این تارنمای آمریکایی، به نقل از "شاهد مسعود"، تحلیلگر مسایل سیاسی نوشت، هند و پاکستان در آستانه رویارویی نظامی هستند و جز اسرائیل که روابط راهبردی با هند دارد، نمی توان از عامل دیگری در ایجاد این شرایط نام برد. اسرائیل در رویارویی نظامی هند و پاکستان در فوریه امسال مشارکت داشت. سرنگونی جنگنده هندی در پی بمباران یک گروه تروریستی در بالاکوت پاکستان از سوی این کشور، به اسارت گرفتن خلبان آن و سپس آزادی این خلبان به نشانه حسن نیت اسلام آباد را به یاد داریم. در آن زمان، شایع شده بود یک سرباز اسرائیلی نیز دستگیر شده است.
مسعود با یادآوری برنامه ریزی هند و اسرائیل در دهه ۱۹۸۰ برای حمله به تاسیسات هسته ای پاکستان در کوته واقع در حومه اسلام آباد، خاطر نشان کرد، موشک شاهین ۳ پاکستان با سرعت دو هزار و 750 کیلومتر در ساعت می تواند ظرف ۱۳ دقیقه به اسرائیل برسد. پاکستان تنها کشوری است که از قابلیت هدف قرار دادن هر کدام از شهرهای اسرائیل برخوردار است.
"غلام مصطفی"، نظامی بازنشسته پاکستانی، در ۱۸ اوت در یک برنامه تلویزیونی گفته بود، سرعت موشک شاهین ۳ بیش از ۲۷۵۰ کیلومتر در ساعت و هشت برابر سرعت صوت است.
هند و رژیم صهیونیستی پس از برقراری روابط دیپلماتیک در سال ۱۹۹۲، همکاری نظامی و اطلاعاتی خود را افزایش دادند. "نارندرا مودی"، نخست وزیر هند، اولین نخست وزیر در تاریخ این کشور است که در سال ۲۰۱۵ به مناسبت بیست و پنجمین سال برقراری رابطه دیپلماتیک با اسرائیل به اراضی اشغالی سفر کرد.
"بنیامین نتانیاهو"، نخست وزیر دولت یهود پس از دیدار با مودی در سال ۲۰۱۴، در گفت وگو با روزنامه جروزالم پست گفته بود، هیچ محدودیتی برای روابط بیت هند و اسرائیل وجود ندارد.
"هارش پنت"، رئیس برنامه مطالعات راهبردی بنیاد تحقیقات آبزرور، در رابطه با سفر ژانویه ۲۰۱۸ نتانیاهو به هند گفته بود، در رابطه با این مساله که وجود رابطه با اسرائیل برای منافع ملی و امنیتی هند ضروری است، اجماع داخلی در این کشور وجود ندارد.
در حال حاضر، اسرائیل از فروشندگان مهم تجهیزات دفاعی هند است و این دو در آوریل ۲۰۱۷، توافقنامه پدافند هوایی و موشکی به ارزش تقریبی ۲ میلیارد دلار امضا کردند که اسرائیل از آن به عنوان بزرگ ترین قرارداد دفاعی خود یاد کرد.
رژیم صهیونیستی پس از حمله به راکتور هسته ای اوزیراک عراق در سال ۱۹۸۱، تصمیم داشت به همراهی هند به تاسیسات هسته ای پاکستان در کوته حمله کند. گفته می شد، رژیم صهیونیستی با استفاده از تصاویر ماهواره ای و اطلاعات جاسوسی، ماکت تاسیسات کوته را در صحرای نقب ساخته بود و خلبانانان اسکادران های "اف ۱۶" و "اف ۱۵" حمله به این ماکت را تمرین می کردند.
گزارش ها حاکیست که یک شب این حمله در اواسط دهه ۱۹۸۰ اتفاق افتاد اما، اسرائیلی ها متوجه شدند نیروهای هوایی پاکستان از قبل آژیر خطر را به صدا درآورده و آسمان خود را برای این حمله آماده کرده بود. از این رو، ماموریت به سرعت و سراسیمه ناتمام گذاشته شد.
پاکستان به اسرائیلی ها یادآور شد، پاکستان عراق نیست و نیروی هوایی پاکستان نیروی هوایی عراق نیست. گفته می شد اسلام آباد به اسرائیل پیام داد که حمله به کوته، پاکستان را وادار به انهدام راکتور هسته ای دیمونای اسرائیل خواهد کرد. اسلام آباد به دهلی هم هشدار داد که حمله به کوته مساوی با نابودی تاسیسات تولید برق "ترومبوی" است.
نظر شما