به گزارش روز شنبه آموزش و پرورش، شهرام عظیمی در مورد جزییات انتخاب دانش آموزان برای حضور در جشنواره فرهنگی و هنری اظهار کرد: هنرهای دستی تجسمی جشنواره فرهنگی و هنری شامل ۴۰ رشته است که دانش آموزان هنرمند پس از گذارندن مراحل مدرسه، منطقه، شهر و استان، در نهایت به مرحله کشوری راه پیدا می کنند.
وی افزود: داوران آثار دانش آموزان را بررسی می کنند و از دانش آموزان برگزیده کشوری برای حضور در جشنواره فرهنگی و هنری دعوت میشود.
به گفته دبیر جشنواره، پس از حضور دانش آموزان هنرمند در جشنواره فرهنگی و هنری در یک کارگاه دو روزه دانش آموزان هنرمند در رشته های مختلف مورد راستی آزمایی قرار می گیرند و در نهایت پس از داوری آثار هر رشته نفرات اول، دوم سوم و برگزیدگان انتخاب و در اختتامیه جشنواره از آنها تقدیر می شود.
عظیمی در مورد تاثیر برگزاری جشنواره فرهنگی و هنری بر اجرا و عملیاتی شدن سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش گفت: به طور کلی مسابقات فرهنگی و هنری بر اساس ساحت های تربیتی سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش است و حضور دانش آموزان در رقابت های کشوری بسیار برای آنها مهم است و باعث ایجاد روحیه اعتماد به نفس در آنها می شود و همچنین زمینه ای فراهم می شود تا مهارت های خود را به صورت جدی تر در آینده دنبال کنند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به حضور اساتید دانشگاه در جشنواره فرهنگی و هنری، دانش آموزان به این مسیر هدایت می شوند که لزوما حضور در دانشگاه تنها راه موفقیت نیست، بلکه دانش آموزان می توانند در رشته های مهارتی خود با استفاده از تجربیات ارزشمند اساتید برجسته پیشرفت کنند و آینده خود را بسازند تا بتوانند بر مبنای هنری که دارند زندگی موفقی را تشکیل دهند.
عظیمی در مورد نقش جشنواره فرهنگی و هنری در احیای هنر های دستی و سنتی فراموش شده کشور گفت: سعی کردیم در مسابقات و جشنواره فرهنگی و هنری، هنرهای سنتی را که کمتر به آنها پرداخته می شود و یا تالیفاتی در مورد آنها وجود دارد را حفظ کنیم و همین امر باعث می شود تا از این هنرها حفاظت شود. همچنین این هنرها ارزش مادی و معنوی خاص خود را دارند و چه بسا تولید این آثار هنری منبع درآمد خوبی برای دانش آموزان هنرمند در آینده باشد.
دبیر بخش هنرهای دستی و تجسمی سی و هفتمین دوره جشنواره فرهنگی و هنری دانش آموزان سراسر کشور ادامه داد: جوانان مستعدی در کشور هستند که برای احیای هنر های دستی و تجسمی سنتی آموزش دیده اند و می توانیم امیدوار باشیم که این هنرها همچنان حفظ می شود.
عظیمی در مورد لزوم ادامه کار جشنواره فرهنگی و هنری در آموزش و پرورش گفت: هر زمان بخواهیم تحول و یا رخدادی را در سطح جامعه پی ریزی کنیم و به آن بها و شاخ و برگ بدهیم، باید این تحول و رخداد را از آموزش و پرورش آغاز کنیم و این تحول فرهنگی و هنری در سطح جامعه در این جشنواره اتفاق می افتد.
وی یادآورشد: توجه ویژه به این هنرها باعث می شود این هنرها رو به افول نرود و در یکی از بهترین دستگاه فرهنگی کشور یعنی آموزش و پرورش و توسط بهترین افراد جامعه یعنی دانش آموزان که سرمایه های انسانی کشور هستند حفاظت شوند.
عظیمی خاطرنشان کرد: علاوه براین دانش آموزان شرکت کننده در جشنواره فرهنگی و هنری می توانند بهترین سفیران معرفی و تبلیغات هنرهای بومی و سنتی کشور باشند و همین امر باعث ایجاد جذابیت و انگیزه در سایر دانش آموزان می شود.
براساس گفتههای مدیرکل آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران، در مرحله اول بیش از یک هزار نفر از دانش آموزان پسر از ۲۲ تا ۲۵ مردادماه به رقابت با یکدیگر پرداختند و در مرحله دوم یک هزار و هفتاد دانش آموز دختر از ۲۸ تا ۳۱ مرداد ماه در این رقابت ها حضور پیدا میکنند.
نظر شما