محمدرضا زمانی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگاران در دانشگاه پیام نور اصفهان افزود: ساماندهی مراکز و واحدهای دانشگاه پیام نور و تجمیع گروه های علمی بین استان های همجوار در دستور کار این دانشگاه قرار دارد و در صورت تحقق این مهم، شاهد هم افزایی توانمندی های اعضای هیات علمی این دانشگاه خواهیم بود.
وی اظهارداشت: در ساماندهی مراکز و واحدهای دانشگاه پیام نور به دنبال حذف رشته های اشباع شده و جایگزینی آن ها با رشته های جدید و مورد نیاز بازار کار هستیم و به طور قطع به صرف اینکه رشته ای خواهان دارد به دنبال ایجاد آن نمی رویم، بلکه به دنبال این هستیم که دغدغه شغل را از پیش پای جوانان برداریم.
وی یاد آور شد: دانشگاه پیام نور با دست کم ۴۳۰ هزار دانشجو، بزرگترین دانشگاه دولتی کشور است که این دانشجویان در مقاطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در ۵۰۰ مرکز و واحد در کشور مشغول به تحصیل هستند.
وی ادامه داد : علاوه بر این تعداد دانشجو داخلی، این دانشگاه دارای ۶ هزار دانشجوی بین المللی است که در ۴۳ مرکز و نمایندگی این دانشگاه در مناطق آزاد و در سراسر جهان مشغول به تحصیل هستند.علاوه بر این تعداد دانشجو، این دانشگاه ۴ هزار عضو هیات علمی و حدود ۱۰ هزار کارمند اداری دارد.
زمانی از اجرایی شدن تفاهم نامه بین دانشگاه پیام نور و حوزه مدیریت توسعه روستایی برای ایجاد بسترهای آموزش منجر به اشتغال و توسعه مهارت آموزی در روستاها و مناطق محروم خبر داد و گفت: این تفاهم نامه اکنون بین دانشگاه پیام نور و هفت استان خراسان رضوی، مرکزی، همدان، لرستان، فارس، بوشهر و سیستان و بلوچستان منعقد شد و این قرارداد در مرحله اول، به صورت پایلوت در این هفت استان و با اولویتهای تعیین شده در هر یک اجرا خواهد شد.
وی به تفاهم نامه دانشگاه پیام نور با معاونت علمی فناوری ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برای ایجاد بستر های اشتغال و همچنین برگزاری دوره های برنامه نویسی برای دانش آموزان اشاره کرد و گفت پیش بینی می شود حدود یک میلیون دانش آموز در پوشش این طرح قرار بگیرند.
زمانی سیستم آموزش ترکیبی دانشگاه پیام نور را از ویژگی های اختصاصی آن برشمرد و یاد آور شد در این دانشگاه آموزش های مقطع دکترا به صورت به طور کامل حضوری و در سایر مقاطع برخی رشته ها به صورت نیمه حضوری و برخی دیگر فقط به صورت الکترونیکی برگزار می گردد.
وی با اشاره به زیرساخت های منحصر به فرد دانشگاه پیام نور، به شبکه الکترونیکی برگزاری آزمون این دانشگاه تاکید کرد، آموزش در دانشگاه پیام نور، رویکرد محتوا محور دارد، این محتوا تا سال گذشته بیشتر بر مبنای کتاب و نشر کاغذی بود و از سال گذشته، محتوای الکترونیکی و نشر دیجیتال در دستور کار دانشگاه قرار گرفته است.
رییس دانشگاه پیام نور کشور به اهمیت توجه به محتوای الکترونیکی و نشر دیجیتال اشاره کرد و گفت: تحقق این امر با توجه به اهمیت محیط زیست زمینه ساز تبدیل دانشگاه پیام نور به دانشگاه سبز می شود.
وی افزود: با توجه به وضعیت اقتصادی جامعه، تأمین هزینه شهریه دانشگاه برای برخی خانوادهها مشکل است، از این رو طرح اعطای وام برای پرداخت شهریه در دانشگاه کلید خورد.
وی اضافه کرد : در این طرح، همه پول شهریه را میتوان به صورت وام و یکجا درخواست داد، بدین ترتیب بر اساس ساز و کار تعریف شده بین بانک عامل و دانشگاه، در ابتدای هر ترم تحصیلی، وام شهریه دریافت میشود و دانشجویان لازم نیست که نگران تأمین شهریه باشند.
وی ادامه داد: دانشگاه پیام نور در رشته های علوم پایه،علوم انسانی،فنی و مهندسی و هنر فعال است و تنها در رشته های پزشکی به دنبال فعالیت نیستیم، اما در نظر داریم رشته های علوم پایه پزشکی مانند میکروبیلوژی و ایمنولوژی را به دانشگاه پیام نور بیاوریم.
زمانی چالش پیش روی دانشگاه پیام نور را کاهش تعداد دانشجو و به طبع آن کاهش درآمدهای شهریه ای دانشگاه اعلام کرد و اعلام کرد در سال ۹۲ حدود یک میلیون و دویست هزار دانشجو در دانشگاه های پیام نور کشور مشغول به تحصیل بودند ولی اکنون این تعداد به ۴۳۰ هزار نفر کاهش پیدا کرد.
وی از وجود ۱۲۰ هزار صندلی خالی در دانشگاه پیام نور خبر داد و اعلام کرد با این وجود نیازی به افزایش مراکز و واحدهای جدید نداریم ولی با این وجود هیچ نیرویی از دانشگاه پیام نور تعدیل نخواهد شد
۳۰۸۰/۶۰۲۶/
نظر شما