۱ شهریور ۱۳۹۸، ۸:۳۶
کد خبرنگار: 1374
کد خبر: 83446821
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پوران درخشنده: توجه به سینمای کودک نباید در حد هیاهوی جشنواره ای باشد

اصفهان- ایرنا- کارگردان، فیلمنامه نویس و تهیه کننده سینمای ایران گفت : مسئولان ، سینمای کودک را جدی بگیرند و توجه به آن نباید فقط در حد هیاهوی برگزاری یک جشنواره باشد.

سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان از ۲۸ مرداد تا چهار شهریورماه ۱۳۹۸ برابر با ۱۹ تا ۲۶ آگوست ۲۰۱۹ در دو بخش «ملی» و «بین المللی» در اصفهان در حال برگزاری است.

پردیس سینمایی ساحل (سالن نصف جهان و زنده رود)، پردیس سینمایی چهار باغ (سالن نقش جهان، سالن چهل ستون، سالن چهار سوق)، سینما بهمن، اصفهان سیتی سنتر (سالن ۱، سالن ۲، سالن ۴) و پردیس هنر؛ سینماهای جشنواره امسال هستند که میزبان علاقه‌مندان برای تماشای فیلم‌های این رویداد فرهنگی هستند.

پوران درخشنده روز جمعه در حاشیه سی دومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان اصفهان در گفت و گو با ایرنا با تاکید بر اهمیت سینمای کودک اظهار داشت: امروز به سینمای کودک توجه نمی شود باید برای رفع چالشهای فراروی این مهم تدابیر ویژه ای اتخاذ کرد.

وی تصریح کرد : فقط در حد حرف و شعار از طرف دست اندرکاران امر نباشد که بتوانند از آن حمایت کنند و اینگونه سینما که در جامعه تاثیرگذار است باید  توجه ویژه ای بشود.

وی با تاکید بر ضرورت حمایت ویژه از استعدادهای سینمای کودک گفت:  استعدادهای که در سینمای کودک کشف می شوند سرمایه هستند و فیلمسازانی که فیلم های آنها در جشنواره مقامی کسب می کنند نباید رها شوند و باید مورد توجه و استفاده قرار گیرند.

این کارگردان سینما فراهم نمودن امکانات برای ساخت فیلم را مهمترین راهکار حمایت مسئولان از سینمای کودک برشمرد و افزود : آماده سازی فضا از لحاظ فنی، هزینه ای و حمایتی می تواند در روند فیلم سازی برای کودکان موثر واقع شود.

درخشنده تصریح کرد: آموزش و پرورش ، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان  و حتی واحدهای فرهنگی همه وزراتخانه ها می تواند به نوعی در حمایت و توجه به سینمای کودک نقش داشته باشند که این موضوع خود به خود باعث شکوفایی این سینما در کشور می شود.

وی با تاکید بر این که سینمای کودک و نوجوان ایران ظرفیت خوبی دارد بیان کرد : اینگونه سینما در ایران فقط فرمول درستی ندارد که باید بگردیم و آن فرمول را پیدا کنیم.

وی ادامه داد: به طور طبیعی وقتی فرمول سینمای کودک درست شود ، سرمایه گذاری در برای ساخت فیلم کوددک صورت می گیرد چون سرمایه گذاران می دانند بازگشت سرمایه ای هم وجود دارد.

این کارگردان سینما با اشاره به کمبود و یا نبود اکران فیلم های سینمایی کودک در سینماهای کشور افزود: این موضوع به این دلیل است که فیلم های کمی برای کودکان ساخته می شود و اگر سینماها کمتر در اختیار سینمای کودک کمتر قرار می گیرد چون بازیگر سرشناس ندارند و بازیگران اصلی فیلم ها خود بچه ها هستند.

وی تصریح کرد: در این راستا رغبت برای سینما دار نیست که بتواند فیلم کودک را اکران کند و نقش حمایتی دولت در این بخش پررنگتر و بیشتر خواهد شد.

وی حمایت دولت از فیلم کودک و نوجوان را ضروری دانست و گفت:  در زمان حاضر نیاز کودکان به فیلم های به روز در گونه های مختلف است  که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

این کارگردان سینما در ادامه با اشاره به فضای مجازی و توجه به صنعت دیجیتال نیز گفت: کودکان در عصر حاضر با فضای مجازی یکی شدند و دراین مورد حرفی برای گفتن نمی گذارند.

پوران درخشنده نویسنده، تهیه کننده و کارگردان سینما در سال ۱۳۳۰ خورشیدی در کرمانشاه دیده به جهان گشود و تحصیلات تکمیلی خود را در مدرسه عالی تلویزیون و سینما گذراند.
وی در سال ۱۳۵۴ در سازمان صدا و سیما شروع به کار کرد و در همان زمان فیلم ' طاعون ' را در باره شیوع این بیماری در کردستان به سال ۱۳۲۸ را تهیه کرد.
درخشنده سال های ۱۳۵۵ و  ۱۳۵۶به ترتیب دو فیلم در باره چهارشنبه سوری و مراسم سنتی نواحی مختلف ایران تولید کرد.
وی در سال ۱۳۵۷ فیلم‌ مستند ' چشمه‌های آب معدنی راه هراز ' را به تصویر کشید و همان سال مستندهای سه گانه صنایع دستی را در کردستان تولید کرد.
درخشنده در سال های ۵۸ و ۵۹ فیلم مستند ' چرخ ها می‌چرخند ' را تولید کرد که نگاهی به مسایل رکود اقتصادی و تعطیلی کارخانه‌ها بویژه ایران ناسیونال (ایران خودرو فعلی) داشت .
' شوکران ' عنوان مستند دیگری از درخشنده است که در ۱۷ قسمت از سال ۱۳۶۹ تا ۷۱ ساخته شد. این فیلم که تنها سه قسمت آن پخش شد ، در باره پدیده اعتیاد در زنان، مردان و کودکان در ایران و مسئله قاچاق مواد مخدر و راههای پیشگیری از آن بود.
خانم درخشنده دانش آموخته سینما با گرایش کارگردانی از مدرسه عالی تلویزیون و سینما و دارای لوح افتخار درجه یک هنری معادل دکتری از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و نیز عضو انجمن‌های فیلمسازان زن آمریکا (WIF)، کارگردانان مستقل آمریکا (IFP)و مرکز بین‌المللی فیلم کودکان و نوجوانان یونسکو (CIFEJ) نیز است.
'زیر سقف دودی'، 'هیس! دخترها فریاد نمی‌زنند'، 'حرفه ای‌ها'، 'خواب های دنباله دار'، 'بچه‌های ابدی'، 'رویای خیس'، 'شمعی در باد'، 'عشق بدون مرز'، 'زمان از دست رفته'، 'عبور از غبار'، 'پرنده کوچک خوشبختی' و 'رابطه' از آثار این بانوی هنرمند است.
'هیس دخترها فریاد نمی زنند' بهترین فیلم از نگاه تماشاگران در سی و یکمین جشنواره فیلم فجر ، 'پرنده کوچک خوشبختی' و 'زمان از دست رفته'برنده لوح زرین از ششمین جشنواره فیلم فجر و 'رابطه' نیز برنده دیپلم افتخار از نخستین دوره جشنواره فیلم بوده است.

آئین افتتاحیه سی دومین جشنواره بین المللی فیلم های کودکان و نوجوانان دوشنبه شب ۲۸ مرداد با حضور گسترده شهروندان اصفهانی و علاقمندان به هنر سینما در باغ غدیر این شهر در قالب یک جشن شهری برگزار شد.

جشنواره فیلم کودکان و نوجوانان از سال ۱۳۶۱ تا کنون در ۳۱ دوره برگزار شد و  در این مدت، ۱۹ دوره در شهر اصفهان، ۶ دوره در شهر تهران، پنج دوره در شهر همدان و یک دوره در شهر کرمان برگزار شد.

 بیش از ۱۱ سالن سینما با ۲ هزار و ۵۰۰ صندلی در شهر اصفهان ۱۵۸ فیلم سینمایی را در طول هشت روز برای مردم اصفهان و مهمانان داخلی و خارجی جشنواره نمایش می دهند.

در جشنواره امسال فیلم کودک اصفهان ۱۹۴  اثر در بخش سینمای ایران به دبیرخانه جشنواره رسید که از این تعداد حدود ۱۵ اثر در بخش فیلم سینمایی است و در این این دوره ۱۸۵ فیلم سینمایی، فیلم بلند و کوتاه، پویانمایی از سینمای ایران و جهان را اکران می‌شود.

سال گذشته سی و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم‌ های کودکان و نوجوانان هشتم تا چهاردهم شهریور ۹۷ در شهر اصفهان برگزار شد.

سی و دومین جشنواره بین‌المللی فیلم‌های کودکان و نوجوانان از ۲۸ مرداد تا چهار شهریورماه ۱۳۹۸ (همزمان با عید سعید غدیرخم) برابر با ۱۹ تا ۲۶ آگوست ۲۰۱۹ در دو بخش «ملی» و «بین المللی» برگزار می‌شود.

۸۱۱۴/۶۰۲۶

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha