به گزارش روز شنبه پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، محمد آسایی اردکانی در نشست بررسی نحوه ادغام خدمات طب سنتی و ایرانی در نظام شبکه بهداشت و درمان گفت: شبکه بهداشت اردکان در سال ۱۳۶۴ بهعنوان نخستین شبکه نمونه از مجلس شورای اسلامی اعتبار لازم را دریافت کرد و در حال حاضر نیز پیشنهاد وزارت بهداشت این است که این شهرستان بهعنوان محل اجرای آزمایشی (پایلوت) طب سنتی در نظام شبکه بهداشت معرفی شود.
وی افزود: کارگروه مشترکی از شبکه بهداشت و درمان، دانشکده طب سنتی و نماینده معاونتهای بهداشت، درمان و غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی تشکیل میشود و این کارگروه برنامه زمانبندی ادغام طب سنتی در نظام شبکه را در این منطقه تنظیم میکند.
آسایی اردکانی گفت: تأکید این ادغام بر تغییر روش زندگی مردم خواهد بود چرا که بسیاری از مشکلات بهداشتی و درمانی هر انسانی با تغییر روش و سبک زندگی رفع میشود.
وی ادامه داد: در این طرح، بازنگری آموزش بهورزان توسط گروهی از مربیان مرکز آموزش بهورزی شهرستان اردکان با همکاری اساتید دانشکده طب سنتی و تهیه مستندات و مشاهدات اثربخشی طب سنتی در بهبود سلامت مردم با همکاری معاونت پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی انجام می شود.
مشاور وزیر بهداشت گفت: تهیه الگوی ارائه خدمات طب سنتی در سطوح مختلف و الگوسازی پیوند طب سنتی با طب نوین، دسترسی به داروهای گیاهی اصلی منطقه، بررسی چگونگی کیفیت ارائه خدمات طب سنتی به مراجعان و مشارکت مردم در این طرح و مشخص شدن تکلیف بیمه و طب سنتی از دیگر گامهایی است که باید در این زمینه برداشته شود.
وی در پایان با تاکید بر همکاری شبکه بهداشت و درمان اردکان با دولت چین برای تبادل تجربه در زمینهٔ طب سنتی و مدیریت شبکه بهداشتی گفت: این ارتباط بینالمللی موجب خواهد شد تا دانشکده طب سنتی اردکان به عنوان مرکز همکار با سازمان جهانی بهداشت در زمینه طب سنتی انتخاب شود.
نظر شما