۲۸ مرداد ۱۳۹۸، ۸:۰۹
کد خبر: 83442636
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

نشستی که گره از مشکل سمن‌های فارس گشود

۲۸ مرداد ۱۳۹۸، ۸:۰۹
کد خبر: 83442636
نشستی که گره از مشکل سمن‌های فارس گشود

شیراز- ایرنا- نشست آموزشی سازمان‌های مردم نهاد استان فارس شامگاه یکشنبه با حضور مدیران کشوری و استانی برگزار شد، نشستی که هم مدیران و مسئولان انتظاراتی از تشکل‌ها داشتند هم سمن‌ها مطالباتی از مسئولان.

در این نشست ابتدا نماینده سازمان‌های مردم نهاد فارس در هیات نظارت بر تاسیس و فعالیت سمن‌های این استان به بیان مطالبی پیرامون فعالیت سمن‌ها و همچنین طرح خواسته‌هایی پرداخت.

سیامک صاحبی، با اشاره به وجود نگاه‌های موافق و مخالف نسبت به فعالیت سمن‌ها در جامعه گفت: آنچه ما به آن نیاز داریم بسط و نهادینه‌سازی نگاهی است که سمن‌ها را شریک حاکمیت در فعالیت‌ها می‌داند.

وی، نگاه دولت تدبیر و امید به سمن ها را ویژه و مثبت ارزیابی کرد و ادامه داد: با این وجود، ما هنوز هیچ قانون متقنی در خصوص سازمان‌های مردم نهاد نداریم. 

صاحبی، ضمن تاکید بر لزوم تمرکز بخشی به صدور مجوز ایجاد سمن‌ها افزود: زمانی که هیات نظارت با موضوعی مواجه می‌شود و ورود می کند و یا اگر بخواهد مجوزی را ابطال کند این امکان وجود دارد که سمن ها از هر نهاد دیگری مجوز دریافت کنند که اگر بتوانیم صدور مجوزها را تجمیع کنیم در آن صورت نظارت را تسهیل کرده‌ایم و اگر همه را زیر یک چتر داشته باشیم نتایج بهتری در زمینه‌های عملیاتی و برنامه‌ریزی خواهیم داشت.

وی، با اشاره به نگاه مثبت استاندار فارس به استفاده از ظرفیت سمن‌ها گفت: ادارات و سازمان‌های استان می‌توانند با دعوت از تشکل‌های مردم نهاد از نظر مشورتی آنها استفاده کنند.

صاحبی اضافه کرد: سمن‌ها و تشکل‌های مردم نهاد استان همچنین نیازمند یک فضا و مکان برای اینکه به هم دسترسی داشته باشند و خدماتی بتوان برای آنها در نظر گرفت هستند و امیدواریم قول تحقق این مهم را به عنوان یکی از آثار مثبت این نشست داشته باشیم.

نایب رئیس خانه خیرین ایران و مدیر عامل خانه خیرین استان فارس دیگر سخنران این نشست بود.

عبدالعلی شمس، به کارگیری مدیران غیر امور اجتماعی در سه دهه گذشته را ظلمی به امور اجتماعی دانست و افزود: نشانگرهای امور اجتماعی در کشور نیز بیانگر همین مطلب است.

او ادامه داد: نگاه استاندار فارس به امور اجتماعی و انتخاب مدیران امور اجتماعی در استان بارقه‌ای از امید را در استان در این زمینه ایجاد کرده است.

وی، وضعیت دهک‌های پایین جامعه در زمینه نشاط اجتماعی را نامطلوب توصیف کرد و گفت: تشکل‌های مردم نهاد می‌توانند در این زمینه ورود خوبی داشته باشند.

شمس، این پیشنهاد را هم داد که یک لایحه برای ۲ سال به مجلس داده شود تا کسانی که می‌خواهند مالیات پرداخت کنند در امور خیر مانند مدرسه سازی، ساخت مسکن و بیمارستان صرف کنند که این مهم به کاهش فرار مالیات هم خواهد انجامید.

استاندار فارس نیز در این نشست با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی بر مبنای حضور فعال و مشارکت عمومی مردم پایه‌گذاری شده گفت: الگوی زنده و مشخصی در پیش روی ماست و آن جنگ تحمیلی است که مشارکت مردم باعث پیروزی ایران در آن جنگ شد، مشارکتی که با لبیک به ندای بنیانگذار جمهوری اسلامی شکل گرفت.

عنایت الله رحیمی افزود: تحولات اقتصادی و تغییرات سریع اجتماعی منجر به فعل و انفعالات در حوزه اجتماع می‌شود و سرعت و پیچیدگی آنها می‌تواند آثار مثبت و منفی داشته باشد که از آثار مثبت آن می‌توان به رفاه اجتماعی اشاره کرد.

وی ادامه داد: از آثار منفی این تحولات سریع هم آسیب‌های اجتماعی و از هم گسیختگی اجتماعی خواهد بود و ما هم در استان از این آثار مستثنی نیستیم.

او گفت: این تغییر و تحولات در استان در قالب مهاجرت از روستاها به شهرها روی داده و در حال انجام است که در چنین شرایطی کنترل‌های اجتماعی نیز کاهش می‌یابد. 

استاندار فارس اضافه کرد: برای کنترل این آسیب‌ها نیازمند مشارکت هستیم که یکی از این راه‌های جلب مشارکت همین سمن‌ها وتشکل‌های مردم نهاد هستند.

رحیمی، با اشاره به اینکه اداره جوامع بشری بدون حضور هماهنگ و موثر سه رکن مهم آن یعنی دولت، بخش خصوصی و جامعه مدنی امکان‌پذیر نیست گفت: سمن‌ها از جمله شاخصه‌های اصلی جامعه مدنی هستند که مطالبات و مشکلات مردم را به شکل قانونمند به حاکمیت انتقال می‌دهند و می‌توانند با روشنگری و انتقادهای بجا و ارائه راهکارها حاکمیت را در جهت رسالت خود یاری و کمک کنند.

استاندار فارس افزود: این سازمان‌ها از ویژگی‌هایی برخوردارند که آنها را با سازمان‌ها و نهادهای دولتی متمایز می‌کند که از جمله این ویژگی‌ها می‌توان به حضور داوطلبانه اعضای آن، عام‌المنفعه، خیرخواهانه و غیر سیاسی بودن سمن‌ها و استقلال آنها اشاره کرد.

وی، با اشاره به وجود افزون‌بر یک هزار سمن در فارس افزود: حدود ۸۰ درصد این سمن‌ها از سال ۹۲ تاکنون در استان شکل گرفته‌اند.

رحیمی اضافه کرد: سمن‌هایی که در استان تا سال ۹۲ از مجموعه وزارت کشور مجوز گرفته‌ بودند حدود ۵۰ مورد بود که امروز به ۹۱ مورد افزایش یافته است که این مهم بیانگر توجه دولت به فعالیت تشکل‌های مردم نهاد است.

استاندار فارس، در خصوص تقاضای نماینده سازمان‌های مردم نهاد استان مبنی بر اختصاص فضا و مکان به سمن‌های فارس از معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری و همچنین مدیر کل امور اجتماعی استانداری فارس خواست که در کوتاه‌ترین زمان ممکن فضای مورد نیاز را در اختیار آنها قرار دهند.

استاندار فارس خطاب به سمن‌ها این را هم گفت که البته شما هرچه مستقل‌تر باشید و هرچه کمتر زیر چتر حمایت حاکمیت قرار گیرید بهتر می توانید عمل کنید.

معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی وزارت کشور هم گفت: امروز برای همه نظام‌ها بحث مشارکت اجتماعی امری بسیار مهم است و سنگ بنای توسعه پایدار در نظام‌ها را همین مشارکت اجتماعی می‌دانند.

کمال اکبری افزود: بهترین نوع مشارکت اجتماعی سازمان‌های مردم نهاد است که به شکل داوطلبانه حضور می‌یابند و کار عام‌المنفعه و اثرگذار انجام می‌دهند.

وی ادامه داد: در کشور نیز به این امر اهتمام شده و مسئولان ارشد نظام از این مقوله حمایت می‌کنند و گام‌های موثری در این حوزه برداشته شده است.

او اظهار داشت: علاوه بر بحث‌ حمایت‌های مردم از این امر، در دولت تدبیر و امید یکی از وظایف وزارت کشور بحث توسعه کمی و کیفی سازمان‌های مردم نهاد و استفاده از ظرفیت آنها در عرصه‌ مهم اجتماعی است.

اکبری اضافه کرد: برای اینکه بتوانیم قانون منسجم و کاملی در این حوزه داشته‌ایم نیاز بوده که یک قانون در حوزه سازمان‌های مردم نهاد باشد که گام‌های اولیه در این زمینه برداشته شد و نمایندگان سازمان‌های مردم نهاد در تدوین این لایحه مشارکت داشته‌اند.

معاون مشارکت‌های اجتماعی سازمان امور اجتماعی وزارت کشور با اشاره به اینکه دولت مصمم به استفاده از ظرفیت تشکل‌های مردم نهاد است افزود: هم اینک آیین‌نامه اجرایی این امر و دستورالعمل اجرایی آن که جدیدا ابلاغ شده حاوی نکات بسیار مهمی است و برخی دغدغه‌های سازمان‌های مردم نهاد را پوشش می‌دهد.

نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز هم گفت: در بیانیه گام دوم انقلاب که توسط رهبری صادر شد معظم‌له نکته‌ای دارند مبنی بر اینکه ما ۴۰ سال را پشت سر گذاشتیم و ۴۰ سال خودسازی، جامعه پردازی و تمدن سازی را پیش رو داریم.

آیت‌الله لطف‌الله دژکام افزود: قطعا خودسازی یک مفهوم فردی است و هر کس باید با خود و درون خود کار کند اما جامعه پردازی و تمدن‌سازی مفاهیمی است که باید به شکل اجتماعی به آنها پرداخته شود.

وی ادامه داد: در جامعه دینی ۲ شیوه ارتباط باید بین افراد به وجود آید تا جامعه دینی بتواند به سوی اهداف خود حرکت کند که یکی ارتباط مردم با حاکمیت است. 

امام جمعه شیراز افزود: پروژه سیاه نمایی که دشمن دنبال می کند برای این است که ارتباط بین مردم و حاکمیت به مرور کمرنگ شود.

آیت‌الله دژکام تصریح کرد: برای حرکت یک ملت ارتباط با حاکمیت کافی نیست و مردم خودشان نیز باید با یکدیگر ارتباط قوی داشته باشند.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس هم گفت: در استان فارس حدود یک هزار سمن فعالیت دارند که ظرفیت بسیار بالایی به عنوان بازوی دستگاه‌های حاکمیتی است و سیاست دولت و استاندار فارس نیز بر همین مبنا است که نسبت به برون سپاری خدمات به این بخش‌ها انجام گیرد.

سید احمد احمدی‌زاده افزود: اتفاق خوب دیگر نیز اینکه حدود یک هفته قبل دستورالعمل اجرای آیین نامه اجرایی سمن‌ها توسط وزارت کشور به استان‌ها ابلاغ شد که مزایای بسیاری دارد و علاوه بر سمن‌های استانی و شهرستانی، سمن‌های محلی، ملی و بین‌المللی هم در استان شکل خواهد گرفت و در بحث صدور مجوزها هم دقت بیشتری خواهد شد.

وی ادامه داد: در حوزه آسیب‌های اجتماعی هم شرایط ما شرایط مناسبی نیست و در ارتباط با پنج اولویت مد نظر رهبری در حوزه طلاق، اعتیاد، حاشیه‌نشینی، مفاسد اخلاقی و مناطق حاد و بحرانی هم در دولت و هم وزارت کشور کارگروه‌های تخصصی تشکیل و این موضوعات را دنبال می‌کنند.

او اظهار داشت: در استان فارس هم بحث خودکشی و خشونت خانگی از جمبه کودک آزاری و همسر آزاری به عنوان اولویت ماست که امیدواریم بتوانیم با کمک سمن‌ها گام‌های موثری برداریم.

وی گفت: آنچه که در حوزه آسیب‌های اجتماعی برای ما مهم است بحث نشاط اجتماعی است و از سمن‌هایی که در این حوزه تخصص داشته باشند در صورت داشتن برنامه حمایت خواهیم کرد.

در این نشست از تشکل‌ها و سازمان‌های مردم نهاد نمونه استان تقدیر شد.

۶۱۲۲ / 2027

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha