میرصمد سیدموسوی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این ۱۱ پروژه آبخیزداری در شهرستانهای تکاب، چالدران، چایپاره، خوی، شوط، مهاباد، اشنویه، پیرانشهر، سردشت و شاهیندژ افتتاح میشود.
وی اظهار داشت: این طرحهای آبخیزداری در ۸۰ هزار هکتار از عرصه های ملی استان اجرا شده است.
وی ادامه داد: با افتتاح این طرحهای آبخیزداری به طورمستقیم و غیر مستقیم برای یکهزار و ۱۰۰ نفر اشتغالزایی میشود.
وی بیان کرد: این طرحها از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی اجرا شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجانغربی گفت: ۴۰۰ میلیارد ریال برای اجرای طرحهای آبخیزداری طی سالجاری در این استان اختصاص یافته که در حوزههای مکانیکی و بیولوژیکی هزینه میشود.
سیدموسوی افزود: این اعتبار با موافقت مقام معظم رهبری از صندوق توسعه ملی برای اجرای طرحهای آبخیزداری نظیر سال گذشته هزینه میشود.
وی اضافه کرد: اعتبار طرحهای آبخیزداری آذربایجانغربی در سالجاری حدود ۲ برابر سال گذشته است که با توجه به این امر میتوان طرحهای کلان و بیشتری را در این حوزه اجرا کرد.
وی بیان کرد: امسال ۸۰ هزار مترمربع عملیات آبخیزداری و سازههای مکانیکی در آذربایجانغربی به اجرا در میآید.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجانغربی ادامه داد: علاوه بر آن، امسال در ۱۰ هزار هکتار از اراضی استان، عملیات کپهکاری و بذرکاری و مدیریت چرای دام انجام میشود.
سیدموسوی گفت: همچنین امسال توسعه جنگل به میزان یکهزار هکتار در دستور کار مدیریت حوزه منابع طبیعی آذربایجانغربی قرار دارد.
سال گذشته نیز ۲۱۰ میلیارد ریال برای اجرای طرحهای آبخیزداری در آذربایجانغربی اختصاص یافته بود که هزینه شد.
آذربایجانغربی بالغ بر چهارمیلیون هکتار با احتساب دریاچه ارومیه مساحت دارد که از این مقدار، ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار عرصه ملی است.
آبخیزداری به علم و هنر برنامهریزی مستمر و اجرای اقدام لازم جهت مدیریت منابع حوزههای آبخیز اعم از طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثرات منفی در منابع آب و خاک گفته میشود و میتواند به صورت مکانیکی یا بیولوژیکی باشد.
صاحب نظران این بخش تاکید دارند که با اجرای هر هکتار آبخیزداری می توان ۵۰۰ مترمکعب آب جدید تولید کرد؛ ضمن آنکه اجرای هر هکتار عملیات آبخیزداری از ۶.۵ تن فرسایش خاکی و رسوب جلوگیری میکند.
آذربایجانغربی از جمله استانهای نیازمند آبخیزداری به شمار میرود زیرا این استان از یک سو منابع آبی لازم جهت ذخیرهسازی و مصرف در بخش کشاورزی را دارا بوده و از سوی دیگر این بخش سهم قابل توجهی از اقتصاد منطقه را به خود اختصاص داده است.
۸۱۳۷/۲۰۹۳
نظر شما