گریگوری لوکیانف امروز شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا در مسکو با بیان اینکه انگلیس امیدوار بود با توقیف نفتکش حامل نفت ایران بخشی از مشکلات خود در خروج از اتحادیه اروپا را حل کند، اظهار کرد: اما حوادث بعدی و توقیف نفتکش انگلیسی استنا ایمپرو توسط سپاه پاسداران به علت تخلف در اصول کشتیرانی در تنگه هرمز نشان داد که لندن محاسبه نادرستی نداشته است.
وی ادامه داد: اگر تنش های شدید میان ایران و انگلیس نبود بعید بنظر می رسید که کشتی انگلیسی توقیف می شد و مساله از مجاری دیپلماتیک و با توقیف کوتاه مدت نفتکش حل و فصل می شد اما اقدام دولت انگلیس در جبل الطارق ایران را مجبور به برداشتن چنین گامی کرد.
حضور نیروهای بیگانه امنیت خلیج فارس را به خطر می اندازد
کارشناس روس معتقد است که حضور نیروهای بیگانه ازجمله آمریکا و انگلیس در خلیج فارس و تنگه هرمز امنیت این آبراهه بین المللی را به خطر می اندازد.
وی افزود: مطابق اصول بین المللی کشتیرانی، امنیت هر محدوده آبی را کشورهای واقع در آن محدوده باید تامین کنند و کشورهای ساحلی خلیج فارس بویژه ایران از توانایی کافی برای تامین امنیت کشتیرانی برخوردارند.
رئیس مرکز علوم سیاسی دانشگاه عالی اقتصاد روسیه یادآوری کرد: تمام مسائل در این منطقه از فشارهای غیرقانونی امریکا بر ایران برای جلوگیری از فروش نفت این کشور آغاز شده است که از منظر قوانین بین المللی اقدامی مجرمانه محسوب می شود.
لوکیانف بر این باور است که هیچ کشوری حق ندارد کشور دیگر را از فروش کالای تولیدی خود منع کند و آمریکا که مدعی دفاع از اصول اقتصاد آزاد و لیبرال است با اقدامات علیه ایران، خود به ناقض بزرگ این اصول تبدیل می شود.
نیروهای خارجی منطقه خلیج فارس را ترک کنند
کارشناس روس معتقد است راه حل برای وضعیت کنونی خلیج فارس خروج نیروهای بیگانه از این آبراهه بین المللی است و در آن صورت وضعیت بتدریج به حالت عادی بازخواهد گشت.
لوکیانف گفت: سیاست های آمریکا در شرایط کنونی بر تنش آفرینی در منطقه استوار شده است و اهداف مختلف ازجمله منزوی کردن ایران، فروش تسلیحات بیشتر به کشورهای منطقه و جلوگیری از صادرات نفت ایران به عنوان اهداف راهبردی این اقدامات واشنگتن دنبال می شود.
وی خاطرنشان کرد که روسیه طرح امنیت خلیج فارس را پیشنهاد کرده است که پایه و اساس آن را همکاری کشورهای منطقه برای تامین امنیت کشتیرانی و ثبات آبراهه بین المللی و مشارکت قدرت های بزرگ با این کشورها تشکیل می دهد.
کارشناس روس گفت: این طرح در صورت تحقق می تواند وضعیت خوبی را برای منطقه خلیج فارس بوجود آورد و به همین دلیل باید برای پذیرفتن و اجرای آن تلاش کرد.
نفتکش گریس ۱ حامل ۲.۱ میلیون بشکه نفت ایران چهارم ژوئن (یک ماه پیش) توسط پلیس جبل الطارق و نیروهای ویژه انگلیس توقیف شد و بحرانی دیپلماتیک میان تهران و لندن بوجود آورد. این کشتی دیروز جمعه آزاد شد و اکنون در حال عبور از مدیترانه است.
نظر شما