معصومه ابتکار روز دوشنبه در آیین تقدیر از کارشناسان اورژانس اجتماعی در کانون فکری و پرورشی کودکان و نوجوانان افزود: رئیس قوه قضائیه قول داده بود که این لایحه در حداقل زمان بررسی شود اما اکنون مهلت تمام شده است و با استفاده از این تریبون از او می خواهم که لطفا این لایحه را تائید کند. همچنین از وی میخواهیم این لایحه را زودتر ارائه دهد تا به دولت برود و بقیه مراحل خود را طی کند تا قانون قوی در شان خانواده ایرانی داشته باشیم.
وی اضافه کرد: این لایحه از طرف دولت برای اظهارنظر حقوقی به قوه قضائیه ارجاع داده شده بود و با مذاکراتی که با آنها داشتیم، نظرات و تغییرات لازم در این لایحه داده شده است.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده اظهار داشت: نگاه متعالی اسلامی، اخلاقی و قرآنی به امور می تواند کمک کند که با مشکلات مواجه باشیم؛ سالمندی یکی از این مسائل مهم اجتماعی است. اگر پیوندهای خانوادگی تحکیم شود می توان مانع از این شد که افراد دوره سالمندی خود را با جدایی طی کنند. آمادگی داریم در قالب طرح ملی گفت و گوی خانواده به این مساله بپردازیم.
ابتکار در بخش دیگری از سخنان خود به لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان اشاره کرد و گفت: این لایحه بیش از ۱۰ سال در مجلس شورای اسلامی متوقف شد و در دولت دوازدهم تقاضای اولویت آن را ارائه دادیم بنابراین این لایحه در مجلس تصویب شد اما شورای نگهبان، ایراداتی به آن گرفت و در کمیسیون اجتماعی مجلس این ایرادات اصلاح شد اما دوباره ایرادات از سوی شورای نگهبان به آن وارد شد.
وی افزود: از تمام افراد دخیل در قانون گذاری می خواهیم که هر چه سریع تر لایحه حمایت از کودکان را تصویب کنند چون نیاز جامعه امروز است. این لایحه، عامل بازدارندگی جدی در برابر هرگونه آزار و خشونت کودکان را دارد و از قوانینی است که به صراحت به جایگاه اورژانس اجتماعی اشاره دارد.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده ادامه داد: مشکلات اجتماعی که ریشه در مسائل سیاسی، اقتصادی و فرهنگی کشور دارد امروز در مرفه ترین کشورها با شاخص های اقتصادی خوب نیز مشاهده می شود و برخی از این کشورها وزیر تنهایی و یک مورد نیز وزیر خودکشی دارند. بنابراین در این شرایط بیش از هر زمان دیگر به قطب نمایی داریم که ما را به مسیر درست رهنمون شود و غدیر می تواند این قطب نما باشد.
ابتکار در ادامه به تحولات جامعه زنان پس از انقلاب اسلامی پرداخت و گفت: گزارش هایی به مناسبت چهلمین سالگرد انقلاب نشان می دهد که زنان از نظر آماری در عرصه های آموزش، بهداشت و مشارکت های سیاسی، تحولات خوبی داشته اند البته عقب ماندگی و مشکلات هم داریم که باید برآن غلبه کنیم.
وی افزود: کشور امروز درگیر جنگ اقتصادی و روانی است و تکانه های آن به مسائل اجتماعی بازمی گردد مگرآنکه برای آن ساز و کارهای قوی اجتماعی و فرهنگی داشته باشیم.
ابتکار اضافه کرد: یکی از رویکردهای دولت دوازدهم، حمایت از برنامه های مداخله ای اورژانس اجتماعی است و در جریان بسیاری از مشکلات این حوزه هستیم و برای این مشکلات پیگیری ها و مکاتبات لازم انجام شده که امیدواریم به نتیجه برسد چون طبق ارزیابی های ما موثرترین ساز و کار مداخله در آسیب های اجتماعی به دلیل دسترسی عمومی، سرعت کافی و نیروهای متخصص و دلسوز، اورژانس اجتماعی است.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در ادامه به طرح تاب آوری اجتماعی اشاره کرد و گفت: این طرح ۲ و نیم سال است که در کشو در حال اجراست و تقریبا همه استان ها، نقشه راه تاب آوری را تدوین کرده اند که حاوی ارتقای گفت و گوی خانواده ها با استفاده از مهارت های ارتباطی و بین نسلی می باشد. آمادگی داریم با همکاری سازمان بهزیستی کشور، دوره های مهارت های خانواده را برگزار کنیم.
ابتکار با تاکید بر لزوم شناساندن اورژانس اجتماعی به مردم گفت: تبلیغ شماره تماس اورژانس اجتماعی با شماره ۱۲۳ نقش بازدارندگی در پیشگیری از آسیب های اجتماعی دارد.
نظر شما