۳۱ مرداد ۱۳۹۸، ۷:۳۵
کد خبر: 83444991
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

موسیقی مقامی خراسان را فرزندان پیشکسوتان این رشته زنده نگه داشته اند

مشهد- ایرنا- رئیس گروه هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: موسیقی مقامی خراسان را فرزندان پیشکسوتان این نوع موسیقی زنده نگه داشته اند و آموزش این نوع موسیقی به صورت نسلی بین نام آوران آن منتقل می شود.

جواد روشندل روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: تعداد پیشکسوتان موسیقی مقامی در خراسان رضوی به بیش از ۸۰ نفر می رسد که هر کدام صاحب سبک و آوازی هستند.

وی ادامه داد: یکی از طلایه داران موسیقی مقامی خراسان را می توان مرحوم "قربان سلیمانی" در قوچان دانست که استادی یگانه بود و نشان درجه یک هنری معادل دکتری را از طریق شورای ارزشیابی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به دست آورد.

رئیس گروه هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: فرزندان مرحوم سلیمانی راه او را ادامه دادند همچنین فرزندان سایر نوازندگان موسیقی مقامی در نقاط دیگر استان ادامه دهندگان راه پدران خود هستند و همان طور که این موسیقی از قرن ها قبل تا به امروز سینه به سینه منتقل شده همچنان راه خود را ادامه خواهد داد.

روشندل افزود: طی دو سال گذشته چهار نفر از پیشکسوتان موسیقی مقامی خراسان رضوی یعنی حسینعلی پروانه، غلام محمد احسانی، محمد عزیزی زاده و مراد علی سالار احمدی دار فانی را وداع گفته اند.

وی ادامه داد: موسیقی مقامی، یک نوع موسیقی کاربردی در رفتار و زندگی مردم است و به صورت یک گردش خانوادگی نسل به نسل منتقل می شود و از آنجا که فرزندان بیشترین مصاحبت را با پدر خود دارند این نوع موسیقی را از پدران خود می آموزند که از جمله آنها خانواده های رضایی، عسگریان و غفاری در خراسان رضوی هستند.

رئیس گروه هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: موسیقی مقامی در نقاط مختلف خراسان ویژگی های متنوعی پیدا کرده است و  بین موسیقی مقامی در تربت جام، کاشمر، قوچان و درگز اشتراکاتی وجود دارد و این نوع موسیقی مانند رشته پزشکی است که تخصص های مختلفی در آن جای گرفته است.

روشندل افزود: موسیقی شمال با جنوب خراسان تفاوت هایی با یکدیگر دارند اما هم اینک بحث در مورد موسیقی مقامی یا نواحی در خراسان رضوی است که در شهرستان های قوچان، تربت جام، خواف، درگز و کاشمر گستردگی بیشتری دارد.

وی ادامه داد: پژوهشگران، موسیقی خراسان را در دو بخش شمال و جنوب این منطقه بررسی می کنند و این تقسیم بندی در عرصه موسیقی بیشتر به دلیل فرهنگ خاص مردم خراسان است که سبب شده تغییرات محسوسی در نوع زندگی آنان به وجود آید.

رئیس گروه هنری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی گفت: با پیشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی۱۲ مکتبخانه ویژه موسیقی مقامی یا نواحی در استان راه اندازی شده است که صرفا به این موسیقی می پردازند اما از آنجا که تقاضاهایی از شهرستان ها برای یادگیری این نوع موسیقی وجود داشته در پی راه اندازی آموزشگاه های آزاد در موسیقی مقامی در خراسان رضوی هستیم.

روشندل ابراز امیدواری کرد که با همت هنرمندان موسیقی مقامی و حمایت حمایتگران بتوان این هنر ریشه دار خراسان را قوام و داوم بخشید که این مهم نیاز به برنامه ریزی هدفمند و همراهی و همدلی دارد.

۷۴۸۹/۱۹۲۲

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha