابراین لازم است صحنه عمل را با هوشیاری مدیریت کنیم. موفقیت نیروی انتظامی در نظام هر روز بیشتر میشود و مردم پلیس را قبول دارند بنابراین لازم است که این رضایتمندی را ارتقاء دهیم و خدمتگزار صادق مردم باشیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha