۲۳ مرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۱۸
کد خبرنگار: 2448
کد خبر: 83437251
T T
۰ نفر
دیپلمات آمریکایی: ترامپ بدنبال خروج از پیمان تسلیحاتی استارت است

تهران- ایرنا- دستیار وزیر امور خارجه پیشین آمریکا گفت: «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا بدنبال بهانه برای خروج از پیمان استراتژیک تسلیحات هسته‌ای یا استارت است.

به گزارش ریانووستی، «توماس کانتریمن» امروز (چهارشنبه) با اشاره به خروج اخیر آمریکا از پیمان منع گسترش موشک های هسته ای میان برد با روسیه (ای ان اف - INF) گفت، واشنگتن بدنبال خروج از پیمان تسلیحاتی استارت است.

معاهده کاهش استراتژیک تسلیحات هسته‌ای یا استارت، نخستین بار در سال ۱۹۹۱ میلادی میان روسیه و آمریکا به امضا رسید و در سال ۱۹۹۴ اجرایی شد.

این معاهده در دسامبر ۲۰۰۹ منقضی شد که بدنبال آن روسای جمهور آمریکا و روسیه در آوریل ۲۰۱۰، معاهده «استارت جدید» را امضا کردند.

پیمان تسلیحاتی «استارت جدید» در آوریل ۲۰۱۰، برابر با فروردین ۸۹، در شهر پراگ، پایتخت جمهوری چک، به امضای روسای جمهور آمریکا و روسیه رسید و به موجب آن دو کشور متعهد شدند زرادخانه‌های هسته‌ای خود را تا ۳۰ درصد کاهش دهند یا به عبارتی تعداد کلاهک‌های هسته‌ای خود را تا حد ۱۵۵۰ کلاهک اتمی برسانند.

خبرگزاری رویترز نیز در روز گذشته(سه شنبه) به نقل از منبع دولتی آمریکا اعلام کرد، کاخ سفید بر این باور است که اقدام روسیه در تولید موشک‌های مافوق صوتی کروز، مساله تمدید پیمان استارت را زیر سئوال می‌برد.

کانتریمن که اکنون رئیس هیات مدیره انجمن کنترل سلاح است گفت: جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید به شدت مخالف هرگونه پیمان تسلیحاتی است در نتیجه وی بدنبال آن است تا آمریکا را از هرگونه پیمان تسلیحاتی خارج کند.

کانتریمن افزود: اکنون هر سه کشور آمریکا، چین و روسیه در حال تولید تسلیحات مافوق صوت هستند و بنابراین این دلیل خوبی برای خروج از تنها پیمان باقیمانده در زمینه کنترل تسلیحات نیست.

واشنگتن در 11 مرداد ماه با طرح اتهام جدید بر ضد روسیه مبنی بر نقض پیمان منع گسترش موشک های هسته ای میان برد به صورت رسمی اعلام کرد که از این سند امضا شده میان دو کشور خارج می شود و باید این پیمان را دیگر پایان یافته تلقی کرد.

مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا که برای شرکت در یک نشست منطقه ای به تایلند سفر کرده در بانکوک اعلام کرد که کشورش با توجه به عدم رعایت کامل مفاد پیمان منع گسترش موشک های هسته ای و به موجب بند پانزده این پیمان رسما از آن خارج می شود.

مسکو که پیشتر در واکنش به کناره گیری موقت واشنگتن مشارکت خود را در این پیمان به حال تعلیق درآورده بود برای جلوگیری از منقضی شدن کامل این پیمان پیشنهاد کرده بود که استفاده از موشک های میان برد تا یک زمان مشخص از سوی هر دو کشور به حال تعلیق درآید.

از سوی دیگر آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل متحد که پیشتر خواستار تمدید پیمان یاد شده از سوی آمریکا و روسیه شده بود تاکید کرده است که خروج هر یک از طرفین از پیمان منع گسترش موشک های هسته ای تهدید ناشی از موشک های بالستیک را افزایش خواهد داد.

هایکو ماس وزیر امور خارجه آلمان اعلام کرد که پایان یافتن پیمان منع گسترش موشک های هسته ای میان آمریکا و روسیه زمینه به راه انداختن مسابقه تسلیحاتی جدید در جهان را فراهم خواهد کرد.

خارج کردن آمریکا از معاهدات و قراردادهای بین المللی به رویکرد غالب دونالد ترامپ در تبدیل شده است.

وی که پرونده مفصلی در بیرون کشاندن آمریکا از توافقات بین المللی و سازمان های جهانی دارد، به تازگی تهدید کرده که این کشور را از سازمان جهانی تجارت نیز خارج می کند.

رییس جمهوری آمریکا از زمان ورود به کاخ سفید در راستای پیگیری دکترین «اول آمریکا» خود، آمریکا را از چندین توافق چند جانبه و بین المللی مهم خارج کرده است.

ترامپ به غیر از خروج از برجام که از زمان کمپین انتخاباتی خود در سال ۲۰۱۶ وعده آن را داده بود، آمریکا را به بهانه دروغ بودن مباحث مربوط به گرم شدن کره زمین و تغییرات آب و هوایی از پیمان آب و هوایی پاریس خارج کرد.

وی سپس در ادامه حمایت کورکورانه از سیاست های رژیم صهونیستی، آمریکا را از سازمان یونسکو خارج ساخت.

خروج از شورای حقوق بشر نمایشگر دوگانگی رفتاری دیگری از سوی  رئیس جمهور آمریکا بود.

قرارداد تجارت آزاد آمریکای شمالی موسوم به نفتا بین سه کشور آمریکا، کانادا و مکزیک توافق دیگری بود که در صف عهدشکنی دولت ترامپ قرار گرفت.

ترامپ چندی پیش آمریکا را بطور رسمی از پیمان منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد با روسیه خارج کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha