۲۶ مرداد ۱۳۹۸، ۹:۱۶
کد خبرنگار: 1343
کد خبر: 83439658
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

اقتدار نظامی پیروزی دیپلماسی

تهران- ایرنا- دولت محلی جبل الطارق که تحت قیمومیت بریتانیا قرار دارد کشتی نفتکش گریس ۱ حامل بیش از ۲ میلیون بشکه نفت خام ایران را آزاد کرد. در چنین شرایطی می‌توان گفت که آزادی نفتکش حامل نفت ایران نتیجه پیگیری همزمان ۲ روند حقوقی و سیاسی بود. تبحر حقوقی، پیگیری سیاسی و اقتدار منطقه‌ای آزادی گریس۱ را رقم زد.

گروه اطلاع رسانی ایرنا در راستای ایفای رسالت آگاهی بخشی به انعکاس برجسته ترین گزارش های روزنامه های مختلف با عناوینی چون «اقتدار نظامی پیروزی دیپلماسی، رویش بوستان ها در شهر خاکستری، حکم مراجع لازم است، سیاست وزارت علوم افزایش فرصت‌های‌ مطالعاتی دانشجویان است، طبقاتی شدن آموزش، تعرفه‌های بیمه تامین اجتماعی گاهی تا ۱۰سال بازنگری نمی‌شود، تابلوی جدید تقاضای مسکن، تجارت جان و «برای همه کشورهای اروپایی پذیرش می‌گیریم»!» پرداخته است، در ادامه به بازتاب گزیده ای از این مطالب می پردازیم.

اقتدار نظامی پیروزی دیپلماسی

روزنامه «اعتماد» در گزارشی با عنوان «اقتدار نظامی پیروزی دیپلماسی» می نویسد: آزادی «گریس ۱» و پایان نسبی یک گروگان‌گیری نیابتی در جبل‌الطارق. توقیف گریس ۱ که روز ۱۳ تیرماه سال جاری در سواحل جبل‌الطارق رخ داد پای بازیگران بسیاری را به میدان نبرد میان ایران و امریکا کشید. نام‌هایی چون جبل‌الطارق و بریتانیا که از ابتدا نام آنها در پرونده توقیف «گریس ۱» بر سر زبان‌ها افتاد در حقیقت پوششی بودند برای اتفاق‌هایی که در پشت پرده رخ داد. در حالی که تا لحظه تنظیم این خبر، گریس ۱ هنوز سواحل جبل‌الطارق را ترک نکرده و به نظر می‌رسد که نفتکش انگلیسی در توقیف ایران نیز تحرک خاصی ندارد اما مجموعه تحلیل‌ها در فضای بین‌المللی در ۷۲ ساعت گذشته نشان از پیروزی ایران در این پرونده داشت. ایران در این پرونده مستقیما سیستم تحریم‌های امریکا با قابلیت تنبیه اعمال فرامرزی و البته همراهی بریتانیا با این مساله را نشانه گرفت.

در این میان بزرگ‌ترین اشتباه استراتژیک را بریتانیا انجام داد. لندن در فضای انتخاباتی پیش از پیروزی بوریس جانسون با تحریم‌های فرامرزی امریکا علیه ایران همراه شد و تصور می‌کرد ویترین تحریم سوریه می‌تواند برگ برنده را در این پرونده به لندن اختصاص بدهد. این توهم با پیگیری‌های حقوقی، فضاسازی رسانه‌ای و البته مقاومت ایران در خلیج فارس بسیار زودتر از آنچه انگلیس فکرش را می‌کرد رنگ باخت و همان طور که رسانه انگلیسی گاردین نوشت لندن از مدت‌ها پیش با اثبات ادعای ایران مبنی بر اینکه مقصد نفتکش سوریه نبوده عملا با اتهام همراهی با امریکا در تحریم‌های فرامرزی روبه‌رو شد. در این میان توقیف نفتکش انگلیسی توسط ایران با اتهام تخلف‌های دریایی معادله‌های سیاسی لندن در دلبری از واشنگتن در روزهای سخت برگزیت را برهم زد. در چنین شرایطی می‌توان گفت که آزادی نفتکش حامل نفت ایران نتیجه پیگیری همزمان دو روند حقوقی و سیاسی بود. تبحر حقوقی، پیگیری سیاسی و اقتدار منطقه‌ای آزادی گریس۱ را رقم زد.

رویش بوستان ها در شهر خاکستری

روزنامه «ابتکار» در مطلبی با درج عنوان «رویش بوستان ها در شهر خاکستری» نوشت: در ماه‌های اخیر، دو باغ عقبری در منطقه ۲ همچنین باغ وثوق‌الدوله معروف به باغ بزرگ‌آقا در منطقه ۱۴ توسط شهرداری تهران از بنیاد مستضعفان تملک شده است تا درهای آن به روی مردم باز شود. علاوه بر این‌ها خبر می‌رسد که تهران باید منتظر سه فضای سبز بزرگ دیگر هم باشد. اولین فضایی که خبر از تبدیل شدن آن به پارک شنیده می‌شود، پادگان ۰۶ ارتش واقع در منطقه پاسداران تهران است. این پادگان در مساحتی بالغ بر ۵۲ هکتار در شمال شرق پایتخت واقع شده است که در اجرای قانون طرح انتقال پادگان‌ها از شهر، طرح انتقال آن نیز در دستورکار قرار گرفت. حدود یک هفته پیش بود که معاون شهرسازی و معماری شهرداری تهران از آخرین توافقات برای واگذاری بخش‌هایی از پادگان ۰۶ به شهرداری تهران برای تبدیل آن به فضای سبز خبر داد. علاوه بر زمین‌هایی برای تبدیل شدن به بوستان، باغ‌هایی هم هستند که آزادسازی آن‌ها می‌تواند تعداد بوستان‌های در دسترس مردم پایتخت را افزایش دهد. اردوگاه شهید باهنر در منطقه یک تهران از جمله این فضاهای سبز بزرگ به شمار می‌رود که تا کنون تنها در اختیار آموزش و پرورش و دانش‌آموزان قرار داشته است. راهکار آزادسازی باغ‌های قدیمی، نه فقط در مناطق سرسبزی مثل منطقه یک، که به ویژه در مناطق کم‌برخوردارتر تهران این راهکار ارزش ویژه‌ای دارد. باغ حکیم در منطقه ۱۰ تهران یکی از این باغ‌های قدیمی پایتخت است.

حکم مراجع لازم است

روزنامه «شرق» در مطلبی با عنوان «حکم مراجع لازم است» در گفت و گو با رضا صالحی امیری وزیر سابق فرهنگ و ارشاد می نویسد: من معتقدم ما باید برای ورود زنان به ورزشگاه‌ها دغدغه بزرگان و مراجع را رفع کنیم، مشروط بر اینکه گزارش‌های دقیقی را به آنها بدهیم. ما ان‌شاءالله باید سفری به قم داشته باشیم و با مراجع در این زمینه گفت‌وگو کنیم. ورزش ایران نیازمند دمیدن یک روح فرهنگی است. اگر در ورزشگاه ادبیات ناشایست می‌بینیم، جوانان عزیز این سرزمین نیستند؛ همه ما در این تقصیر یا حضور سهمی داریم. ما کارگزاران فرهنگی هستیم که کار فرهنگی نکرده‌ایم. صادقانه می‌گویم نباید همیشه تقصیر را به گردن کسی انداخت که نقشی در آن ندارد. باید دنبال مقصری بگردیم که نتوانسته‌ایم نسل جدید را نسبت به ارزش‌های فرهنگی آشنا کنیم.

سیاست وزارت علوم افزایش فرصت‌های‌ مطالعاتی دانشجویان است

روزنامه «ایران» در مطلبی با عنوان «سیاست وزارت علوم افزایش فرصت‌های‌ مطالعاتی دانشجویان است» در گفت و گو با مجتبی صدیقی رئیس سازمان امور دانشجویی وزارت علوم آورد: به‌خاطر عدم نیاز جدی اعزام دانشجو به‌شکل دائمی متوقف شده است. حالا سیاست ما در وزارت علوم این است که فرصت‌های مطالعاتی را افزایش دهیم. سعی کردیم در این مدت دانشجویان را به‌صورت فرصت‌های مطالعاتی به دانشگاه‌های کشورهای خارجی یا دانشگاه‌های مادر داخل اعزام کنیم با این حال مشکلات ارزی بسیار جدی است اما تمام تلاشمان را کردیم که این مسیر متوقف نشود. پارسال حدود هزار و ۸۰۰ دانشجو فرصت مطالعاتی داشتند که از این تعداد حدود هزار و ۴۰۰ نفرشان به خارج از کشور رفتند. امسال نیز فعلاً حدود ۸۰۰دانشجو سهمیه فرصت مطالعاتی دارند. گرچه دلمان می‌خواست به دو هزار و ۵۰۰ دانشجو فرصت مطالعاتی بدهیم که به‌خاطر مشکلات ارزی با احتیاط افزایش خواهیم داد.

طبقاتی شدن آموزش

روزنامه «همدلی» در گزارشی با عنوان «طبقاتی شدن آموزش» نوشت: ماراتن کنکور ۹۸ هم به پایان رسید و هفته گذشته نفرات برتر کنکور اعلام شد تا پرونده کنکور تا یک سال دیگر بسته بماند. براساس نتایج کنکور و اطلاعات سازمان سنجش کشور از نفرات برتر، گویا مدارس دولتی در آزمون کنکور امسال موفقیت خاصی نداشتند و قافیه را به مدارس غیردولتی باخته‌اند. آمارهای منتشر شده حاکی از آن است که اغلب برترین‌های کنکور جزء قشر مرفه‌ای هستند که در مدارس خاص دولتی یا غیر دولتی تحصیل کرده‌اند. این در حالی است که مسئولان کشور مدام از وجود امکانات آموزشی در مدارس دولتی سخن می‌گویند اما نتایج کنکور امسال خلاف آن را نشان می‌دهد. انتشار اسامی برتر کنکور و نگاهی به وضعیت آموزشی و نوع مدارس آنان، بیش از هر چیزی زنگ خطر به محاق رفتن عدالت آموزشی در کشور را دوباره به صدا در آورده و انتقادات زیادی پیرامون دور شدن نظام آموزش و پرورش از عدالت را شکل داده است. در بطن اعلام این نتایج واقعیت تلخ و ملموسی نهفته و آن این است که با ساختار امروزی نظام آموزش و پرورش دولتی در ایران دیگر نمی‌توان به کسب رتبه‌های برتر کنکور امیدوار بود و برای موفقیت در این حوزه نیز پول حرف اول را می‌زند.

تعرفه‌های بیمه تامین اجتماعی گاهی تا ۱۰سال بازنگری نمی‌شود
روزنامه «مردم سالاری» در گزارشی با عنوان «تعرفه‌های بیمه تامین اجتماعی گاهی تا ۱۰سال بازنگری نمی‌شود» آورد: طبق قوانین سازمان تامین اجتماعی، این سازمان موظف است بخشی از هزینه‌های تهیه لوازم پزشکی و توانبخشی بیمه‌شدگان و افراد تحت تکفل آنان را پرداخت کند اما به گفته مسئولانِ این سازمان، بخش‌نامه‌های اجرایی در خصوص تعیین کمک هزینه‌های لوازم پزشکی و توانبخشی محرمانه است و از قانون خاصی تبعیت نمی‌کند. در بروشور ارائه شده در سایت سازمان تامین‌اجتماعی، دوره‌های زمانی پرداخت هزینه تهیه این وسایل برای سمعک هر۱۰سال یکبار، برای ویلچر هر ۷ سال یکبار، برای اروتز و پروتر یک‌بار در طول عمر و برای کفش‌طبی هر دو سال یک‌بار معین شده اما مسئولان حاضر به توضیح دلایل تعیین این بازه‌های زمانی و نیز کمک‌هزینه‌ای که برای هر یک از اقلام معین شده نشدند و حتی برای این‌که اگر لوازم توانبخشی فرد بیمه‌شده زودتر از ۱۰سال مستهلک شد تکلیف چیست، توضیحی ندادند.

تابلوی جدید تقاضای مسکن

روزنامه «دنیای اقتصاد» در مطلبی با عنوان «تابلوی جدید تقاضای مسکن» نوشت: ترکیب جدید جمعیت ایران، تابلوی تقاضای آتی در بازار مسکن را به‌روز کرد. اطلاعات رسمی از آخرین آمارهای مربوط به میزان جمعیت و تعداد خانوار، حاوی ۶ نشانگر درباره ترکیب جمعیتی است که براساس آن می‌توان گفت: «پیر شدن» ایرانی‌ها در مسیر خلاف جهت رشد جمعیت «جوان» شتاب گرفته است. سرعت رشد جمعیت طی سه سال گذشته، نسبت به سال‌های ۹۰ تا ۹۵، کندتر شده است. ایران در حال حاضر ۸۳ میلیون نفر جمعیت دارد که در قالب ۲۵ میلیون و ۶۰۰ هزار خانوار در کشور سکونت دارند. بیش از نیمی از جمعیت ایران را در حال حاضر، «میانسال» و «سالمند» تشکیل می‌دهد. اما از آنجا که میزان زاد و ولد در سال‌های اخیر و به‌خصوص سال گذشته به شکل بی‌سابقه‌ای کاهش پیدا کرد و همه سناریوهای جمعیتی بر «کاهش شاخص رشد جمعیت تا سال ۱۴۳۰» اشتراک نظر دارد، برآورد می‌شود در ۱۴۳۰ از هر ۴ ایرانی، یک نفر حداقل ۶۰ سال سن داشته باشد. روند پیری جمعیت طی سال‌های پیش رو، بازار مسکن را با ۶ نوع دگرگونی مواجه می‌کند که مهم‌ترین آن «افت شدت تقاضا و تشدید گرایش به واحدهای کم‌متراژ» است. بر این اساس، ‌ ساخت و ساز باید به سمت «الگوی مسکن سالمندان» تغییر کند.

تجارت جان
روزنامه «جهان صنعت» در گزارشی با عنوان «تجارت جان» می نویسد: این روزها به دستور دادسرای ویژه روحانیت رای پلمب تمامی مراکز درمانی، معاینات و داروخانه‌های تحت نظارت عباس تبریزیان صادر شده است. به موجب حکمی که در تاریخ ۷ مرداد سال‌جاری به مدیرکل دفتر نظارت و اعتبار بخشی امور درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ابلاغ شده بود، دادسرای ویژه روحانیت همه فعالیت‌های پزشکی تبریزیان ذیل عنوان طب سنتی غیرقانونی بوده و البته همه اقلام دارویی وی باید جمع‌آوری شود. برقراری ارتباط با مراکزی که زیر عنوان مراکز پزشکی آیت‌الله تبریزیان مشغول به کار هستند کار ساده‌ای است. کافی است طب اسلامی را در تلگرام جست‌وجو کنید. این یعنی دسترسی به اطلاعاتی بسیار گسترده از شیوه‌های درمانی که به هیچ عنوان هم‌راستا با پزشکی مدرن و حتی طب سنتی نیستند. از عجیب‌ترین آنها می‌توان به جذب آهن با خوابیدن روبه‌روی قبله اشاره کرد. این روند دو موضوع نگران‌کننده را به ذهن متبادر می‌کند؛ نخست بازی با جان انسان‌هایی که از درمان‌های متداول ناامید شده‌اند و البته سوءاستفاده‌ای گسترده از اسلام.

«برای همه کشورهای اروپایی پذیرش می‌گیریم»!

روزنامه «توسعه ایرانی» در گزارشی با عنوان ««برای همه کشورهای اروپایی پذیرش می‌گیریم»!» آورد: در سال‌های اخیر مهاجرت تحصیلی یا اعزام دانشجو به خارج از کشور بسیار متداول شده است. نوجوانان و جوانان پس از گذراندن دوره ابتدایی و متوسطه با قبولی در دانشگاه‌ها و کالج‌ها به دنبال ارتقای سطح دانش و کسب تجربه‌های مختلف هستند.   در این میان چگونگی اعزام دانشجو همواره پیچیدگی‌ها و ابهامات خاصی به همراه دارد. قوانین و مقررات موجود در کشورهای مختلف نیز با هم متفاوت است و آشنایی با این قوانین، مستلزم صرف وقت زیادی از سوی دانشجویان است برای همین دانشجویان ساده‌ترین راه را انتخاب می‌کنند و این پرسه را به موسسات اعزام دانشجو می‌سپارند. خبرگزاری مهر آبان‌ماه گذشته لیست تعداد مؤسسات لغو مجوز شده و مؤسسات مجاز را منتشر کرد. در این فهرست ۱۰۷ موسسه و شرکت لغو مجوز شده اعزام دانشجو و ۱۲۹ موسسه مجاز اعزام دانشجو به خارج منتشر شد. از فهرست ۱۲۹ موسسه مجاز اعزام دانشجو، زمان مجوز برخی از موسسات به اتمام رسیده که تمدید مجوز آنها در دست بررسی است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha