۲۳ مرداد ۱۳۹۸، ۱۶:۳۲
کد خبرنگار: 888
کد خبر: 83437228
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

حضور تشکل‌های مردم‌نهاد در قم بارقه امیدی برای رفع مشکلات است

قم- ایرنا- سرپرست معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری قم گفت: حضور و همراهی تشکل‌های مردم‌نهاد با دستگاه‌های اجرایی بارقه امیدی برای رفع مشکلات جامعه است.

محمدرضا گروسی روز چهارشنبه  در نشست صمیمی استاندار قم و مدیران دستگاه‌های اجرایی با تشکل‌های مردم‌نهاد، افزود: ۱۶۰ تشکل مردم نهاد فعال در قم وجود دارد که در شاخه‌های مختلف ازجمله تشکل‌های فرهنگی، اجتماعی، مقابله با مواد مخدر و آسیب‌های اجتماعی، بهداشت و سلامت دسته‌بندی ‌شده است.

وی اضافه کرد: بار عمده کار مسئولان به دوش تشکل‌های مردم‌نهاد بوده و هست که برای پیشبرد کارها، سمن‌ها نوعی هماهنگی و همکاری را از مسئولان درخواست دارند.

وی ادامه داد: برای توسعه استان و تحقق اهداف تعیین‌شده نیازمند مشارکت و همراهی تشکل‌های مردم‌نهاد هستیم.

مدیر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری قم نیز در این جلسه گفت: برای آشنایی سازمان‌های مردم‌نهاد با قوانین و ظرفیت‌های قانونی کارگاه‌های آموزشی عمومی و تخصصی برگزار شده است.

رضا ملک‌زاده افزود: تشکیل کارگروه‌های موضوعی تخصصی از سازمان‌های مردم‌نهاد شامل بهداشت و سلامت، مدیریت عمران، مجتمع خیران، مقابله با اعتیاد، ارتقاء سطح تعامل دستگاه‌های اجرایی استان با سازمان‌های مردم‌نهاد و حمایت مالی از طرح‌هایی که سازمان‌های مردم‌نهاد دارند، از اقداماتی است که در سال جاری اجرایی خواهد شد.

 نماینده تشکل‌های فرهنگی مردم‌نهاد نیز در این جلسه با تاکید بر استفاده از ظرفیت‌های فرهنگی و پژوهشی این تشکل‌ها، گفت: شهر قم نوعی تفکر است و بر این اساس معتقد هستیم اگر بناست در کشور اصلاحی صورت گیرد و روحیه امید، نشاط و سرزندگی ایجاد شود، تاریخ نشان داده قم می‌تواند پیشتاز باشد و هست.

حجت‌الاسلام مرتضی وافی افزود: قم و ظرفیت‌های آن در برنامه‌ریزی‌ها تاثیر داشته است و اگر مشکل و آسیبی وجود دارد باید با اولویت رفع شود.

به گفته وی، ۱۰ طرحی که امسال و اواخر سال گذشته توسط مجموعه‌های فرهنگی و پژوهشی قم طراحی‌شده، ملی می‌باشد.

وی گفت: با توجه به جایگاه فرهنگی و زیارتی قم، باید بندر خشک تبادل فرهنگی و چشم‌انداز صنایع فرهنگی در این استان ایجاد شود.

وافی با تاکید بر راه‌اندازی کلینیک‌هایی برای مشاوره‌ و نظارت بر موسسه‌های فرهنگی، افزود: منابع انسانی موجود است، نیرو تربیت‌شده، کادر جوان شکل‌گرفته و برای حمایت باید مسائل و مشکلات مالی پیش رو حل شود.

نماینده انجمن‌های حامی بیماران خاص و صعب‌العلاج قم نیز در این جلسه گفت: بیش از ۲ هزار و ۱۰۰ بیمار کلیوی، ۲۰۰ بیمار تالاسمی، ۲۵۰ هموفیلی و یک هزار و ۳۰۰ ام اس در واحدهای مختلف درمانی قم تحت نظر پزشکان در حال درمان هستند.

ابراهیم سلیمانی افزود: هزینه‌های زندگی و دارو از جمله مشکلات بیماران خاص است که اعطای تسهیلات بانکی در قالب قرض‌الحسنه باید افزایش یابد و از ظرفیت خیران نیز در این راستا استفاده شود.

رئیس انجمن عکس قم نیز در این جلسه گفت: ۱۴ انجمن فرهنگی و هنری، ۲۰۰ موسسه چند منظوره و ۸۰ موسسه تک منظوره فرهنگی و هنری در استان قم وجود دارد.

ابراهیم سلیمانی افزود: تمام فعالیت‌های فرهنگی و هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از طریق این موسسه‌ها و انجمن‌ها صورت می‌گیرد.

وی با بیان این‌که محدودیت اعتبارات ملی و استانی بزرگ‌ترین چالش برای حمایت از این موسسه‌ها و انجمن‌هاست، اضافه کرد: مجمع یا کانون موسسه‌های فرهنگی و هنری در استان قم تشکیل شود تا الگویی برای سایر استان‌ها باشد.

وی تصریح کرد: فعالیت‌های فرهنگی و هنری در قم با محدودیت مواجه است که بخشی از محدودیت از ناحیه اعاظم، حوزه و مراکز تاثیرگذار و بخشی نیز به دلیل درگیر شدن قم با مجموعه‌ای از مسائل و کم شدن بودجه‌هاست که در نتیجه فعالیت‌های تاثیرگذار صورت نمی‌گیرد.

در ادامه این جلسه نماینده‌های تشکل‌های مردم‌نهاد خواستار بهره‌برداری از ظرفیت و مشارکت خیران، توسعه کیفی و اجتناب از توسعه کمی سمن‌های موجود، پیشگیری از موازی کاری، آموزش تسهیل گران و توانمندسازی جوامع، معافیت مالیاتی تشکل‌های خیریه، ایجاد بازارچه دایمی برای فروش محصولات دست‌ساز بانوان و معرفی ظرفیت‌های سمن‌ها در حوزه‌های مختلف به سازمان‌های دولتی شدند.

تشکیل ستاد راهبردی مردم‌نهاد استان به‌منظور رفع مشکلات تشکل‌ها، نبود مکان ثابت برای هم‌اندیشی تشکل‌های مردم‌نهاد، مشارکت سازمان‌های غیردولتی در کنترل آسیب‌های اجتماعی، توجه به منزلت اجتماعی تشکل‌های غیردولتی و مشارکت دادن آن‌ها در سیاست‌گذاری‌ها از دیگر مسائلی بود که توسط شرکت‌کنندگان در این جلسه مطرح شد.

/۲۰۸۵/ ۶۱۳۳/

برچسب‌ها

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha