این روزنامه به نقل از این گزارش دفاعی آمده است، پس از نشست های "دونالد ترامپ" و "کیم جونگ اون"، سران آمریکا و کره شمالی و شکست این مذاکرات در خلع سلاح هسته ای پیونگ یانگ، نظر ژاپن مبنی بر اینکه برنامه های هسته ای و موشک بالستیک کره شمالی تهدیدی جدی و فوری برای امنیت کشور هستند، تغییری نکرده است. توکیو برآورد خود را درباره توانایی هسته ای کره شمالی افزایش می دهد.
پیش بینی می شود، این گزارش اواسط سپتامبر به تصویب دولت ژاپن برسد.
به نوشته یومیوری، کره شمالی با هدف گرفتن امتیاز از آمریکا در مذاکرات آتی، در هفته های اخیر، شش بار موشک کوتاه برد آزمایش کرد.
گزارش دفاعی سال گذشته توکیو، از تسلیحات هسته ای و موشکی کره شمالی به عنوان تهدیدی بی سابقه و فوری برای امنیت ژاپن یاد کرده و خاطر نشان کرده بود، با وجود مذاکرات واشنگتن و پیونگ یانگ، فضای امنیتی دور تا دور ژاپن به شدت سخت و توان فرسا شده است.
ژاپن اوت (مرداد) سال گذشته و پس از آنکه کره شمالی تهدید به پرتاب موشک های بالستیک به سوی آب های اطراف جزیره گوام، قلمرو آمریکا در اقیانوس آرام کرد، چهار سامانه رهگیر موشک PAC3 در مناطق غربی کشور مستقر کرد.
در سپتامبر گذشته (شهریور) نیز یک سامانه دیگر نیز در هوکایدو، شمالی ترین استان ژاپن، مستقر شد.
ژاپن از آمریکا خواسته است سامانه راداری پیشرفته به ارزش یک میلیارد و 200 میلیون دلار را برای ردیابی سامانه های موشکی پیونگ یانگ به توکیو بفروشد.
به گزارش "ژاپن تودی"، علت اصلی تهیه این سامانه پیشرفته که ژاپن سفارش خرید آن را به شرکت "لاکهید مارتین" آمریکا داده است، ردیابی موشک های بالستیکی است که احتمالا از کره شمالی پرتاب می شوند.
کره شمالی از خریدهای تسلیحاتی ژاپن، صداقت نداشتن آمریکا در روند پیشبرد صلح دایمی در شبه جزیره کره و تقویت نظامی متحدانش به شدت انتقاد می کند.
نظر شما