۲۶ مرداد ۱۳۹۸، ۱۳:۵۷
کد خبر: 83440150
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سند سازگاری با کم آبی خراسان جنوبی تصویب شد

بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: سند سازگاری با کم آبی خراسان جنوبی به عنوان طرح پایلوت کشوری نخستین بار امروز (شنبه) در نشست شورای عالی آب با حضور معاون اول رئیس جمهوری تصویب شد.

محمد صادق معتمدیان روز شنبه در حاشیه بازدید از مجتمع آموزش و تحقیقات کشاورزی خوسف در جمع خبرنگاران افزود: باید براساس این سند تمامی محصولات و میزان آب مصرفی استان در بخش های مختلف با عدد و رقم ارایه شود.

وزیر نیرو پنجشنبه گذشته در سفر به خراسان جنوبی نیز اعلام کرده بود که سند سازگاری با کم آبی خراسان جنوبی تصویب می شود. اساس این طرح استفاده بهینه و مدیریت مصرف آب است با این شرط سرمایه گذاری برای تامین‌های جدید موجه خواهد بود در غیر اینصورت پرداختن به تامین‌های آب جدید بدون توجه به چگونگی مصرف به نوعی ریختن آب در مشک سوراخ دار است که زمان را از دست می دهیم و منابع را صرف می‌کنیم اما در نقطه‌ای پیچیده تر از نقطه اول قرار خواهیم گرفت.

رضا اردکانیان با بیان اینکه همه دستگاه‌ها موظف به اجرای این طرح هستند یادآور شد: با اجرای این طرح اگر به دنبال انتقال آب به این استان هستیم باید چاره اندیشی شود که این آب درست و به جا مصرف شود.

وی بیان کرد: طرح مطالعات سازگاری با کم آبی خراسان جنوبی نیازمند همکاری بین سازمانی است تا بتوانیم سالانه ۱۳۰ میلیون مترمکعب از بیلان منفی آب سفره‌های زیرزمینی این استان را کاهش دهیم.

وزیر نیرو افزود: با اجرای طرح مطالعات سازگاری با کم آبی خراسان جنوبی آب در تمامی بخش‌ها باید به گونه‌ای مصرف شود تا با انتقال آب از دریای عمان به این استان بیشترین مدیریت را در مصرف آب داشته باشیم.

استاندار خراسان جنوبی هم امروز اظهار داشت: در قالب این طرح تا سال ۱۴۲۵ میزان آب مورد نیاز استان مورد بررسی قرار می‌گیرد و بر اساس آن کسری مخازن آب جبران خواهد شد.

وی وضعیت خاص کشاورزی استان را یادآور شد و ادامه داد: پنبه یکی از محصولات آب‌بر محسوب می شود که کشت آن در استان کم آب ما توصیه نمی شود.

معتمدیان گفت: ۹۱ درصد آب استان در بخش کشاورزی مصرف می شود اما اشتغال ایجاد شده در این بخش ۳۵ درصد بوده این درحالی است که بخش صنعت استان با مصرف دو تا سه درصد آب، ۲۸ درصد اشتغال را به خود اختصاص داده است.

وی عنوان کرد: علیرغم اینکه بخش گسترده ای از فعالیت های روستاییان در بخش کشاوزری است اما  شاهد خروج روستاییان و مهاجرت آنان به شهر هستیم که یکی از آسیب های جدی است و باید جراحی شود.

استاندار خراسان جنوبی با اشاره به محدودیت های آبی استان گفت: باید برنامه ریزی درستی داشته باشیم تا تغییر الگوی کشت و سیستم های نوین آبیاری در اولویت قرار بگیرد.

وی بر بومی سازی آموزش و تحقیقات در استان تاکید کرد و افزود: یکی از درخواست مردم آموزشی در بخش کشاورزی است و اولویت ها باید بر اساس زرشک، زعفران، عناب، گل محمدی باشد.

۷۵۵۷ * ۶۰۵۴