حمیدرضا سلیمانی روز سه شنبه در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این طرح با مشارکت کشاورزان منطقه و دفتر توسعه فعالیت های زنان روستایی و معاونت امور زنان ریاست جمهوری در یک هکتار از اراضی زیر کشت برنج روستای خوشکاروندان آستانه اشرفیه اجرا شده است.
وی بهبود تغذیه ، تولید محصول سالم ، استفاده بهینه از آب ، کودها و سموم مصرفی در حد مجاز و در زمان مناسب و نیز کاهش آلاینده ها و سموم باقیمانده در محصولات کشاورزی را از اهداف این طرح عنوان کرد.
مدیر جهاد کشاورزی آستانه اشرفیه ایجاد اطمینان در مصرف کنندگان از سلامت تولیدات کشاورزی را از دیگر اهداف این طرح ملی دانست و یادآور شد: این طرح با محوریت چهار محصول برنج ، بادام زمین ، کیوی و صیفی جات در گیلان مورد توجه قرار دارد که تولید دو محصول برنج و بادام زمینی به صورت انحصاری در این شهرستان انجام شده است.
به گفته سلیمانی امسال اجرای این طرح در یک هکتار از زمین های زیر کشت بادام زمینی روستای لاکوژده بخش بندرکیاشهر این شهرستان نیز به انجام رسیده که محصول آن به زودی برداشت می شود.
وی به وجود ۲۳ هزار و ۵۷۰ هکتار از اراضی زیر کشت برنج و همچنین دو هزار و ۵۰۷ هکتار از زمین های زیر کشت بادام زمینی در این شهرستان اشاره و اضافه کرد: پیش بینی می شود میزان محصولات کشاورزی حاصل از اجرای این طرح ملی در مقایسه با محصولاتی که بصورت عادی توسط کشاورزان به عمل می آید، افزایش داشته باشد.
سلیمانی همچنین با اشاره به اولین برداشت برنج نمونه در این شهرستان گفت: تولید این محصول امسال در نیم هکتار از اراضی روستای پایین رودپشت بخش بندرکیاشهر ( بصورت نمونه ) و در راستای توسعه تولید سالم و امنیت زیست محیطی صورت گرفته است.
وی برنج نمونه این شهرستان را از رقم هاشمی عنوان کرد و افزود: این محصول با ساقه های کوتاه ، خوشه دهی بیشتری داشته و در مقابل خشکسالی و کمبود آب زراعی مقاوم است ضمن آنکه طعم و پخت مناسبی نیز دارد و بطور میانگین در هر هکتار از زمین های زیر کشت برنج نمونه بیش از هفت تن محصول به دست می آید که این میزان در خصوص برنج هاشمی ۳.۵ تا چهار تن در هر هکتار است.
شهرستان آستانه اشرفیه با دو بخش مرکزی و بندرکیاشهر در ۳۵ کیلومتری شرق مرکز استان گیلان قرار دارد.
۷۲۸۷/۲۰۰۷
نظر شما