محمدصادق معتمدیان روز پنجشنبه در جمع خبرنگاران افزود: طرح سازگاری با شرایط کم آب برای اولین بار به عنوان پایلوت در خراسان جنوبی انجام میشود که امیدواریم با پیگیریهای صورت گرفته توسط استانداری و مجمع نمایندگان و از طرفی افزایش تکالیف دستگاههای مرتبط گامی بلند برای مدیریت منابع آبی باشد.
وی ادامه داد: خشکسالی یکی از مهمترین مسایلی است که ۲ دهه مردم خراسان جنوبی را درگیر کرده اما در کنار آن نبود سند جامع منابع آب استان را در بلاتکلیفی قرار داده بود.
معتمدیان اظهار داشت: با توجه به نشستی که اواخر سال گذشته با وزیر نیرو در بحث آب و اهمیت توجه به آن برگزار شد در هفته آینده شاهد طرح سند سازگاری با شرایط کم آبی برای اولین بار در کشور خواهیم بود که این طرح به تصویب رسیده و در نشستی که هفته آینده با حضور معاون اول رئیس جمهوری برگزار میشود امیدواریم به تصویب برسد.
وی گفت: اجرایی شدن این طرح ضمن تلاش برای جذب اعتبارات ملی برای مدیریت منابع آب گامی بلند در مباحث مربوط به بخش کشاورزی با ۹۰ درصد مصارف منابع آب خواهد بود.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه در بخش کشاورزی باید به سمت تغییر الگوی کشت برویم، یادآور شد: در این طرح کاشت محصولات کم آببر و توجه به کشت گلخانهای به عنوان یک نهضت مدیریت شده در دستور کار قرار خواهد گرفت.
وی افزود: سیستمهای نوین آبیاری از دیگر اولویتهای کشور و استان است و مجلس شورای اسلامی هم اعتبارات مناسبی را در این حوزه اختصاص داده که امیدواریم با توجه به این ظرفیت اعتبار خوبی را در حوزه انتقال آب و شبکههای توزیع آب جذب کنیم.
معتمدیان اظهار داشت: با توجه به اینکه بیش از پنج درصد هدررفت آب را نسبت به میانگین کشور داریم اقداماتی ویژه در این حوزه صورت خواهد گرفت.
وی ادامه داد: ۵۰۰ روستای خراسان جنوبی مشکل آب دارند و با تانکر آبرسانی میشوند که روستاییان را با توجه به افزایش دمای هوا با مشکل مواجه کرده است، در این حوزه توزیع پنج هزار مترمکعبی آب را به ۱۰ هزار متر مکعب رساندیم.
وی از نیاز ۴۰۰ میلیارد تومانی ۳۸ مجتمع آبرسانی طی برنامه ای ۱۰ ساله خبر داد و تصریح کرد: طبق هماهنگیهای صورت گرفته با معاون رئیس جمهوری و استفاده از ظرفیت قانونی برنامه توسعه ششم که این اختیار را به دولت میدهد که تضمینی به سرمایه گذاری بانکها ارایه دهد امیدواریم تا پایان دولت دوازدهم با جذب منابع مالی بیشتر این پروژه را به اتمام برسانیم.
معتمدیان با بیان اینکه استان یزد به عنوان کم آبترین استان کشور در برنامهای ۱۰ ساله توانسته است بیشترین صادرات محصولات گلخانهای را داشته باشد، افزود: امیدواریم سند سازگاری با کم آبی در خراسان جنوبی با توجه به نهضت گلخانهای و روش های نوین آبیاری مثمر ثمر قرار گیرد.
وی مهار ۱۰ درصدی حجم ۵۰۰ تا ۷۰۰ میلیون متر مکعبی روانابها، آبخیزداری و آبخوانداری، جلوگیری از هدررفت آب با توجه به اینکه ۳۳۰ کیلومتر خط انتقال آب روستایی و ۱۰ هزار کنتور آب فرسوده است و تعویض لولهها را از مهمترین مباحث مورد پیگیری در حوزه منابع آب ذکر کرد که برای افق ۱۴۲۵ دیده شده است.
۳۲۱۵ * ۶۰۵۴