غذای نذری همیشه عطر و بویش متفاوت است انگار بیشتر به دل میچسبد چون چاشنی آن فقط ادویههای معطر نیست بلکه عطر ناب محبت و دلدادگی هم به آن طعم میدهد.
محبتی فراتر از آنچه انسانها در ارتباطات خانوادگی دارند؛ این محبت در مجالس شادی و عزای اهل بیت بیشتر بروز و نمود دارد چرا که تصویری از وحدت و همدلی را به نمایش میگذارد.
اطعام در اعیاد و مناسبتهای مذهبی، سنتی است که از گذشتهها همواره بر آن تاکید کردهاند؛ چرا که پهن کردن سفره برکت در این ایام علاوه بر اینکه همبستگی بیشتری را بین مردم ایجاد میکند و موجب میشود که محرومان و نیازمندان نیز از این سفرههای با برکت بینصیب نمانند.
اطعام در ماه رمضان، محرم و سایر مناسبتها همواره مرسوم بوده و حتی وقفهایی نیز به این موضوع از گذشتهها به ثبت رسیده تا برای همیشه این سنت ماندگار بماند.
اما سنت اطعام دادن آنگونه که در اعیادی مانند نیمه شعبان یا ایامی مانند محرم مطرح شده، در عید بزرگ غدیر مظلوم مانده و این در حالی است که روایاتی به خصوص از امام صادق (ع) نقل شده و بر این مهم تاکید دارد.
صبر و صمیمت اکسیر تبلیغ امامت و ولایت
یک کارشناس مسایل مذهبی به خبرنگار ایرنا گفت: غدیر از اعیاد چهارگانه امت اسلام است که بنا به روایات بیشترین اهمیت و عظمت را بین سایر اعیاد دارد.
حجت الاسلام علیرضا حسینی افزود: حتی قرآن نیز به اهمیت این روز اشاره کرده لذا پاسداشت غدیر همواره در روایات تاکید شده است.
وی اظهار داشت: همان گونه که پیامبر اکرم (ص) زمان ابلاغ رسالت مامور شد که در خانه خود نزدیکان را اطعام کرده و موضوع رسالت را بیان کند؛ لذا برای مساله امامت نیز همین توصیهها در روایات دیده شده که برای تشویق و تبلیغ امامت و ولایت مردم را اطعام کنند.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه اطعام موجب تالیف قلوب و ایجاد صمیمت میشود گفت: سلام، صله رحم و اطعام سه مرحلهای است که انسانها را به نهایت صمیمت میرساند.
وی با اشاره به اهمیت مساله امامت ولایت اضافه کرد: از همین روز روایتی از امام صادق (ع) در بحارالانوار وجود دارد که غذا دادن به یک مومن در روز عید غدیر ثواب اطعام یک میلیون پیامبر و صدیق «در راس آنها خود ائمه معصومین (ع)» و یک میلیون شهید «در راس آنها حضرت عباس (ع) و شهدای کربلا» و یک میلیون فرد صالح در حرم خداوند را دارد.
حجت الاسلام حسینی تصریح کرد: اینکه برگزیدگان خدا مهمان یک وعده در خانه ما باشند آرزوی همه است لذا بهترین زمان برای کسب ثواب همین روز غدیر محسوب میشود.
وی با تاکید بر اینکه برای تبیین مساله امامت و ولایت باید از صبر و صمیمت استفاده کرد گفت: حتی پیش بینیهای پیامبر در خطبه غدیر نیز نشان میدهد که مردمانی مساله امامت را غصب کرده و به جای آن پادشاهی را رواج میدهد لذا تبلیغ امامت و ولایت به صبر نیاز دارد و اکسیر آن نیز صمیمیت است.
اطعام، چاشنی باشکوه بودن جشنها
دبیر بنیاد بین المللی غدیر در خراسان جنوبی با اشاره به اهمیت این عید بزرگ گفت: غدیر عید امامت و ولایت است و همه ساله اقدامات باشکوهی را در این روز برای سراسر کشور شاهد هستیم.
محمد حاجی زاده یکی از سنتهای مهم روز غدیر را اطعام دانست و افزود: طبق احادیث و روایات ثواب و برکات بزرگی برای اطعام در این روز نقل شده که میتواند انگیزهای برای مشارکت مردمی باشد.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر اقبال مردمی به احیای سنت اطعام غدیر بیشتر شده است گفت: به خاطر اقدامات فرهنگی سال به سال شاهد افزایش کمکها هستیم و در حال حاضر این سنت بین طایفهها، اعضای خانوادگی و حتی روستاها به اشکال زیبایی در حال زنده شدن است.
دبیر بنیاد بین المللی غدیر در خراسان جنوبی ادامه داد: یکی از اهداف مهم اطعام در غدیر باشکوه بودن جشنهای این روز بوده چرا که اهمیت و ثواب این روز از عاشورا کمتر نیست لذا باید تبدیل به فرهنگ عمومی شود.
وی یکی از اثرات مهم تبلیغ فرهنگ غدیر بین مردم را تشویق و تلنگر برای ریشهیابی غدیر عنوان کرد و گفت : در این خصوص اقدامات ستاد مردمی غدیر در خراسان جنوبی از سال ۹۲ تاکنون با کمک خیران و دستگاههای اجرایی تحول بزرگی ایجاد کرده است.
اطعام چهار هزار نفر در روز غدیر
دبیر ستاد مردمی غدیر در خراسان جنوبی با اشاره به استقبال مردم از طرح اطعام غدیر گفت: سال گذشته حدود پنج هزار نفر با کمکهای مردمی در روز عید غدیر اطعام شدند.
ابوالقاسم آرزومندان افزود: سال گذشته ۸۰۰ نفر در اتوبوسهای مسافر برون مسیر زاهدان - مشهد، ۹۰۰ نفر نیازمند و سایر افراد در کنار سفرههای نذری اطعام شدند.
وی با بیان اینکه امسال نیز جمعآوری کمکهای مردمی برای برپایی سفرههای غدیر انجام میشود اظهار داشت: پیش بینی شده که برای حدود چهار هزار نفر سفره اطعام در هیات ابوالفضلی بیرجند و حسینیه ابن حسام در خیابان مطهری پهن شود.
دبیر ستاد مردمی غدیر در خراسان جنوبی گفت: تمام هزینههای مراسم اطعام به صورت مشارکتی با هیاتهای مذهبی و مردم تامین شده که در پایه گذاری سنت اطعام غدیر اقدام بسیار موثری است.
وی گفت: با وجود اینکه امسال هزینههای مواد خوراکی نسبت به سال گذشته افزایش داشته اما همچنان مشارکت مردم را شاهد هستیم به طوری که همین دیروز فردی یک قوچ را نذر اطعام در روز غدیر کرد.
آرزومندان با اشاره به نقل احدایثی در خصوص ثواب اطعام روز غدیر اضافه کرد: سفارش شده که در خانه برای برپایی این سنت حتی اگر شده به اندازه یک غذا بیشتر طبخ و بین همسایه یا بستگان تقسیم شود.
وی گفت: امسال طرح نیابتی از خانوادهها را در نظر گرفتهایم که هر فرد حداقل هفت هزار تومان هزینه طبخ غذا را به ستاد پرداخت و در برپایی سفرههای عمومی مشارکت کند.
دبیر ستاد مردمی غدیر در خراسان جنوبی عنوان کرد: علاقهمندان به مشارکت در این طرح میتوانند نذورات نقدی خود را به شماره کارت ۹۴۱۷-۰۳۱۹-۸۳۷۰-۵۸۵۹ به نام ستاد مردمی غدیر مخصوص اطعام روز عید نزد بانک تجارت جماران بیرجند واریز کنند و از ثواب این روز بهرهمند شوند.
۹۸۹۳*۳۰۲۸
بیرجند - ایرنا - غدیر نمادی از وفاق و همبستگی است که با احیای سنت اطعام در این روز میتوان مزه رزق علوی را با چاشنی محبت به عاشقان ولایت چشاند.
اخبار مرتبط
-
پیشنهاد استاندار برای تشکیل کمیته هماهنگی برنامههای غدیر
بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی گفت: پیشنهاد ما تشکیل کمیته ای هماهنگکننده میان دفتر…
-
دعوت از مردم برای حضور در راهپیمایی کاروان شادی عید غدیر
بیرجند - ایرنا - دبیر ستاد مردمی غدیر در خراسان جنوبی گفت: امسال راهپیمایی کاروان شادی روز…
نظر شما