۲۴ مرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۳۸
کد خبرنگار: 2058
کد خبر: 83438343
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

چرخ صنایع بزرگ بدون فعالیت صنایع کوچک نمی چرخد

۲۴ مرداد ۱۳۹۸، ۱۵:۳۸
کد خبر: 83438343
چرخ صنایع بزرگ بدون فعالیت صنایع کوچک نمی چرخد

مشهد- ایرنا- معاون وزیر صنعت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران گفت: چرخ صنایع بزرگ کشور بدون فعالیت صنایع کوچک کشور نمی چرخد و باید از این منظر به صنایع کوچک کشور نگاه حمایتی داشت.

محسن صالحی نیا روز پنجشنبه در جمع مدیران صنایع کوچک استان خراسان رضوی در محل مرکز خدمات فناوری شهرک صنعتی توس در مشهد افزود: حمایت از صنایع کوچک به منزله حمایت از کل صنایع کشور است چون ۹۳ درصد صنایع موجود در کشور ما کوچک هستند و از ۴۴ هزار واحد تولیدی موجود در ۸۴۰ شهرک صنعتی کشور حدود ۸۵ درصد و احدهای کوچک هستند که این موضوع اهمیت لزوم حمایت از این واحدهای تولیدی را می رساند.

وی ادامه داد: با توجه به فرمایشات رهبری و رهنمود های ایشان به کارگیری توانمندی های داخلی و تقویت نهضت داخلی سازی صنایع و قطعات مورد نیاز کشور در دستور کار نظام و مسئولان قرار دارد که خطاب آن بیشتر به صنایع کوچک است و تامین زیر ساخت های لازم برای صنایع کوچک منجر به تقویت صنایع بزرگ می شود.

مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران گفت: حمایت از این صنایع در بخش تامین زیر ساخت ها و نقدینگی وظیفه ماست که به جد پیگیر آن هستیم و حضور بسیاری از نیرو های جوان، خبره و کارآمد و با انگیزه در مجموعه های فناوری بسیار امیدوار کننده است و این راهی است که انشاء الله برای کشور منشاء خیر و برکت می شود.

صالحی نیا افزود: بخش خصوصی تا کنون در این زمینه بسیار خوب کار کرده و خراسان رضوی از استان های شاخص کشور در این زمینه است که با توجه به تنوع تولید و نیروهای متخصص جایگاه ویژه ای در کشور دارد و کمتر رشته تولیدی و صنعتی می توان یافت که در این استان فعالیت نداشته باشد.

مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی استان خراسان رضوی نیز در این همایش که به مناسبت ۲۱ مرداد روز حمایت از صنایع کوچک برگزار شد گفت: توسعه نیروی انسانی ماهر، ارتقاء کمی و کیفی تولیدات و هدایت صنایع کوچک به نمایشگاههای داخلی و خارجی با هدف رونق تولید از اهداف مهم پیش روی ما در سال رونق تولید است.

مسعود مهدی زاده مقدم افزود:در بخش توسعه و ترویج "نهضت ساخت داخل " و عمل به فرمایشات مقام معظم رهبری اتفاقات خوبی در استان رخ داده که به لحاظ کمی و کیفی قابل توجه است و ما باید به تحریم های ناخواسته به چشم فرصت پیش رو برای افزایش توانمندی ها نگاه کنیم و هم اکنون با صنایع فولاد و دفاع پروژه های مشترک خوبی داریم که بخشی از نیازمندی های کشور را تامین می کند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه رفع رکود واحدهای صنعتی را نیز بر عهده گرفته ایم تا کنون ۶۰۰ واحد راکد در استان پایشو  برای ۲۴۰ واحد فرایند بهبود و خروج از رکود تعریف شده و امید واریم با توجه به حمایت استاندار محترم، نمایندگان مجلس و دستگاه قضایی بتوانیم بستری آرام برای تولید و سرمایه گذاری را در استان فراهم آوریم.

رییس خانه صنعت، معدن و تجارت استان خراسان رضوی نیز در این همایش گفت: مشکلات ما قدیمی و تکراری هستند به حدی که دیگر قابل گفتن نیست و من هم نمی گویم و  منتظر اراده ملی هستیم تا یک روزی به حرکت در بیاید و واقعا ابزار لازم را در اختیار فعالان اقصادی قرار دهد.

سید حسن حسینی افزود: با توجه به نقش صنایع کوچک در کشور انتخاب یک روز به حالت سمبلیک برای حمایت کافی نیست و اگر در تمام سال هم به این دغدغه ها پرداخته شود کم است  چون این صنایع کوچک است که به لحاظ تولید و ایجاد اشتغال می تواند دغدغه های مسئولان کشور را در این زمینه رفع کند زیرا هزینه بری و زیر ساخت های کلان صنایع بزرگ را ندارد.

وی ادامه داد: بخش خصوصی در عرصه صنایع کوچک از دولت پیش افتاده است یعنی بخش خصوصی می خواهد تولید کند اما دولت نمی تواند زیر ساخت ها و امکانات لازم را ارائه دهد و متاسفانه بخش خصوصی در این زمینه به شایستگی دیده نمی شود که امیدواریم با  همکاری بتوانیم این شرایط سخت را پشت سر بگذاریم.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان خراسان رضوی نیز  در این نشست گفت: گرچه در بخش صنایع کوچک به پیشرفت های کمی و کیفی فراوانی دست یافته ایم اما توانمندی بخش خصوصی استان در این زمینه بسیار بیشتر از میزان موجود است و ما می توانیم با تکیه بر نیروهای بومی متخصص به سمت تولید قطعات و محصولات پیشرفته و پیچیده تری حرکت کنیم

محمد رضا مس فروش افزود: در این راستا ستادی با تدبیر استاندار خراسان رضوی تشکیل شده که در آن برای اجرای پروژه های مهم تصمیم گیری می شود و تصمیم این ستاد برای اجرا از بسیاری از دیوان سالاری های رایج می کاهد که منجر به صرفه جویی در سرمایه و زمان می شود و کارهایی برای تبدیل ظرفیت های استان به یک جهش اقتصادی صادراتی در حال انجام است و در این زمینه نیازمند مشاوره خبرگان و متخصصان امر هستیم.

نماینده وزیر دفاع در استان خراسان رضوی نیز گفت: رویکرد این وزارتخانه مبتنی بر استفاده از هسته دانا و شبکه تواناست و در حال تبیین هسته های دانشی با به کار گیری نخبگان و متخصصان در کشور هستیم و در استان خراسان رضوی نیز با مشارکت بسیار خوب و توانمندی های قابل توجه مواجه هستیم.

سید هادی علوی گل افزود:برای توسعه ظرفیت ها نمایشگاهی را دایر کرده ایم تا بتوانیم با اهل فن تبادل نظر و اطلاعات داشته باشیم تا منجر به همکاری در تولید قطعات مورد نیاز شود و با رعایت الزامات زمینه استفاده از همه رشته های صنایع را داریم و کشور در این زمینه به بازدارندگی قابل توجهی رسیده است و در این زمینه استفاده از تمام ظرفیت های شرکت های دانش بنیان کشور مد نظر است.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی و رییس مجمع نمایندگان استان خراسان رضوی نیز در این همایش گفت: امروز تحلیل دنیا برای ایران این است که می گویند برای ایرانی ها کار نشد ندارد در حالی که در سیستم تحصیلی رژیم گذشته عدم توانایی ایرانی ها را در کلاس های درس تلقین می کردند.

حجت الاسلام نصرالله پژمان فر افزود: امروز کاری نیست که جوانان و متخصصان ما از پس انجام آن بر نیایند و برای انجام کارهای صنعتی بزرگ فاصله بین دانشگاه ها و مراکز تولیدی برداشته شده  که به وجود آمدن پارک های علم و فناوری بخشی از اقدامات در همین راستاست.

وی ادامه داد: در شرایطی که بر اثر تحریم های ناجوانمردانه دشمنان، ارزش پول ملی کاهش یافته می توان با اتخاذ تدابیری کارشناسی نظیر آنچه در کشور چین انجام می شود این وضعیت را به فرصت اقتصادی برای توسعه صادرات تبدیل کرد که بخش صنعت می تواند نقش مهمی در این راستا ایفا کند.

او همچنین در بخش دیگری از سخنان خود خواستار ایجاد یک ایستگاه  مترو در محل شهرک صنعتی توس مشهد شد.

در پایان این نشست تفاهمنامه ای بین نماینده عالی وزارت دفاع و صنعت فولاد گیلان از یک سو با شرکت شهرک های صنعتی استان خراسان رضوی از سویی دیگر با هدف استفاده از ظرفیت های داخلی برای تامین برخی از نیاز های کشور به امضاء رسید.

همچنین در ادامه سفر معاون وزیر صنعت و مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران به استان خراسان رضوی طرح روشنایی سه مرحله از معابر شهرک صنعتی قدس به بهره برداری رسید و اعلام شد برای راه اندازی این طرح هزار و ۱۱۶  میلیون ریال در مدت ۹ ماه هزینه شده است.

در این سفر  همچنین کلنگ ساخت یک واحد تولید لامپ ال. ای. دی و مدار چاپی با سرمایه ۱۰۰ میلیارد ریال و اشتغال زایی برای ۴۹ نفر بر زمین زده شد و یک نیروگاه چهار مگاواتی با سرمایه گذاری ۲۲۰ میلیارد ریال و اشتغال زایی ۱۵ نفر نیز در زمینی به وسعت ۵۰۰ متر مربع به بهره برداری رسید.

۶۰۷۰/۱۹۲۲

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha