نرخ تولید برق نیروگاهی کشور به ۲ هزار و ۱۰۰ مگاوات افزایش یافت

بیرجند - ایرنا - وزیر نیرو گفت: پیش از سال ۹۲ نرخ تولید برق از حیث به مدار آمدن نیروگاه‌ها سالانه به طور متوسط یک هزار و ۷۵۵ مگاوات بود و از سال ۹۲ تاکنون این نرخ به بالای ۲ هزار و ۱۰۰ مگاوات در سال رسیده است.

رضا اردکانیان روز پنجشنبه در آیین افتتاح نیروگاه خورشیدی هفت مگاواتی سربیشه و افتتاح همزمان ۱۶۵ طرح صنعت برق استان خراسان جنوبی افزود: رسیدن به این نرخ نشان از تلاش همه حانبه دست اندرکاران صنعت برق و سازمان‌ها و مجموعه‌های پشتیبان برای تامین منابع مالی و تسهیل این مسیر بوده است.

وی گفت: در دولت تدبیر و امید از نیمه سال ۹۲ تاکنون و تا پایان این دوره تا نیمه سال ۱۴۰۰ طرح‌های متعددی در بخش صنعت برق و تولید به مدار بهره‌برداری آمده است و خواهد آمد.

وزیر نیرو اعلام کرد که تا پایان امسال در ۱۳ استان کشور ۲۰ واحد نیروگاهی با ظرفیت سه هزار مگاوات و سرمایه‌گذاری ۲۱ هزار میلیارد تومان افتتاح می‌شود.

وی افزود: امروز در استمرار برنامه سفر به استان خراسان جنوبی علاوه بر بازدید از طرح‌های مهم در دست اجرای صنعت آب، برق و فاضلاب عملیات اجرایی برخی از پروژه‌های آبرسانی و صنعت برق نیز آغاز شد.

اردکانیان گفت: برای نیروگاه خورشیدی سربیشه ۷۸ میلیارد تومان و پروژه شبکه توزیع ۲۵ میلیارد تومان هزینه شد که نقش تاثیرگذاری در پایداری شبکه برق و توسعه‌ آتی در استان در بخش‌های مختلف صنعت خواهد داشت.

وی افزود: وضعیت صنعت برق در کشور به گونه‌ای است که این روزها که تحت تحریم‌های پیچیده و همه جانبه اقتصادی و البته غیرقانونی و ظالمانه قرار گرفته‌ایم صنعت برق به عنوان صنعت زیربنایی نقش مهمی در چرخش عرصه‌های مختلف تولید به خوبی ایفا می‌کند البته در تامین آسایش شهروندان هم سهم مهمی دارد.

وزیر نیرو عنوان کرد: در بخش نیروگاه‌های تجدیدپذیر نیز بنده به عنوان وزیر نیرو دریافت کننده هیچگونه ابلاغی از کنوانسیون پاریس در ارتباط با تکلیف داوطلبانه یا غیرداوطلبانه نبوده‌ام و آنچه با افتخار انجام خواهیم داد استفاده از ظرفیت‌های کشور در عرصه انرژی‌های تجدیدپذیر خورشیدی و بادی است.

وی گفت: قوی‌ترین و پردامنه‌ترین تونل‌های باد در کشور به ویژه در این منطقه و همسایگی با افغانستان وجود دارد که از همه علاقه‌مندان برای سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی به این عرصه دعوت می‌کنیم.

وی افزود: در حال حاضر ۳۰ هزار مگاوات ظرفیت برای نیروگاه‌های بادی در کشور به ویژه مناطق مرزی شناسایی شده است.

اردکانیان گفت: اخیرا تسهیلاتی فراهم شده که سرمایه‌گذاران می‌توانند پس از احداث نیروگاه و تولید برق براساس قراردادهایی که تنظیم می‌کنند، برق تولیدی را صادر کنند و ما هزینه در اختیار قرار دادن سیستم انتقال و شبکه را دریافت خواهیم کرد.

وی اظهار داشت: استفاده از مواهب خدادادی برق و باد برای ما وظیفه و تکلیف برای توسعه نیروگاه های تجدیدپذیر به عنوان نیروهای موثر، پاک و پایدار تولید است که طبیعتا امکان اشتغال‌زایی قابل ملاحظه‌ای نیز خواهد داشت.

وزیر نیرو تصریح کرد: با توجه به امکانات استان خراسان جنوبی و اینکه در حال حاضر حدود ۱۸ مگاوات ظرفیت نصب شده، از این مقدار حدود ۶۰ درصد در دولت کنونی به بهره برداری رسیده است.

وی گفت: برنامه داریم تا پایان دولت دوازدهم حدود ۱۰۰ مگاوات نیروگاه بادی و ۲۰ مگاوات نیروگاه خورشیدی دیگر را به بهره‌برداری برسانیم.

اردکانیان افزود: امید است هرچه زودتر استان خراسان جنوبی بتواند نقش مهم خود را در یک رول مهم در توسعه منطقه به ویژه منطقه مرزی کشور ایفا کند.

نیروگاه سربیشه سومین نیروگاه خورشیدی در خراسان جنوبی است و ظرفیت نیروگاه‌های خورشیدی مگاواتی در این استان تاکنون به ۱۸ مگاوات رسیده است.

همچنین تا پایان خرداد ماه امسال ۱۹۹ نیروگاه خورشیدی پشت بامی به ظرفیت ۲ هزار و ۱۲۰ کیلووات در خراسان جنوبی به مرحله بهره برداری رسیده است. 

وزیر نیرو که امروز (پنجشنبه) از طریق شهرستان طبس وارد خراسان جنوبی شد، طرح آبرسانی همزمان به ۲۰ روستا و  ۱۶۵ طرح برق‌رسانی شهری و روستایی خراسان جنوبی را نیز افتتاح کرد.

۷۵۵۷*۳۰۲۸

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha