بی شک مهمترین این مواضع، موضع صریح و محکم آیت الله سید کاظم حائری از مراجع عراق است که بسیاری از مقلدین سابق آیت الله شهید «سید محمد محمد صادق الصدر» (پدر مقتدا صدر) جزو مقلدین وی محسوب می شوند.
وی در بیانیه ای، خواستار اخراج نیروهای آمریکایی و خارجی از خاک عراق شده و تصریح کرده است که اگر می توانست سلاح به دست بگیرد در کنار نیروهای الحشد الشعبی به مبارزه می پرداخت.
آیت الله حائری گفته است که با توجه به مسوولیت شرعی که دارد، وجود نیروهای آمریکایی و مشابه آن را تحت هر عنوانی اعم از آموزش، مشاوره نظامی و یا بهانه مبارزه با تروریسم، حرام می داند و تاکید کرده است که تروریسم را خود آنها به وجود آورده و حمایت می کنند.
علاوه بر آموضع صریح آیت الله حائری، شورای علمای پیوند محمدی (ص) که از نهادهای دینی اهل سنت در استان الانبار است و «انجمن علمای اعتدال» که در برگیرنده مجموعه ای از علما و فضلا از دو مذهب شیعه و سنی هستند نیز در بیانیه های جداگانه ای حمایت خود را از الحشد الشعبی اعلام کرده و خواهان پایان بخشیدن به حضور نیروهای آمریکایی در عراق شده اند.
شیخ «جمال فیصل الدوسری» رییس موسسه فرهنگی وحدت اسلامی که از علمای بارز اهل سنت در استان بصره به شمار می رود نیز در بیانیه ای اعلام همبستگی خود را با الحشد الشعبی در برابر توطئه هایی که آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه این نیروی مردمی ضد تروریسم تدارک می بینند، اعلام کرده است.
در همین چارچوب انجمن علمای اعتدال در بیانیه اش تاکید کرده است که حملات به الحشد الشعبی در نتیجه پیروزی هایی بوده است که این نیروی مردمی الحشد الشعبی با همکاری ارتش و دیگر نیروهای مسلح عراق بر تروریسم و داعش داشته اند.
به نوشته بیانیه، آمریکا و اسراییل بعد از اینکه پیروزی نیروهای مسلح و الحشد الشعبی را بر داعش دیدند، برای تخریب ارتش و الحشد الشعبی عراق همه عناصر خود در همه سطوح سیاسی، رسانه ای و نظامی برای تخریب چهره این نهادهای نظامی عراق به کار بستند که آخرین مورد آن حمله به انبارهای مهمات الحشد الشعبی است.
انجمن علمای اعتدال به شدت تجاوز هوایی آمریکایی – صهیونیستی را علیه تشکیلات الحشد الشعبی و دخالت آشکار آنها را در امور داخلی عراق محکوم کرده و خواستار برخورد دولت عراق در برابر این تجاوزکاران شده است.
از طرفی شورای علمای پیوند محمدی (ص) نیز تاکید کرده است که تمامی حقایق نشان می دهند که پایگاه های الحشد الشعبی نتیجه عامل خارجی بوده است.
این شورا به رهبری «شیخ عبدالقادر الحسنی الآلوسی» بر ایستادن در کنار نیروهای الحشد الشعبی و تمامی نیروهای مسلح عراق تاکید کرده و گفته است که هدف قرار دادن الحشد الشعبی را کسانی تدارک دیده که خود حامیان داعش هستند و می خواهند عراق همچنان در گردونه جنگ باقی بماند.
این شورای علمایی اهل سنت افزوده است که اشغالگرانی که قبلا در نتیجه مقاومت مردم عراق ناچار به ترک خاک کشور شده بودند اکنون با هدف تضعیف نیروهای مسلح عراق در پس این حملات به پایگاه ها و انبارهای مهمات الحشد الشعبی هستند.
وی از دولت عراق خواسته است که با سیاست اعتدال خود همچنان برای دور کردن آتش جنگ از عراق و همسایگان عراق تلاش کند.
از طرفی همزمان با انفجارهای اخیر در انبارهای مهمات الحشد الشعبی، موج سیاسی تازه ای در عراق برای پایان بخشیدن به حضور نیروهای آمریکایی در عراق آغاز شده است.
نماینده پارلمان از فراکسیون «الفتح» نزدیک به دولت عراق، از جدیت این فراکسیون برای پایان دادن به حضور نیروهای آمریکایی در عراق در فصل دوم قانونگذاری در پارلمان خبر داد.
«محمد البلداوی» گفته است که فراکسیون الفتح به رهبری «هادی العامری» برای ابطال توافقنامه راهبردی با آمریکا در فصل دوم قانونگذاری جدی است زیرا این توافقنامه باعث ورود داعش و بهانه حملات مکرر به الحشد الشعبی شده، بدون اینکه عراق از آن سودی ببرد.
وی اضافه کرده است که آمریکا این توافقنامه را با هدف دفاع از عراق در برابر تجاوز خارجی یا مبارزه با گروه های مسلح امضا کرد اما هیچ یک از این امور تحقق نیافته و بالعکس آمریکا خود باعث حمایت از تروریسم شده و در طول جنگ عراق با داعش، به این گروه تروریستی کمک می کرد.
به گفته وی، آمریکا همواره مانع دستیابی عراق به سلاح های لازم برای مبارزه با تروریسم می شد اما بعد از اینکه الحشد الشعبی به عنوان یک نیروی قوی برای دفاع از کشور بروز و ظهور یافت، آمریکایی ها بسترهای لازم را برای حملات رژیم صهیونیستی به مواضع و انبارهای سلاح الحشد الشعبی ایجاد کردند.
البلداوی تاکید کرده است که موج مردمی، دینی و سیاسی که در کشور علیه حضور نیروهای آمریکایی ایجاد شده بر پارلمان ایجاب می کند که تصمیم جدی برای ابطال توافقنامه راهبردی و پایان بخشیدن به حضور نظامیان آمریکا اتخاذ کند.
در سطح مردمی و شبکه های اجتماعی به عنوان برآیندی از انعکاس دیدگاه های مردم نیز، موج گسترده ای در مخالفت با حضور نظامیان آمریکا و دفاع از نیروهای الحشد الشعبی ایجاد شده است.
در اوائل سال جدید میلادی نیز یک موج وسیع سیاسی و مردمی برای پایان دادن به حضور نظامیان آمریکا در عراق ایجاد شد اما با آمدن مقامات مختلف آمریکایی خصوصا «مایک پمپئو» وزیر امور خارجه آمریکا به بغداد، این موج اعتراضی پس از مدتی فروکش کرد اما انفجارهای مشکوک اخیر در انبارهای مهمات الحشد الشعبی که آمریکایی ها به عنوان متهم اول آن، شناخته شده اند، این موج بیزاری و نفرت انگیزی از حضور نظامیان آمریکا در عراق مجدد شکل گرفته است.
حال این سوال مطرح است که آیا این موج مردمی، سیاسی و دینی که علیه حضور نظامیان آمریکا شکل گرفته با وعده و وعیدهای مجدد واشنگتن و سفر مقامات بلندپایه آمریکایی به بغداد، در آینده باز هم فروکش کرده و به فراموشی سپرده خواهد شد یا اینکه عراق این بار، این راه را تا آخر خواهد رفت، به اعتقاد کارشناسان، پاسخ این سوال موکول به آغاز فصل جدید کار پارلمان عراق است. /
نظر شما