در یک هفته اخیر برخی مسئولان رژیم صهیونیستی از جمله "بنیامین نتانیاهو" نخست وزیر این رژیم، غزه را به گسترش عملیات نظامی تهدید کردند.
در مقابل نیروهای مقاومت ضمن تو خالی بودن این تهدیدها، از آمادگی کامل برای پاسخ به هرگونه تجاوز احتمالی رژیم صهیونیستی به غزه خبر دادند.
همچنین "جنبش مقاومت اسلامی فلسطین" (حماس) به اسرائیل در خصوص هرگونه اقدام تجاوزکارانه علیه قدس هشدار داده و اعلام کرد که قدس خط قرمز است و هرگونه تجاوز به آن سراسر منطقه را به سمت انفجار تمام عیار سوق خواهد داد.
"جمیل مزهر" از اعضای ارشد "جبهه مردمی برای آزادی فلسطین" نیز در این ارتباط گفت: تهدیدات رژیم صهیونیستی مبنی بر گسترش عملیات نظامی علیه غزه مانند حبابی تو خالی و پوچ است و نمی تواند موجب ترس ملت فلسطین شود.
وی در گفت وگو با خبرنگار ایرنا تصریح کرد: این تهدیدات در چارچوب تب انتخاباتی رژیم صهیونیستی جا دارد که هدف از آن بدست آوردن آراء افراط گرایان صهیونیستی به قیمت خون فلسطینی ها است.
دیوارکشی های تبلیغاتی اما پر هزینه اسرائیل
در این میان ارتش رژیم صهیونیستی چند روز پیش اعلام کرد که کار احداث دیوار امنیتی جدید در عمق سرزمینهای اشغالی و در نزدیکی شهرک های مرزی غزه از چند ماه قبل آغاز شده است.
رسانه های صهیونیست هدف از احداث این دیوار جدید را تامین امنیت برای شهرک های نزدیک به نقطه مرزی در برابر موشک های مقاومت و نیز جلوگیری از عبور اهالی غزه به سمت این شهرک های صهیونیست نشین عنوان کردند.
دیوار جدید به عمق شش متر روی زمین و شش متر زیر زمین احداث می شود و هزینه آن بالغ بر میلیون ها دلار است.
پهپادها جدیدترین ابزار ایجاد توازن بازدارندگی
با این توضیحات سوالی که اکنون مطرح است اینکه مقاومت چقدر می تواند از سد این موانع اسرائیلی عبور و جایگزین هایی پیدا کند.
نکته قابل توجه اینکه کلید خوردن ساخت دیوار جدید امنیتی در شمال غزه از چند ماه پیش، در حالی است که مقاومت فلسطین ماه می(اردیبهشت - خرداد) گذشته در یک عملیات موفقیت آمیز توانست با استفاده از موشک "کورنت" یک خودروی نظامی صهیونیستها را هدف قرار دهد.
به عبارت بهتر خبر احداث دیوار جدید امنیتی اسرائیل با موفقیت "گردان های القسام" در نفوذ به آن سوی مرز غزه با استفاده از دو پهپاد و بازگشت موفقیت آمیز آن همزمان شد.
در همین ارتباط نیروهای مقاومت فلسطین و نیز برخی از کارشناسان در گفت و گو با شبکه "الجزیره" اعلام کردند، پهپادها یکی از جدیدترین ابزارهای مقاومت در غزه هستند که به طور مداوم در حال پیشرفت می باشند تا بتوانند بر اقدامات امنیتی اسرائیل از جمله احداث دیوارهای امنیتی غلبه کنند و توازن بازدارندگی را در هرگونه رویارویی نظامی در آینده برقرار کنند.
در این میان "ابومصعب" از فرماندهان میدانی گردان های القسام در گفت و گو با الجزیره گفت: مقاومت عملا توان هجومی پهپادها را در ماه می گذشته آزمایش کرد و توانست به طور مستقیم خودروی نظامی اسرائیلی را در نقطه مرزی هدف قرار داده و با موفقیت به مبدا بازگردد.
به گفته وی، هر چند احداث دیوار در اطراف غزه تا حدودی کار مقاومت را با مانع روبه رو می کند، اما مقاومت روند توسعه توانمندی نظامی را متوقف نمی کند و هدف آن عبور از موانع اسرائیلی و پاسخ به هرگونه اقدام تجاوزکارانه آن است و در این راه یکی از مهم ترین اقدامات مقاومت توسعه سامانه پهپادی است.
سخنان ابومصعب در حالی است که گردان های القسام در سال 2014 با صدور بیانیه ای برای اولین بار از موفقیت مهندسان خود در ساخت پهپاد "ابابیل 1" در سه نمونه "A1A " با قابلیت گشت زنی و جمع آوری اطلاعات، " A1B” با قابلیت هجومی و "A1C "با قابلیت هجومی انتحاری خبر داد.
ابومصعب از ارائه توضیحات بیشتر در این خصوص خودداری و به ذکر این نکته اکتفا کرد که توسعه در این زمینه نخست به دست "محمد الزواری" مهندس تونسی کلید خورد؛ شخصی که در سال 2015 در تونس ترور شد و "موساد" به دست داشتن در ترور او متهم است.
دیوارهایی که با زیرکی مقاومت فرومی ریزند
این فرمانده میدانی القسام تاکید کرد، اسرائیل با احداث این دیوارها در اطراف غزه نمی تواند از خود حمایت کند و همانطور که در به زانو درآوردن غزه از طریق محاصره 13 ساله آن ناکام مانده است، سامانه گنبد آهنین نیز در مقابله با موشک های مقاومت شکست خورده است و میلیون ها دلار را برای احداث دیوارهایی هزینه می کند که در برابر هوش و زیرکی مقاومت فرو می ریزند.
"واصف عریقات" کارشناس نظامی نیز در گفت و گو با الجزیره تاکید کرد: ساخت دیوارهای توسط صهیونیستها در اطراف غزه امنیت صددرصدی را برای آنها تضمین نمی کند، زیرا در شرایطی که میلیون ها دلار هزینه ساخت این دیوارها می شود، مقاومت غزه ثابت کرده با وجود محاصره و تحریم و کمبود امکانات روند توسعه توانمندی های خود برای پشت سرگذاشتن موانع اشغالگران را متوقف نمی کند.
به گفته وی اسرائیل با احداث این دیوارها در صدد است ساکنان شهرک های اطراف غزه را به دروغ متقاعد کند که این دیوارها امنیت آنان را تامین می کند، اما این توهم در نخستین رویارویی نظامی از بین خواهد رفت و شهرک نشینان صهیونیست چاره ای جز خروج از شهرک ها و پناه بردن به پناهگاهها نخواهند یافت.
عریقات پهپادها را یکی از مهم ترین نمونه های رویارویی در آینده با اشغالگران دانست؛ درست شبیه تونل هایی که در جنگ گذشته با اسرائیل مورد استفاده قرار گرفت.
همچنین "مومن مقداد" کارشناس مسائل منطقه به الجزیره گفت: اسرائیل بعد از پایان جنگ 2014 عملیات احداث دیوارهای زیر زمینی را با هدف مقابله با تونل های مقاومت آغاز کرد.
به عقیده او دیوارهای صهیونیستها فقط تبلیغاتی برای شهرک نشینان اطراف غزه است با این مضمون که ارتش اشغالگر به میزان زیاد و به طور مداوم در حال مقابله با خطراتی است که از غزه این شهرک ها را تهدید می کند.
وی گفت: مقاومت که در توسعه پهپادها و استفاده از آن علیه تانک های اسرائیلی موفق عمل کرد و علاوه بر این با وجود رصد شبانه روزی قایق های جنگی اسرائیل توانست از راه آبی و دریا به شهرک های صهیونیست نشین راه یابد، می تواند به جایگزین های متناسب با تغییرات میدانی نیز دست پیدا کند.
نظر شما