خبر فوری: رفع فیلترینگ

۲۲ مهر ۱۳۹۸، ۸:۴۹
کد خبرنگار: 1410
کد خبر: 83515665
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

طرح‌های آبخیزداری ۲ سال گذشته آذربایجان‌غربی معادل ۱۰ سال پیش از آن

ارومیه - ایرنا - مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری آذربایجان‌غربی گفت: با تخصیص اعتبار ویژه از صندوق توسعه ملی، طرح های آبخیزداری اجرا و پیش بینی شده طی سال های ۱۳۹۷ و ۱۳۹۸ معادل ۱۰ سال پیش از آن است.

میرصمد سیدموسوی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در ۲ سال گذشته، افزون بر ۶۰۰ میلیارد ریال برای اجرای طرح های آبخیزداری در آذربایجان غربی اختصاص یافته که یک رقم منحصر به فرد محسوب می‌شود.

بر اساس ارزیابی‌های انجام شده از سوی دفتر آبخیزداری سازمان جنگل‌ها، آذربایجان‌غربی در اجرای طرح‌های آبخیزداری از محل صندوق توسعه ملی با کسب نمره ۸۹ پیشتاز اجرا در کشور بوده است.

وی اظهار داشت: با تلاش معاونت آبخیزداری اداره‌کل، در کمترین زمان ممکن با تعیین پیمانکاران عملیات آبخیزداری به ویژه در حوزه بیومکانیکی به پایان رسیده است.

وی ادامه داد: تنها در بخش بیولوژیکی با توجه به شرایط آب و هوایی، بخش اندکی از این طرح‌ها باقی مانده که امیدواریم هر چه سریع‌تر عملیات در این حوزه را به اتمام برسانیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آیخیزداری آذربایجان غربی اضافه کرد: حجم کار در بخش آبخیزداری بسیار سنگین بوده و این عملیات به صورت شبانه‌روزی انجام می‌شود که امیدواریم با تخصیص به موقع اعتبار تا پایان آذر سال جاری این پروژه‌ها به اتمام برسد.

سیدموسوی ادامه داد: در ۲ سال گذشته ۶۰۰ میلیارد ریال اعتبار از محل صندوق توسعه ملی برای اجرای طرح‌های آبخیزداری استان اختصاص یافته که رقم قابل توجهی بود و به طور تقریبی در تمامی شهرستان‌های استان عملیات آبخیزداری اجرا شده است.

وی گفت: درکنار این اقدامات، با رایزنی‌های انجام شده و حمایت‌های استاندار آذربایجان‌غربی بیش از ۱۷۰ میلیارد ریال در قالب تفاهم نامه‌ای برای توسعه طرح‌های آبخیزداری در کنار اعتبارات صندوق توسعه ملی اختصاص یافت که یک اقدام جهادی است.

وی اضافه کرد: مشارکت مردم محلی در اجرای طرح‌های آبخیزداری که از محل صندوق توسعه ملی در استان انجام می‌شود، ستودنی است.

آذربایجان‌غربی ۲ هزار و ۷۵۰ هزار هکتار منابع طبیعی دارد که از این میزان ۲ میلیون و ۶۵۰ هزار هکتار عرصه مرتعی است.

آبخیزداری به علم و هنر برنامه ریزی مستمر و اجرای اقدام لازم جهت مدیریت منابع حوزه‌های آبخیز اعم از طبیعی، کشاورزی، اقتصادی و انسانی بدون ایجاد اثرات منفی در منابع آب و خاک گفته می‌شود و می‌تواند به صورت مکانیکی یا بیولوژیکی باشد.

صاحب نظران این بخش تاکید دارند که با اجرای هر هکتار آبخیزداری می‌توان ۵۰۰ مترمکعب آب جدید تولید کرد؛ ضمن آنکه اجرای هر هکتار عملیات آبخیزداری از ۶.۵ تن فرسایش خاکی و رسوب جلوگیری می‌کند.

آذربایجان‌غربی از جمله استان‌های نیازمند آبخیزداری به شمار می‌رود زیرا این استان از یک سو منابع آبی لازم جهت ذخیره سازی و مصرف در بخش کشاورزی را دارا بوده و از سوی دیگر این بخش سهم قابل توجهی از اقتصاد منطقه را به خود اختصاص داده است.

۸۱۳۷/۲۰۹۳

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha